Sött i teét?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4597
  AvatarLiinage
  Deltagare

  Hej! Började med Lchf i tisdags och älskar det!! Tappat i vikt redan, och inte lika svullen om magen, vilket gör att jag redan ser mycket smalare ut.

  Nu till min fråga: Jag är en stor te-drickare. Men jag måste ha något sött i teét, det går liksom inte utan.
  Vad är tillåtet i LCHF? Jag har letat nätet runt men hittar inte ett riktigt svar, så nu tillkallar jag experterna!

  #69912
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Försök att stå ut någon vecka till utan sötningsmedel, eller bryt av med en tesked grädde eller två.

  #69918
  AvatarMynlen
  Deltagare

  att lara dig att dricka te utan sotningmedel ar verkligen basta tipset vi kan ge….. mitt te smakar sott utan sotningsmedel for jag har vant mig vid det. Och smakar odrickbart nar det ar nagat sott i!

  #69923
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Sötningsmedel triggar sötsuget något enormt så de flesta sötningsmedel är ca 200 gånger starkare när det kommer till sötma än vanligt, rent socker.

  Vanligt grönt te kommer ett tag smaka jättegott utan massor skit i, när man vant sig vid vad som är naturligt 🙂

  #69925
  Avatarsmor
  Deltagare

  Japp, för att bli av med sötsug måste man utmana det rejält. Det är svart och vitt som gäller.
  Med eller utan socker och isf rätt eller fel socker. Smakar det totalt apa utan sött i så stå hellre ut och försök tänka på bladen eller tedoften och träna bort tungans ständiga begär efter upplevelsen, upplevelsen sitter ju i borttappade kilon som biter sig fast och inte vill lämna, var hellre konsekvent och skippa sockret i te tills du känner hur äckligt det är
  Allt sött i drycker är totalt onödiga, finns ingen relevans i det, säkert annorlunda för diabetiker.

  När jag var ung och ville gå ner i vikt snabbt så gjorde jag också så att jag satt och tänkte på varenda droppe vatten och hur många korn socker som skulle i men det lönade sig aldrig för mig, jag mådde genast bättre när jag började äta igen och så klart motionera om det är möjligt för dig. Jag tror alla kroppar behöver motion för lyckad vikthållning. När man motionerar tänker man inte på tesmaken utan upplever annat som man saknar som stillasittande inomhus om det är så att fettet vuxit och frodats under passivitet.
  Undantaget om man är handikappad och har svårare för omsättning.

  Om ditt behov av socker eller sötningsmedel i te beror på en i övrigt också sockerrik kost (kh) så är det utmärkt att vänja sig vid att slopa allt socker i samtliga drycker eftersom drycker med varma sockerlösningar går snabbare ut i blodet och kvarhåller sockerberoendet, som i sin tur kan göra det svårare att försöka avsluta kolhydratrika matvanor.
  Är man däremot i början av ett stort projekt så håll kvar det lilla godiset vid testunderna men var försiktig och förstå att det går ut i blodet och bibehåller kroppens kolhydratbegär. Psyket kan lura dig till att tro det är äckligt utan socker i te men byt isåfall hellre tesort.

  #69913
  Avatarmagnetiskatankar
  Deltagare

  Jag kör Stevia!!!!!!! Älskar sött och känner inte att jag behöver helt bli av med mitt sötsug så länge jag vet att jag har Stevian att tillgå. Inga kolhydrater och sött och gott.

  #69924
  Avatarsmor
  Deltagare

  Har aldrig varit i närheten av stevia och vet inte ens vad det är, jag dricker te utan socker eller tillsats men visst, jag har inte viktnedgång som ambition
  Hade jag däremot haft vikttapp som ambition och inte haft tillgång till hjälp så hade jag kört alla drycker konsekvent utan tillsatser, socker enbart i form av grönsaker och lite apelsiner grape då och då, självklart äpple med mera och så hade jag motionerat
  Kräver envishet vilja och lust 🙂

  Jag tror inte det finns en diet på jorden som fungerar utan rörelse motion, man behöver bli varm och öka tempen för att något öht ska bränna annars bara stelnar fettet
  Undantaget droger som ju är en slags diet i sig själv i brist på annat, annars är mat viktigt, synd att sluta äta och enbart dricka eller det kan handla om fasta eller detox?

  #69917
  Avataralfons
  Deltagare

  Fattade jag fel eller vikttapp skulle du äta frukt då eller förstod jag onte vad du menade.

  #69922
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Fett stelnari inte i kroppen. Men ja, motion i någon form borde alla få!

  #69927
  AvatarMinna
  Deltagare

  Så var det för mig innan. Minst två, helst tre bitar socker. Det berodde nog ofta på att jag brände teet – alt använde Earl Grey (det förstå jag fortfarande inte folk som kan dricka rent haha). Men härda ut, testa med lägre temp+längre tid och så vidare för att få bort det du vill dölja med teet. I en övergångsperiod kan du ju försöka dricka varannan kopp sockerfri 🙂

  #69926
  AvatarRosan
  Deltagare

  Jag använder sukrin till att söta mitt te med, och det triggar inte igång nåt sug hos mig.
  Jag dricker även cola zero varje dag och inte heller det har stoppat min viktnedgån

  #69915
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  håller absolut med om att smakerna ändras utan socker och det går ganska fort så trappa du ner med lite sötningsmedel i teet. motion är absolut bra för välbefinnande men för viktnedgång behövs det INTE!!

  #69921
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Motion behövs inte för viktnedgång, nej. Det kan man likväl kontrollera med ett mindre energiintag. Motion borde dock vara ett inslag på daglig basis då vi är gjorda för att röra på varandra. Att sitta still 24/7 är ingen höjdare för varken kropp eller själ.

  #69914
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  hihi, att röra på varandra kan vara kul;)

  #69920
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  haha, måste vart trött 😀

  Röra på oss, off course 😀

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.