Stämmer mina uppgifter?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #816
  AvatarGitt69
  Deltagare

  Hej. Jag har ätit enligt LCHF i en vecka nu. Det har gått jättebra. Jag har undvikit socker och kolhydrater.
  Stämmer det att man ska hålla på minst två veckor innan man märker resultat? Kan man sedan äta en frukt om dagen? Har hört talas om sällan-mat. Vad är det för mat och hur ofta/sällan kan man äta det.
  Om jag nu efter en vecka skulle vilja ha något GOTT trots allt men UTAN socker…vad skulle jag kunna smaska på då? ::)

  #12699
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Hej och välkommen hit!

  Kul att det har gått bra för dig! 🙂 När man märker resultat är väldigt olika, ibland märks det bättre på vågen än synligt resultat och ibland tvärtom.
  Att äta frukt är inte bra för viktnedgången, jag tycker du ska vänta med det tills du känner dig nöjd med din vikt. ”Sällan-mat” är inget som jag hört talas om men det låter ju som mindre bra produkter med för mycket kolhydrater.
  Jag fuskar själv kanske 1 gång på ~4 månader.

  #12700
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Jag håller helt med Richard angående ”sällan-mat”.. Att ”fuska” är inget man bör börja med utan nåt som kommer så småningom och som bör undvikas… (därav namnet fuska..)
  Goda saker utan socker är ju helt individuellt, eftersom alla har olika smaker.. Det finns många tips på sajten vad folk äter, tex rostad skinka eller smält ost för att få något chipsliknande, kött med beasås klassas för mig som gott, brieostbit är smarrigt.. (Hmm, tror nog att man kan ugnsbaka den och lägga på NÅGRA hjortron/blåbär eller liknande om man ska ha fest).. ost och kex men skippa kexet…. en skinkrulle, lite räksallad, en röra med kräftstjärtar och creme fraiche, kaffe med massor av vispad grädde i… Det finns mycket som klassas som gott, bara fantasin som sätter gränser… 🙂

  #12701
  AvatarFranke
  Deltagare

  Godis och snacks som är mer ok skulle jag säga är väldigt mörk choklad (de har högre fetthalt och mycket mindre socker i sig), och diverse nötter. Titta på innehållet dock, köper du behandlade nötter verkar de ofta ha högre kh-innehåll (sockrade?), och vissa nötter såsom cashew är extremt söta från början.

  Sen håller jag med tidigare läsare om att LCHF-mat i allmänhet är gott som godis 🙂 Jag har dock haft sjukt stora problem med sockersug mellan målen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.