Starta med LCHF och löpning

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3058
  AvatarCarpeDiem
  Deltagare

  Hejsan alla LCHF:are!
  Bättre sent än aldrig att jag lägger in en erfarenhet av min tid som ”LCHF ätare”. Jag började med LCHF för dryga 2 veckor sedan. Jag har aldrig vägt mig sen jag startade, men omkretsen har minskat bevisligen(provade ett par tighta brallor som jag aldrig trodde att jag skulle komma i igen).
  Och nu till min andra last……träning. Löpning är en rolig form att röra sig men jobbigt. Den första veckan med LCHF var kroppen seg. Någon dag innan min start med LCHF hade jag joggat i 30minuter utan större problem och kroppen svarade på belastnigen. Nu efter LCHFstarten fanns inget gensvar. Kroppen ville helt enkelt inte röra sig snabbare än ”skalmantakt”. Jag insåg att jag måste tvinga kroppen till först snabb gång(vilket var ganska plågsamt). Under slutet av andra veckan ville jag prova om kroppen ville svara på belastning. Jag började med att värma upp med snabb gång i 30min och sprang sen i 9min intervaller med 1min gång under ca 30minuter. Kroppen hade börjat vakna. :). Jag hoppas att jag kan fortsätta med LCHF och börja kunna springa snabbare och snabbare ……. 😛

  #47468
  AvatarFranke
  Deltagare

  Tror gott det kan ta många månader innan musklerna lär sig utnyttja fett som energikälla till fullo. Kör på du dock!

  #47470
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Jag började i januari med lchf och en ganska så usel kondition, tränar dock på gym så lite kondition blev det i form av uppvärmning osv. Men tappade orken totalt under den 10 minuter långa uppvärmningen! Det är först nu senaste veckorna jag tagit upp konditionen igen och har nu mer ork än någonsin än vad jag haft sedan januari! Så bara man ger det lite tid, är ju trots allt en ganska stor omställning för kroppen att använda fett som energi istället för kolhydrater!

  Hoppas omställningen går snabbare för dig iaf:)

  #47471
  AvatarH.Andersson
  Deltagare

  Det måste vara väldigt olika hur det är från person till person, jag har hållt på med LCHF i ca 5 veckor nu och jag springer och cyklar mer än någonsin. Jag har dock alltid varit en löpare och springer upp i mot 90 minuter, samma gäller cyklingen. Har aldrig haft problem med att jag känner mig seg och jag kan till och med springa fullt ut innan frukosten. Det här med att det tar flera månader för musklerna att lära sig utnyttja fett som energikälla är nog fel, tror kroppen kan vänja sig väldigt snabbt faktiskt…eller så är det väll samma där att det är olika från person till person. Är ju själv ett levande exempel 🙂

  #47469
  Avatarulfons
  Deltagare

  För mej tog det ungefär en månad att ställa om, gick tungt som satan i början men sen kom det tillbaks. Bara att köra på det kommer.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.