Sluta snusa

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2922
  Avatarulfons
  Deltagare

  Är det nån på forumet som slutat snusa, sen ni börjat med lchf. Har själv försökt vid flera tillfällen, och det enda som hänt är att vågen har stuckit som en varvräknare på en formelettbil. Höll förut upp i ett och halvt år men var taskig i kistan hela tiden, men efter som jag mår så mycket bättre nu när jag inte äter så mycket kolisar, har tanken börjat gro på att testa sluta igen. Vore kul att höra om det finns nån som slutat eller provat sluta, få höra hur det går.

  #45542
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jag har inte provat att sluta sedan lchf, men har dock gjort ett antal andra iaktagelser.
  Snus är basiskt, det är därför det är så bra för tänderna, inga hål, dom ramlar ut efter som snus är inte bra för tandköttet ;)!

  Nikotin har en hungerdämpande effekt, tex Nutrilett inneöll i varjefall en liten mängd nikotin. X-hustrun försökte sluta röka samtidigt som hon käkade Nutrilett, det gick inge bra….

  De gånger jag har trappat ner så har det funkat bäst om jag bestämmer ett klockslag på kvällen när det är snusstopp. Normalt tar det inte många minuter från säng till snus, sedan förlängs denna tid med ett lämpligt antal minuter varje dag, och vips så är det snusstopp!
  Fördelen som jag har märkt är att magen blir betydligt lugnare, förmodligen för att den inte behöver förändra syraproduktionen så mycket ”åt gången” för att neutralisera det basiska snuset.

  Hur länge har du snusat? Jag har gjort det sedan 8-årsåldern, snart 40 år…

  #45540
  Avatarulfons
  Deltagare

  Jag har väl hållt på dryga 30 år, så man är ju så van att ha giftet i kroppen. Men det skulle vara skönt att slippa + att det börjar bli jävligt dyrt.

  #45541
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jo, dyrt är det, när jag började kostade en dosa 1 krona.
  Nikotin är ett fruktansvärt gift egentligen. Mitt problem är att jag, från första pris, tyckt det varit gott, alltid gillat lukten.
  Jag ligger på en årsförbrukning på ca 450 dosor à 45 kr drygt 20000 pix per år, det är tur att man inte är rökare!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.