Spott-hink? ;D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1960
  Avataremc
  Deltagare

  Jag har tänkt att man skulle kunna äta godis, chips, bakelser etc men just när man ska svälja så spottar man istället! 😀 Då får man alla goda smaker men inga kolisar, för det är väl inte själva sväljandet som är njutningen? Vad tror ni om en spott-hink? ;D

  #30447
  AvatarMamita
  Deltagare

  Ursäkta, men det var det var det dummaste jag hört. Det är väl bättre att vänja sej av med det söta istället, så slipper du längta så efter det att du köper hem, stoppar det i munnen och sen spottar ut! Vilket slöseri dessutom!

  Istället för chips kan du äta fleaskesvålar, jättegoda och krispiga. Istället för godis tar du en bit mörk choklad nån gång ibland eller några hallon. Istället för bakelsen tar du lite grädde med osötade bär. När du inte ätit socker på ett par veckor är det faktiskt inte gott med socker, och inte är man siugen heller. Prova det istället så slipper du köpa en hink och en massa mat som du bara slänger sen!

  #30457
  Avataremc
  Deltagare

  Fru seriös? Lugna ner dig.

  #30446
  AvatarMamita
  Deltagare

  Jag trodde du var seriös, det var därför jag svarade så. Men det kanske var ett skämt alltså? Hahaha…

  #30456
  Avataremc
  Deltagare

  Lite därför jag hade en massa smilys överallt kanske, till o med i rubriken? Samtidigt så tycker jag det är en intressant och rolig tanke!

  #30455
  AvatarKicks
  Deltagare

  Risk finnes att man skulle glömma bort att spotta… 😉

  #30451
  AvatarStefan_Vas
  Deltagare
  Quote:
  Risk finnes att man skulle glömma bort att spotta… 😉

  Mer än en gång. 😀

  #30442
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det värsta är väl att du inte ens behöver ta godiset i munnen, du hinner inte ens få känna den goda (?) smaken. Du behöver bara se på det så börjar insulinet porla o du börjar lagra fett.
  En bra ögonbindel är nog bättre än en spottkopp ;D

  #30449
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  haha, men lukta lite kan man väl få;) (med ögonbindel då så klart;)

  #30441
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Nja..känner hjärnan igen Japp-lukten så börjar insulinfloden. Bättre att lukta på en nystekt fläskkotlett ;D

  #30448
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Skit oxå;)

  #30452
  AvatarGohper
  Deltagare

  Skulle jag spotta om jag hade munnen full med öl eller vin, ALDRIG.
  Man ska ju inte plåga sig!

  Men friterad svål är gott!

  #30454
  AvatarSaris
  Deltagare

  Nä, är det så pass illa? Jag har ju gått och sniffat på allt sött jag har sett som en idiot. Räcker det med att man luktar/ser för att insulinet ska börja pumpa? Jädrans.

  #30445
  AvatarMamita
  Deltagare

  Nä, det där tror jag inte riktigt på att insulinet skulle börja pumpa bara för att man känner LUKTEN? Jag har förlorat mitt luktsinne för längesen, hur blir det för mej då? Förändras insulintillförseln för att man tappar luktsinnet? Eller dom som jobbar på konditori etc, förändras insulintillförseln för dom också? Nä, det tror jag inte. Nog måste det in i mun alltid, för att kroppen ska uppfatta det som ett sockerpåslag, som ska tas om hand med insulin.

  #30440
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Nä, det där tror jag inte riktigt på att insulinet skulle börja pumpa bara för att man känner LUKTEN?

  Så kan det väl mycket väl vara. När insulin börjar produceras när vi bara SER något sött varför skulle det inte göra det när man känner lukten av det? Bara kroppen tror att den ska få detta söta börjar den förbereda sig, t.ex genom att börja producera insulin.
  Om du inte tror mig kan du väl åtminstone tro Martin Ingvar. Läs hans bok `Hjärnkoll på vikten´en väldigt bra bok. Den förklarar på ett underhållande sätt hur hjärnan fungerar när det gäller vikt o bantning. 159:- på Adlibris, värd vartenda öre. Det är sällan man har ett så stort utbyte av en vetenskaplig bok. Det känns rätt bra att läsa något som nog är vetenskapligt korrekt o inte bara en massa flummiga spekulationer:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127119211

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.