Snyft… går inte ner ett gram!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4970
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Jag har nu kört strikt LCHF sedan september men går inte ner ett gram utöver de 1½ kilona jag tappade första veckan.

  Vad göra?

  Ligger på ca 20-50 g kolhydrater/dag men börjar fundera på om jag ska dra ner kalorierna och äta mindre. Jag äter bara två gånger om dagen (har ingen hunger längre) och min dag kan kan se ut så här:

  Brunch: ostomelett av 2 ägg och 50 g riven ost
  3-4 skivor bacon eller 50-100 g hästkorv
  1 glas mjölk
  ibland även sallad bestående av salladsblad, tomat, gurka och paprika

  Middag: 3 st hamburgare (ca 200 g)
  sallad, gurka och tomat
  hemgjord dressing av turkisk youghurt 10%
  1 glas mjölk
  ibland räksallad (3 g kolhydrater/100 g)

  Ev. kvällsmål: 6 st LCHF-frökex (ca 1 kolhydrat per skiva)
  färskost cantadou

  Jag äter typ samma bunch varje dag och varierar istället middagen med olika LCHF-recept och jag kollar alltid av varornas innehåll av kolhydrater och räknar ut portionsinnehåll på allt jag tillagar.

  Tacksam för förslag om vad jag kan förändra och jag tar också gärna emot förslag på strikta veckomenyer.

  Kan tillägga att jag tyvärr inte har haft möjlighet att träna över huvud taget under den här tiden.

  Har jag hamnat i ett maskhål där tiden står still eller kan man åtgärda mitt tragiska öde?

  Tack på förhand.

  #76498
  AvatarVodo
  Deltagare

  Börja med att byt ut mjölk mot vatten. Mjölk höjer insulinet och ger dessutom onödigt många kolhydrater. Ät helst din energi, ist för att dricka den.

  #76505
  AvatarJori
  Deltagare

  Har du mätt dig? Ibland märks det mer på måttbandet än på vågen!

  #76503
  AvatarMynlen
  Deltagare

  vill du gå ner i vikt ska du lägga dig UNDER 20 gram kh per dag. Och helst under 10 också. Med allt det du äter kommer du rejält över det.

  #76512
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Hej igen!


  @Vodo
  Jag ska prova att utesluta mjölken för att se om det gör skillnad. Men jag kommer att sakna den. 🙂


  @Jori
  Jag har inte mätt mig men kläderna sitter lite lösare men det är ingen större skillnad tyvärr. Ska ta fram måttbandet och börja dokumentera från och med idag. Men eftersom jag inte kunnat träna så förbränner jag ju inte särskilt mycket så mycket och resultatet kansek uteblir tack vare det. Men man har ju hört om de som ”smälter bort” utan av att röra sig alls, att LCHF-dieten gör allt jobb liksom. Önskar jag var en av dom. ;D


  @Mynlen
  Jag får börja med att ta bort mjölken som Vodo nämnde, då droppar jag ju 20 g kolhydrater direkt. 😉

  Tack för era svar.

  #76511
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Måste passa på att fråga i och med det Mynlen skrev. Måste man alltså ligga så lågt som 10, max 20 kolhydrater/dag för att kunna se viktnedgång?

  Med mina två måltider och eventuella kvällsmål (nån gång i veckan), enligt beskrivning i mitt första inlägg, så hamnar jag på 60 kolhydrater/dag inklusive salladen.

  Är det alltså så att alla som gått ner i vikt ligger på den extrema nivån på max 10 kolhydrater/dag?

  I så fall måste jag börja leta matmenyer från de LCHF:are som kör max 10 k om dagen och följa dessa menyer slaviskt… för jag vill ha resultat! 🙂

  #76497
  AvatarVodo
  Deltagare

  jag var/är inte jättestrikt utan ligger runt 50 gram för det mesta. Kan bli mindre eller mer. Jag gick ned från 70 till 53 och har stannat där (165 cm). Men hur det fungerar för andra är svårt att säga. Man måste prova sig fram och hitta sin LCHF.

  Men som sagt, mejerier och spec. mjölk är en bov för många, även om jag själv kunnat dricka det utan problem.

  #76496
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  ”Normal” lchf brukar vara runt 20 gram kh. Sen är det individuellt hur mkt kh just DU kan äta och ändå gå ner i vikt. Vissa kan ligga uppemot sisådär 50 gram (kanske ändå mer) och ändå gå ner i vikt, medan andra går ner som bäst om de håller sig under 10. Mitt råd är att testa dig fram. När jag gick ner i vikt som bäst låg jag mellan ca 7-17 gram men det behöver inte alls vara samma för dig.

