Slacktivistens anteckningar

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 168 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5715
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Hej

  Gubbe 55+. Startat med LCHF sedan slutet av februari 2012. Ej ”fakir” utan ligger på c:a 20g kolhydrater per dag varav minimalt med lättsmälta sådana. Till skillnad mot de flesta som äter LCHF är inte mitt huvudsyfte att minska i vikt utan snarare att undvika att utveckla diabetes typ 2. Detta efter att förra året mätt upp ett fasteblodsocker på 6,6 mmol/l vilket är alarmerande men ännu inte patologiskt. Nu i börjag av april mättes det till 6,1 så det verkar vara på rätt väg. Vikt försvinner ändå lite långsamt men jag ser det som en bonus. Jag ser denna inledande tid som inkörningsperiod för att kroppen ska bli van vid LCHF.

  Jag har tidigare erfarenhet av Atkins som jag körde i en sexmånadersperiod 2004. Det resulterade i en viktförlust på 18 kg. Övergav det då det blev för tråkigt. Jag var tillbaka på samma startvikt nu i vintras som då 2004. Det tog alltså 8 år att gå upp alla 18 kg igen. När jag började med blodtrycksbehandling för 3 år sedan accelererade viktuppgången. Sedan starten i år har jag backat c:a 4 kg. Exakt hur mycket vet jag i morgon då jag brukar mäta på söndagar för att få pålitlighet. Jag kan samla på mig ett par liter vätska under veckorna som försvinner under lördagen, troligen ett resultat av behandlingen.

  Startvikt 110 kg feb 2012. Start-BMI 30,6.

  Jag lägger inte upp en ticker då jag inte har ett mål.

  #88482
  Avatarelinos
  Deltagare

  Välkommen och lycka till! 🙂

  #88484
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Du har ett fin fint mål!! (att inte utveckla sockersjuka;) Välkommen och lycka till=))

  #88478
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Välkommen hit! 🙂

  #88507
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Ibland får man experimentera lite. Jag saknar currysåsen till den kokta kycklingen så jag försökte helt frankt ersätta vetemjölet med psylliummjöl. Det blev intressant. För första gången har jag fått dela såsen med kniven i portionsbitar. 😳

  Jag ska nog pröva med betydligt mindre nästa gång. :tongue-smiley:

  #88502
  AvatarHantverkarn
  Deltagare

  Haha 🙂 man lär sålänge man lever 😉

  #88508
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Det var i alla fall lätt att diska, bara att dra loss såsen från kastrullen.

  #88479
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Åh, ja det brukar bli hyfsat slemmigt/gummiaktigt av det pulvret. 😀 Testa att reda av såsen med en äggula i stället, eller gör en kall currysås på creme fraiche?

  #88509
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Jo jag ska köra äggulemetoden nästa gång 🙂 Bra karl reder sig själv.

  Hur som haver så är det söndag.

  Vikt 106,1 kg. BMI 29,1.

  Idag blir det bacon med skramlade ägg till lunch och rostas med gräddsky till kvällen efter en liten whisky samt ett glas vin till maten.

  Jag köper inte de där småpacken med bacon. Det finns kiloförpackningar med lite tjockare baconskivor att köpa. Här säljer Coop Forum Tulip och City Gross säljer en rulle på dryga kilot av ett märke jag inte kommer ihåg just nu. Jag delar upp förpackningen i lagom portioner och virar i aluminiumfolie och lägger i frysen. Det är lite druvsocker i dem tyvärr men det hittar man i 95% av all chark idag.

  Bland det tråkigaste som finns är att stå i kassakö bakom överlastade kundvagnar på stormarknaderna när jag själv sällan handlar mer än en halv korg. Jag har därför skaffat kort från ICA, Coop och City Gross så jag kan pinna in med en tygkasse och en scanner. Tygpåsen med scanner på vänster arm och hand och plockar med höger. Kryssar snabbt mellan alla felparkerade överlastade vagnar till utcheckningen som sällan har någon kö. :cool-smiley:

  #88503
  AvatarHantverkarn
  Deltagare

  Det där lät inte helt fel .. Stör mig hela tiden på köerna med fulla kundvagnar när ja i princip aldrig ens tar en korg utan handlar det ja kan hålla i famnen.

  Vad krävs för att man ska få självscanna? Kostar det?

  #88510
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  ICA och City Gross kostar inget. Coops MedMerakort kostar en hundring. Jag använder inget av dem som betalkort. Därefter anmäler man sig i varje butik man vill scanna i.
  På ICA Maxi och City gick jag till kundtjänsten och fick ett temporärt kort och kunde använda det samma dag. På Coop sa jag till i en kassa där man betalar hundringen, sedan kommer kortet senare och därefter anmäler man sig för scanning i kundtjänsten.

  #88511
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Över långhelgen ska jag prova alkoholfritt för att se hur det påverkar. Jag misstänker att det bromsar viktnedgång mer än man tror.

  På torsdag ska kyckling med currysås testas igen, denna gång utan psylliummjöl :matnu::cool-smiley:

  #88512
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Mätt och belåten men inte på currysåsen. Trots 3 äggulor blev den bara marginellt tjockare. Jag kanske har fått ägg från konstiga hönor, vad vet jag. EN rejäl klick smör och fräser ner någon msk curry, i med 2 dl av kokspadet och 1 dl grädde. Kokar ihop en aning, drar av och kör i gulorna. Såsen blev vansinnigt god men alldeles för tunn. Jag trodde inte Kockens fulcurry kunde smaka så bra.

  Får labba vidare.

  #88513
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Idag skriver vi 106,2 kg. Ingen förändring således. Gör inget, det är i alla fall ingen signifikant förändring uppåt.

  Det beror antagligen på att jag inte gillar att lämna mat på tallriken. Denna veckan har jag känt en sak jag inte känt någon gång tidigare, jag kände mig mätt innan tallriken var tom. Kanske kroppens signalsystem är på väg att återställas? Jag borde lyda dessa signaler och sluta äta. Tydligast var detta i torsdags när jag ugnsbakat två laxfiléer (ni vet de frysta man köper i fyrpack) med salt, peppar och parmesan på och åts med hollandaisesås. Efter en och en halv filé kom mättnadskänslan men jag åt upp i alla fall, kanske var dumt.

  #88514
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Idag fick jag hem gratisblodsockermätaren så jag kan kolla fastesockret lite då och då. Den här modellen kan även mäta ketoner i blodet men då får jag köpa mätstickor först. Lustigt att tillverkarna bara ger bort mätare. De tjänar väl på det på något sätt.

  På spisen puttrar en köttfärssås men med några skivor strimlad lövbiff i stället för färs. En del kolisar i men det handlar ju om totala mängden man sätter i sig.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 168 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.