Soppa?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2332
  AvatarUmu
  Deltagare

  Jag är inne på dag 5 och är redan fruktansvärt less på att all mat smakar likadant. Jag testar detta mest som ett experiment en begränsad tid (hade jag inte haft ett slutdatum att se fram emot hade jag nog lagt efter mindre än ett dygn, alla har vi våra sätt). Så, jag skulle vilja röra ihop en soppa. Jag gillar soppor, och tänker att det skulle kunna vara gott med såna ”ostchips” som man kan smälta själv i ugnen till. Nu till mitt dilemma. Grädde, det ska ju vara bra? Eller?

  I en portion soppa får man väl anta att det åtminstone är 1 dl grädde? Lite ost, lök, grönsaksbuljong och bacon på det så är man vips uppe i säkert över 5 gram kolhydrater per portion. Ska jag göra det här vill jag göra det här ordentligt, så jag vill helst hålla mig under ”ketos-nivån”, vilket ska vara ganska individuellt men tumregeln är 20 gram kolhydrater/dag.

  Äter jag denna soppa till lunch ger det inte mycket utrymme resten av dagen, speciellt inte eftersom kaffe och te (som folk på diverse forum och bloggar verkar bälja i sig som om det vore luft) verkar innehålla nästan 1 gram kolhydrater per kopp (3 dl).

  Så, finns det något bättre alternativ än grädde att göra soppa på?

  #37109
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  tror jag inte=)

  #37106
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Kan man inte använda vatten + färskost eller mjukost? Där finns ju massor av smaker. Kyckling eller fisk i soppan fyller mer än grönsaker.

  #37111
  AvatarUmu
  Deltagare

  Jepp, har hittat en sån bredbar mjukost med knappt 1 g KH/100 g, så det är ju lägre än alla andra mejeriprodukter. Får testa det. Högst tveksam till hur mjukost smakar och känns när man har ”kokat” den.

  Värt ett försök kanske. Men det verkar som om jag får ge upp mejeri (förutom att steka i lite smör och en och annan sked Keso kanske) resten av min Low Carb-månad. Kommer alltså bli ännu svårare. Äter gärna fil/yoghurt till frukost. Skulle tillochmed hellre äta creme fraiche än bara ägg och svart kaffe, men 2 dl creme fraiche = 6 g KH, vilket alltså är mer än en fjärdedel av vad jag vill få i mig på hela dagen.

  #37110
  Avataralfons
  Deltagare

  Keso är inte heller så bra alldeles för magert och en del koliar

  #37108
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Men ta inte bort smör!!!

  #37105
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Högst tveksam till hur mjukost smakar och känns när man har ”kokat” den

  Mjukost brukar vara stabilt o bra i soppor. T.ex mycket säkrare än vanlig ost, en del sorter kan klumpa ihop sig till stora ”tuggummi”-klumpar 🙁

  Quote:
  Men det verkar som om jag får ge upp mejeri

  Varför då? ???

  Quote:
  2 dl creme fraiche = 6 g KH, vilket alltså är mer än en fjärdedel av vad jag vill få i mig på hela dagen

  Vispa ner 1 dl vatten i 1 dl creme fraiche (eller ännu hellre smetana) så halverar du kolhydratinnehållet + att det blir mer likt din gamla vanliga fil.

  #37107
  Avatargoamarie
  Deltagare

  japp man kan göra mkt mumsigt med smetana 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.