Stevia sötningsmedel

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #615
  Avatarcuss
  Deltagare

  Hej igen!

  Nu fick jag se att någon givit förslag på att använda Stevia sötningsmedel.
  Men hur är det med att använda detta? Påverkar inte det blodsockret, insulinnivån etc?
  Är bara på dag 6 idag och vill vara på den säkra sidan 😉 /Cuss

  #10805
  Avatarmazen
  Deltagare

  Nej

  #10809
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Jag tror att det påverkar insulinnivån… Är inte helt säker men om jag har förstått det rätt så.. jag skulle nog hellre undvika det om det är möjligt.

  #10806
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Påverkar inte blodsockret, jag är diabetiker så jag kollade noga hur det fungerade på mig. Däremot tyckte jag inte om det, smakade inte sött utan något annat. Använder det som smakförhöjare i mat numera som kålpudding, brunkål och sånt men inte i efterrätter, där använder jag Sukrin som är mycket godare.

  #10811
  Avatarjohaseo
  Deltagare

  finns det några sötningsmedel som påverkar insulin nivån?

  #10808
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Jag kommer inte ihåg vars jag har läst det men det handlade om farorna med att dricka light-läsk eftersom sötningsmedlet skulle göra att kroppen tror att du får i dig socker och då producerar nåt (insulin antar jag) som gör på nåt sätt att kroppen inte förbränner socker utan lagrar det. tror jag att det var. men jag kan nog vara helt fel ute så bortse egentligen från mina inlägg 🙂

  #10810
  Avatarcuss
  Deltagare

  Hejsan!

  Tack för Era svar 🙂

  Äsch, jag tror jag skippar sötningsmedel….lika bra det, jag håller mig till den säkra LCHFmetoden 😉

  /Cuss

  #10812
  Avatarqwerty
  Deltagare

  Jag tror man skall undvika sötningsmedel. Även om inte dessa påverkar insulinnivå e.d. så triggar det söta igång sockerbegäret. Alltså undvik detta. Enda gången jag tar en sacett är när jag gör Irish Coffee med massor av grädde – mumms….

  #10807
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Istället för sötningsmedel så är vaniljpulver rätt så bra.. Det ger ju lite sötgodsmak men 0 kolhydrater.. (alltså inte vaniljSOCKER utan bara pulver…eller stång)

  #10813
  AvatarHannibal
  Deltagare

  Har aldrig ens tänkt tanken att använda sötningsmedel, har svårt att förstå meningen med det. Jag försöker äta så naturlig mat som möjlig, och om jag MÅSTE ha något som smakar sött så väljer jag nog hallon lr dylikt. Ska det nödvändigtvis sötas i mat så är väl egentligen honung mer naturligt och nyttigt. Behövs så yttert lite. Dessutom har jag märkt att smaklökarna ändras väldigt fort, jag har ätit LCHF i bara 3 veckor och har faktiskt inget sockersug alls längre! Sätter jag lite kanel i yoghurten blir det lite av en söt-känsla, och som Susanna skrev, vaniljpulver/stång är supergott, i vispad grädde och liiite lite hallon och små flagor riven 90% choklad. Suverän efterrätt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.