Socker…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4609
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Idag kände jag för att äta godis och dricka julmust, först och främst. Det smakar inte alls lika bra längre men det är det som är det sjuka utan jag är typ hög på socker OCH mår piss i hela kroppen. Jag vinglar typ fram för jag är helt borta pga så mycket socker antar jag, är detta möjligt haha? För att tillägga, är inte bakis, haha. Hur som helst, inga mer såna här dagar =)

  #70059
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Ja, det är möjligt. Kroppen signalerar att ge ut belöningsghormon när den får socker och blir på så sätt ”hög” som du beskriver att du blev. Äter man knappt kolhydrater över huvud taget så är det klart att kroppen reagerar extra mycket om man äter godis och julmust som är rent socker, koncentrerat.

  Prova julmust-light nästa gång suget verkligen sätter in om du vill slippa bakfylle känslan.

  #70057
  Avatarulfons
  Deltagare

  Ja socker är ju nästan att betrakta som ett gift, beroendeframkallande. Man läser mer och mer om att det är som en drog för en del, och kommer nog att bli klassat som sjukdom att vara socker beroende. Men det är väl som med alkohol, vissa klarar att sköta det andra inte. Det skrämmande är att det smygs i maten våra barn får i skolor och på utematställen, man har väl aldrig tänkt tanken att ha socker i köttfärsåsen hemma tex, allafall inte jag och min familj under min uppväxt.

  #70060
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Jag drack faktiskt julmust light men jag tror godis påverkade mest av allt. Men det är en tuff vecka framför mig men vill man vara fin får man lida fin och antar att jag får jobba hårt som attans eftersom jag inte har allför många kilon att gå ner och kanske man ska ta tag i gymet också. Livet! Men det är härligt att äta som lchf när man väl kommit igång med det.

  Jag tror verkligen jag behöver nolla så mycket kolhydrater som möjligt för att inte känna så mycket sötsug, men kan man fortfarande ha grädde i maten ca en gång om dagen och kanske äta ost?

  #70058
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det beror helt och håller på mängder. Jag hade skippat mejeriprodukter och satsat på så naturliga saker som möjligt. Kött, fisk, ägg och fågel kompletterat med avokado, grönsaker etc.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.