Snabbmatsskatt

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #768
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag snubblade precis över denna lilla ”artikel”

  Varannan rumän är överviktig och fetman är nu på kraftig frammarsch. Det gör att den rumänska regeringen funderar på att införa en extra hög skatt på snabbmat. Skatten ska enligt nyhetsbyrån AFP vara den mest långtgående i hela världen. (FL-Net)

  Källa: http://apollo.fl-net.se/matbiten/viewNews.do?id=182791

  Jag tror det skulle vara bra med en sån skatt, fler skulle nog börja laga mat hemma istället för att vara bekväma och köpa något på stan.
  Fast snabbmatskedjorna kanske lägger till flera tillsatser så de kan sänka priserna och till exempel dra ner på köttmängden osv.

  Lite intressant är det iaf. Det ska bli kul att se hur det fungerar om förslaget går igenom.

  #12299
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Undrar hur dom ska definiera begreppet ”snabbmat”? Frysta/kylda helfabrikat, restaurangmat, gatuköksmat? Och är snabbmat alltid orsak till fetma? En sallad på McDonalds är väl rätt oskyldig, liksom hamburgaren. Ska man lägga skatt på brödet i så fall eller på dressingen? Den skulle jag betrakta som oskyldig 😀
  Skulle vara väldigt kul att se kriterierna när de bedömer vilken mat som ska få straffskatt. Är det fet mat? Eller söt mat? Tillsatser? Eller bara det att maten går att köpa färdiglagad? Tänk om det finns bra färdiglagad mat att köpa, vad gör dom då? ???

  #12298
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Bra frågor! Det ska bli intressant att se hur de blir. 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.