Skogstomtens dagbok

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #789
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Nu har det gått en månad med den här nya kosthållning och det känns inte som man bantar. Vill inte heller säga det, har helt enkelt lagt om min diet är vad jag säger. Första gången jag läste något om LCHF var i början av februari, såg en skylt att det skulle bli föreläsning om det. Jaha tänkte jag, yttligare ett bantningsgrej, när jag kommer hem ser jag boktidningen och där står det om LCHF på baksidan. Börjar läsa lite och känner att det är ju så här jag vill äta! Men att äta fett ska man inte göra det är fel, fel, fel! Men för mig kändes det rätt så jag tänkte att det får bära eller brista. Klarar jag att vara utan godis, det var den stora frågan men tiden kändes rätt. Börja söka på nätet om detta och läsa in mig på ämnet. Efter en vecka börjar även gubben min att köra den här dieten fast han det mycket svårare, saknar knäcketbrödet och pastan och potatisen. Mitt stora godisbegär har gått otroligt bra, för en vecka sedan höll jag på att klättra på väggarna för då behövde jag något sött så jag blandade en smoothie på turkisk youghurt, grädde, vanilj och björnbär och sedan var godissuget borta. Under ett par veckor stod jag helt still, vågen vägrade att röra sig men just på den vikten har jag blivit stoppad förut på men nu gav jag mig inte och nu har vågen börjat röra på sig igen. Nu är det knappt ett kilo kvar till delmål ett, 79 kg och då har jag gått ner nästan 6 kg. på en månad något jag tycker är helt fantastiskt. När jag var med i VV tog det mig ett år!! att gå ner 10 kg och jag säger aldrig mer VV. Jag mer eller mindre svalt för att klara målet. Med LCHF får man äta gott och man blir mätt! Om ni undrar har gubben redan gått ner 7 kg fast han gnäller över saknad av knäcke m.m.
  Jag känner nu efter en månad att jag börjar komma in i de nya rutinerna, mitt stora chokladbegär är stort sett borta men inte helt. Slipper de hemska blodsockersvägningarna som knockade en helt. Leve LCHF!!

  #12500
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Härligt att höra och grattis!!
  Håller med dig om att det känns fel att säga bantningsmetod eftersom det direkt för associationerna till svält…
  Keep ut the good work! 🙂 (och härligt att du har fått med dig karln din, alltid lättare om man gör saker gemensamt)

  #12508
  AvatarNubi
  Deltagare

  Vad kul att du hittat lchf 🙂 Visst är det underbart att känna sig mätt efter en måltid och att sötsuget inte finns där 🙂

  Det som är bäst i början är smoothies (om man inte tycker om ägg, som jag då) Det är grymt gött med smotthies på morgonen. De bären jag plockade i höstas har gått åt som smör 🙂

  #12507
  AvatarNubi
  Deltagare

  Glömde tipsa dig om finncrisp 🙂 om Gubben din saknar knäckebrödet så finns det finncrisp som man kan äta 🙂

  #12499
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Jag vill bara vara lite glädjedödare och höja ett varningens finger för både smoothies och finn crisp… Om det funkar för er så njut av det men glömt inte bort att det innehåller ganska så mycket kolhydrater, ska man hålla sig strikt till max 20g om dagen så blir det inte så väldigt mycket mer mat…. tyvärr…

  #12519
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Inge fara, susanna. Jag räknar kolhydraterna. smoothies blir det väldigt sällan, bara när jag känner mig riktig sugen på något gott. Finncrisp la gubben min tillbaka på hyllan då han tyckte de innehöll för mycket. ;D ;D

  #12518
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  JAG HAR SYNDAT!!
  Har bakat två långpannor med kaka till morgonkvällens fest och man måste smaka av smeten och se att det är lagom med allt. Det var gott men ändå inte och nu har jag ont i magen och mår illa! Det här var en bra erfarenhet, baka kommer jag att fortsätta med men smaka av, bara ytterst, ytterst lite.

