Skillnad på kh och kh?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6144
  AvatarMajaM
  Deltagare

  Om man inte tänker på annat än kh-innehåll, hur kan mörk choklad och nötter vara bättre än frukt? Man ska ju inte äta stora mängder choklad eller nötter men om man skippar det i ett par dagar och sedan äter ett äpple så kan det ju inte vara värre för kroppen – eller? Jag kanske tycker äpple är godare som godis men det verkar mer ok att äta t ex mörk choklad (den allmänna uppfattningen inom LCHF).
  Och så är det så störande att nästan alla påsar med nötter i affärer som Pressbyrån innehåller majsstärkelse…

  #92651
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag personligen tycker inte chocklad överhuvudtaget är varken bra eller mat. Men klart att klarar man av frestelsen, så är det bara och äta det. Däremot är nötter relativt feta. Dock innehåller de en hel proteiner också samt att det finns stora skillnader mellan nötter och nötter. Det gällr och välj sina mötter.

  #92649
  AvatarMajaM
  Deltagare

  Nötter är ju feta men har också mycket kh, i alla fall många god sorter. Så jag förstår inte varför man säger att det är bättre med en näve nötter som godis ibland än en frukt? Är det bara för att frukten inte är fet?
  Har kört LCHF i drygt ett år men när nu vikten står stilla så undrar jag lite om jag ska våga förändra något, hoppas att inte börja gå upp. Och ja, jag saknar god frukt, om någon undrar varför jag vill börja äta det.

  #92652
  AvatarLimp
  Deltagare

  Står vikten stilla, är det normala rådet att skippa mjölkprodukter, nötter och dra ner på osten samt öka fettet motsvarande mycket. Hjälper inte detl, behöver man garanterad börja räkna på kolhydrater och proteiner. Oftast är höga proteiner som stoppat viktnedången.

  #92648
  Avatard_spets
  Deltagare

  Hej på er 🙂 reagerade lite på detta samtal om frukt, jag är inte så haj på detta men om jag förstått rätt så är det alldeles för mycket fruktsocker i frukt och det är ju sockret vi inte ska ha.
  Bara en banan 22 kh, äpple och päron 12,13 kh.
  Eller har jag förstått fel ?

  #92650
  AvatarMajaM
  Deltagare

  d_spets – jag förstår att socker inte är bra men jag brukar inte titta så mycket på vad kh består av, kan jag erkänna, utan bara andelen kh. Och då är det ju väldigt mycket mer i choklad än i frukt, och även en hel del socker. Därför undrar jag varför mörk choklad sägs vara ok som godis men inte frukt (oftast, allmän uppfattning).
  Ang att vikten står still så är det för att jag inte har så mycket överflöd kvar, jag är liksom färdig med nergången. Visst kan jag tänka mig att tappa ett par kilo till, men det viktiga är att jag inte börjar att gå upp. Vikten har stått still sedan i höstas.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.