  Jag tycker personligen att man inte ska vara mer strikt än man måste, annat än om man upplever att man mår skitbra av att vara strikt förstås. 🙂 Jag tänker mest på att det blir betydligt enklare att variera maten om man äter 20 gram kh per dag än om man äter under 10. Är man väldigt, väldigt strikt så måste man också vara noga med att se till så att man får i sig alla vitaminer & mineraler som kroppen behöver.

  #76499
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  och jag tycker tvärt om, börja tokstrikt så behöver du inte fundera så mycket på om du kan äta det eller det, för det kan du troligen inte… sen när du börjat gå ner och kommit in i tänket är det ju lätt att lägga till=))

  #76502
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Och jag håller här med Trollet. jag läste någonstanns, minns inte var, en sorts gradation av LCHF, men om man vill gå ner i vikt var det att hamna under 20 gr per dag. Visst finns det säkert dom som går ner med mer kh, och dom som inte går ner förrän dom nollar.

  Vitamin och mineralbristen tror jag inte är så farlig vid 20 gr kh per dag, speciellt inte om man äter ägg…

  Det är mycket enklare än man tror att äta under 20 eller 10, men man måste inte tro man kan fortsätta som förr. Det är en förändring man måste vilja genomgå.

  #76510
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  @Vodo: Vad kul att höra att du har lyckats så bra och att du håller din vikt! Jag vill ju också gå ner i vikt men är ju ändå glad åt att kunna äta så gott utan att gå upp i vikt. 🙂

  Jag försöka trappa ner och börjar med att hålla mig under 40 g kolhydrater för att sedan försöka ta mig ner till 10-20 g om dagen. Men har jag tur så kanske jag bara behöver minska till 40 g och sen kanske även mitt fett smälter. 😉

  @Lillnettan: Ja, vitaminer och mineraler är det viktigt att se till att man får i sig. Innan jag började med LCHF så ”tålde” jag inte mjölkprodukter vilket ledde till flera brister av mineraler och vitaminer, bl a kalcium och d-vitamin. Så därför blev både jag och min läkare jätteglada när jag nu kan få i mig en viss del av dessa mineraler och vitaminer helt naturligt via maten. Men måste jag byta det naturliga mot mer tabletter igen för att gå ner i vikt så gör jag det. 🙂 What ever it takes! 😉

  Om jag ändå kunde gå ner ett kilo i månaden skulle jag bli superglad, men just nu sitter fläsket som cement.

  #76509
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  @mctrollet och Mynlan: Jag har bara så svårt att variera kosten och grönsakerna vill jag helst inte ta bort. Ska som sagt börja med att utesluta mjölken och se över resten av mina intag.

  Jag skulle gärna vilja testa en 10 grams-diet, önskar dock att det fanns färdiga veckomenyer som är gjorda för max 10- 20 g kolhydrater per dag som man kunde följa till punkt och pricka. För som nybörjare är det både svårt med fantasin och kunskaperna att själva ”svänga ihop” recept som följer en strikt och riktig LCHF-kost.

  Tack allihopa för att ni kommer med tips och delar med er av era erfarenheter. Jag suger i mig allt och det ger mig inspiration till att fortsätta och inte tappa sugen. 🙂

  #76504
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Håller med övriga om mjölken – den ger mkt kolhydrater i förhållande till mättnadsgrad. Tycker också att middagen ser lite ”ofet” ut, du kanske kan göra en dressing på fullfet creme fraiche istället (och eventuellt minska en halv-en hamburgare eftersom du borde bli mättare på cf än yoghurt). Jag tycker grönsakerna ser okej ut så länge du äter dem i måttlig mängd.

  Edit: Vaknade i morse och funderade på om dina hamburgare var 200g ihop? I så fall så är det kanske onödigt att minska ner dem även om du äter fetare. Om hamburgarna däremot väger 200g styck… Värst vad det låter mycket när hjärnan kopplas på ::)

  #76508
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  @MsHisingen: Idag har jag tagit bort mjölken och idag blir en dag där jag landar på ett intag under 10 g kolhydrater! 😀

  Så nu får jag kopiera den här dagen i en vecka och se om det gör någon skillnad. 😉

  #76514
  AvatarAnki81
  Deltagare

  Håller tummarna 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.