  #12506
  AvatarNubi
  Deltagare

  hehe, man måste smaka av maten/degen 😉
  tänk om jag inte smakade av maten som jag gör till brukarna jag jobbar med. Däremot så märker man när man fuskar, för magen pajar totalt. På ett sätt så känns det skönt att få beskräftat att magen nu är van att äta på ett sätt och att man ska hålla sig borta från allt sånt man inte bör äta 🙂 tänk om man inte skulle få en reaktion på sånt man ska hålla sig undan från. Då skulle det vara 10ggr svårare.

  Quote:
  JAG HAR SYNDAT!!
  Har bakat två långpannor med kaka till morgonkvällens fest och man måste smaka av smeten och se att det är lagom med allt. Det var gott men ändå inte och nu har jag ont i magen och mår illa! Det här var en bra erfarenhet, baka kommer jag att fortsätta med men smaka av, bara ytterst, ytterst lite.
  #12517
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Har läst debatten om LCHF i Aftonbladet. Mina tankar är så här: om man har ätit magert länge och går över till fet mat så är det självklart att kroppen reagerar och gör av sig med en massa ”skit” som kan fastna lite här och där och kanske att det blir en hjärtinfarkt. Jag fick en släng av njursten förra veckan och det enda förklaringen var den nya maten. Jag mår bra med att äta så här, slipper blodsockerfallen och jakten efter sött. Numera är det ost som gäller istället för godis och en och annan ölkorv.

  #12516
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Ställde mig på vågen idag, delmål ett avklarat! ;D ;D ;D
  Tre hål in på skärpet och byxorna börjar bli väldigt fladddriga.

  #12520
  Avatarhanself
  Deltagare

  GRATTIS!!! ;D

  Quote:
  Ställde mig på vågen idag, delmål ett avklarat! ;D ;D ;D
  Tre hål in på skärpet och byxorna börjar bli väldigt fladddriga.
  #12515
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Tackar! Skönt att äntligen se en 7:a på vågen.

  #12514
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Sen när jag kom till delmålvikten så har vågen stannat men jag kan inte göra något det utan det är ju kroppen som bestämmer, när den tycker det är dags att släppa några kilon så kommer den att göra det, till dess är det bara att vänta. Tur att det finns måttband som talar om att det är något som sker! Som de visa säger; det tog år att äta till sig vikten, då måste det ta tid att gå ner också. Men det kan vara frustrerande, man vill har resultat NU! Men det känns skönt, bilringarna på magen minskar i omfång och byxorna känns mer och mer lösa. Igår vart det en långpromenad på 1,5 mil men då var jag hungrig när jag kom hem. Nog vill sötbegäret ha sitt emellanåt men då blir det en ostskiva som åker in i stället eller en ölkorv.

  #12513
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Nu börjar vågen leva igen, i morse stod den på 77,7. Härliga siffror tycker jag. Så längre ifrån 80 ju mer lyckligare blir jag. Prövade två par byxor häromdagen som jag inte ha kunnat haft på jag vet inte när och de gick på, de gick inte att knäppa ihop, det var det alldeles för trångt för men de gick på! Och nu börjar reaktionerna från omgivningen komma. Några tror att man har blivit sjuk men så är det inte.
  Ser att ni berättar om hur ni äter så nu ska jag berätta:
  Vardagar: Frukost kl 05.00 2 ägg.
  Lunch kl. 11.00 Något riktigt smarrigt med blomkål, broccoli eller brysselkål och något med kött eller fisk. Gärna köttfärsbiffar med mögelost och CF. Det är gott det!
  Efter Lunchen så brukar jag kunna stå mig hela dagen och gör något enkelt framåt 18,19- tiden. På helgerna blir det frukost när vi vaknar, 2 paket bacon och ägg. Ibland när jag inte orkar steka bacon blir det någon röra med tonfisk eller räkor plus ägg och en stor kopp te med en skvätt grädde. Då står man sig hela dagen. Det märks att fetter gör att man håller sig mätt länge och det är skönt.
  I LCHF-magasinet bakade jag brödet som fanns med och det var väldigt mättande. 2 skivor och ett ägg eller ett paket bacon gör att jag står mig hela dagen!

  #12505
  AvatarNubi
  Deltagare

  Kul att det går bra för dig! 🙂

  Visst är det kul att ta fram gamla byxor som man en gång har sagt ”de ska jag komma in i till sommar” och så går den sommarn, och så kommer nästa sommarn…*heheh*

  Vad är ditt viktmål?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.