Sötsug = blodsockerfall? Efter 2 månader?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Sötsug = blodsockerfall? Efter 2 månader?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5629
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Jag har nu ätit LCHF i två månader och nu går det faktiskt så smärtfritt att jag kan tänka mig att fortsätta på obestämd tid .

  Jag har dock ett litet problem som dyker upp då och då och jag förstår inte riktigt varför. Som ikväll tex, jag är helt sjuuuuuuukt sugen på godis, snacks men kan även tänka mig att vräka i mig något nyttigare som lchf-mackor med massa pålägg. Till saken hör att jag idag redan ätit min ”ranson”. Jag har kommit fram till att jag måste räkna kalorier OXÅ, under 2000. Idag åt jag en omelett till frukost på 2 ägg, skvätt grädde, skinka och cheddar. Lunchen blev aldrig av och jag drack en smoothie när jag kom hem vid 14. 1 dl grädde, 1 dl yougurt, 1dl vatten. Till kvällsmat var jag jättehungrig. Åt 200 gr köttfärsbiff och tomat och mozarellasallad med olivolja och basilika. Min lilla räkneapp säger att jag ätit 174 g fett, 17 gr kollisar, 113 proteiner och 2079 kcal. Jag har ätit mindre andra dagar och varit nöjd. Så vad är det idag som gör mig sugen på allt möjligt? Kan det vara kompensation för att jag åt mindre igår. För man får väl inget sockerfall i den här dieten för att man hoppar över lunchen?

  Vad tror ni det kan bero på?

  #87229
  AvatarSolen
  Deltagare

  Hej!

  jag blir sötsugen om jag väntar för länge mellan målen. Men vad det beror på vet jag inte.

  #87225
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag tror att du skulle ha ätit riktig mat istället för smoothien till lunch, då hade du varit mätt längre.

  #87228
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Det så kallade ”sötsuget” kan vara både abstinens OCH hungerkänsla. Frågan är bara vilket du känner av, troligtvis hungerkänsla… Testa lägga till ngt extra mot kvällen så kan det försvinna. 🙂

  #87226
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  Jag blir sockersugen av grädde och för mycket mjölkprodukter. Nötter och jordnötssmör klarar jag inte heller av… tyvärr för det är supergott:(

  #87227
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Ät som mest på kvällen, det brukar vara ett bra tips för att undvika sötsug etc. Får man äta riktigt ordentligt och lägga sig mätt på kvällen så brukar man inte tänka så mycket på mat under dagen. Som nämnts innan så är även mejeriprodukter ingent att rekommendera om man har problem med sug. Casein (mjölkprotein) är även bevisat att kunna framkalla hetsätningar och sötsug.

  Tänk Paleo-LCHF och räkna precis som du gör.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.