Spelar det någon roll när jag äter?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Spelar det någon roll när jag äter?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5269
  AvatarEmilix
  Deltagare

  Jag har väl inte världens bästa rutiner på det här med maten och äter oftast inte mer än 2 gånger/dag.
  Kommer detta påverka min viktminskning negativt/positivt?
  Jag brukar äta frukost nån gång mellan 11 och halv 2 kanske, kan inte äta direkt när jag har vaknat måste vara vaken några timmar först.
  Eftersom jag äter frukost så pass sent så äter jag nästan aldrig någon lunch, kan ta en bit ost eller lite grekisk yoghurt på kvällen runt 6-7 tiden.
  Sen äter jag middag när min sambo kommer hem från jobbet strax innan 11 på kvällen.
  Kommer detta ha någon betydelse för viktminskingen, att jag äter ett stort mål mat så pass sent på kvällen?

  #81567
  AvatarSolile
  Deltagare

  Nej, det spelar ingen roll! Du äter ju ditt första mål såpass sent, så jag ser inga som helst problem i det.

  #81572
  AvatarEmilix
  Deltagare

  @Solile 380382 wrote:

  Nej, det spelar ingen roll! Du äter ju ditt första mål såpass sent, så jag ser inga som helst problem i det.

  Vad bra, va lite rädd att det skulle påverka viktnedgången negativt, men då kan jag köra på som jag har gjort hittills 🙂

  #81565
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag äter normalt bara en gång per dag och det är på kvällen. Ibland blir det någon ”social lunch” med jobbet men som sagt normalt bara en gång per dag. Det funkar för mig.

  #81571
  AvatarAritoc
  Deltagare

  Om du läser på om periodisk fasta så kommer du nog att finna det intressant och det är inte svårt att kombinera med hur du äter nu utan det är bara att dra ihop måltiderna lite så kommer du inom 16/8.

  #81566
  AvatarFranke
  Deltagare

  ”vanlig tro” är ju att man blir fet av att äta sent på kvällen. BREAKFAST LIKE A KING, LUNCH LIKE A PRINCE, DINE LIKE A PAUPER som folk sagt. Dock har jag sett undersökningar som visar motsatsen, i slutändan tror jag skillnden är marginell.

  #81569
  AvatarLarz
  Deltagare

  Jag äter själv ungefär som du under perioder. Jag försöker normalt äta tre måltider per dag, men ibland kan det av olika anledningar och pågrund av olika faktorer bli så att jag får lite konstiga rutiner som gör att jag bara har möjlighet att få i mig lite frukost när jag vaknar och en lite större och stadigare måltid senare på kvällen.

  Jag har också vart lite orolig att det skulle påverka viktnedgången, men vad jag kan se efter ett par månader med LCHF kost, så verkar vikten sakta men säkert röra sig nedåt på vågen och på måttbandet. Så för mig har det iallafall inte varit något problem.
  🙂

  Dock försöker jag ändå undvika att inte äta allt för sent på kvällen, eftersom jag är lite rädd att det ska påverka sömnen. Jag har inte haft lika stort problem med det på LCHF-kosten som när jag åt kolhydrater, men jag kan fortfarande ha vissa nätter när jag uppenbarligen sover lite oroligt om jag har ätit för sent. Så jag tar det säkra före det osäkra och undviker helst att äta för tätt in på läggdags iallafall, om jag har möjlighet. Men det är säkert individuellt, behöver ju inte bli så för alla.

  #81570
  AvatarCeleric
  Deltagare

  Nej det spelar ingen roll när du äter. Däremot kan det ju vara bra att inte belasta kroppen med mat på kvällen när det är för sent.

  #81568
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  @Celeric 384044 wrote:

  Nej det spelar ingen roll när du äter. Däremot kan det ju vara bra att inte belasta kroppen med mat på kvällen när det är för sent.[/QUOTE]

  Du får gärna ge mig en källa på detta utlåtande då det är något helt nytt för forskningen i så fall.

  Våra förfäder jagade alltså inte på kvällen för att då var det försent? Nej, de jagade på dagen/kvällen och åt som fan sent på kvällen/natten för att kunna sova och vakna mätta och belåtna för att orka jaga och syssla med dagligheter innan nästa kväll och måltid var kommen.

  Att äta på kvällen är enligt mig och evolutionen, optimalt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.