Skillnaden på alla dieter?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1522
  nyar11
  Deltagare

  Börjar idag! Kan nån kort bara förklara skillnaden på Atkins, Montignac och GI? Det är ju nästan samma sak – vad är fördelen med LCHF?
  Det är ju som första stadiet i GI, antar jag…?

  #22212
  mctrollet
  Deltagare

  Kan inte dom andra, men detta är underbart enkelt=))

  #22213
  Solile
  Deltagare

  Skillnaden på GI och LCHF är ju att GI tillåter kolhydrater, fast ”långsamma” sådana. Alltså kolhydrater som höjer blodsockret långsamt. LCHF går väl mer ut på att inte äta kolhydrater alls, plus att man ska äta ordentligt med ”riktigt” fett och bara naturliga produkter, undvika tillsatser osv. Atkins är ju helt ute och cyklar tycker jag! Dom har ordentligt med tillsatser i sina produkter. Fast kan inte så mycket om några av dieterna faktiskt. Bara basic fakta.

  #22211
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Atkins är ju helt ute och cyklar tycker jag! Dom har ordentligt med tillsatser i sina produkter

  Hårda ord om Atkins som är LCHF´s föregångare = ketogen diet med högst 20-30 g kolhydrater i startfasen, kött o fett är tillåtet att äta. Vad är det som är så fel med det? Att man får öka sitt kolhydratintag om man önskar? Det får man ju som LCHF:are också. Jag har aldrig förstått många LCHF:ares aggressioner mot Atkins, det är nästan samma diet.
  Att några bondfångare säljer äckliga Atkinsprodukter ska nog inte vi LCHF:are säga något om. Vem har inte skickat efter underliga brödmixer, sockerersättningar, nudlar o sockerfritt godis med okänt innehåll? 😉

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.