Stöd en nybörjare!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2657
  MrsMama
  Deltagare

  Okej! Nu ska jag börja med LCHF. Behöver stöd, råd och skratt på vägen. Målet är ca -25 kg för att må bättre.
  Hjälp mig med det snälla ni! 😀
  Jag bestämde mig för ett par timmar sedan! Åt macka till lunch, som vi inte räknar in tycker jag 😉
  Men till lunch blev det 1 avocado, tonfisk röra med Creme Fraiche och kryddor. Kaffe med en skvätt grädde

  Jag skriver in lite vikter och vad jag äter allteftersom. Tar tacksamt emot råd, tips, hejarop!

  Vad jag har förstått så är det fettet jag ska sikta på – smör verkar vara the thing! Och sparsamt med grönsaker.
  Det ska jag väl klara av 🙂

  #41731
  Knuffa
  Deltagare

  Grattis och välkommen! 😀

  Du har helt rätt i att smör ”is da shit”! Många är väldigt känsliga mot mejeriprodukter och kan inte äta mycket alls av creme fraiche, grädde osv, så ha lite uppsikt på hur mycket du får i dig av sådant. Avocado är också bra, men bara ibland (om du frågar mig). Den innehåller 4-5 kolhydrater/100 g vilket ju blir en ganska stor bit av dagsransonen. Hur många kolhydrater tänker du dig att äta varje dag?

  #41737
  Nillan54
  Deltagare

  välkommen och lycka till, ja smör är den stora grejen, smöra ner allting innan det går in i munnen, ät och njut! idag blev det ägg och bacon till frulle, sedan rostbiff och smör till lunch med lite cf och en del kryddor samt några ringar rödlök, gott 🙂 till kvällen ska vi göra plankstek, familjen gör eget pot mos jag gör blomkolsmos, annars tar jag allt på plankan och min egen hemmagjorda bea sås.

  #41750
  MrsMama
  Deltagare

  Ska tänka på det där med Avocado, Knuffa! Vet faktiskt inte hur många kolhydrater som jag kommer hamna på. Jag tror jag får prova mig fram lite. 10-15? Under 20 måste man väl åtminstone ligga på?
  Tack Nillan för gott middagstips. Låter ju som en perfekt söndagsmiddag!
  Tack snälla för era kommentarer!

  #41732
  alfons
  Deltagare

  Hej och välkommen det där med kolhydrater får du pröva dig fram till det finns dom som rasar ner på 20 gram jag måste nästan äta noll

  #41741
  Mynlen
  Deltagare

  välkommen och lycka till. jag har ca 42 kvar av det jag vill få bort så vi ligger nog ungefär samma nu. Läs runt här så kommer ”insikten” i hur du bäst kan äta fram. Den är f.ö. mycket individuell men man lär sig genom att försöka, och DET lär man sig här!

  #41728
  Aily
  Deltagare

  Hej, välkommen och lycka till! 🙂

  Ja, smör verkar vara grejen. Jag har lite svårt att äta för mycket fett fortfarande (fettskrämd). Men när jag ökar på antalet kalorier i form av fett, ökar min viktminskning. Sen när jag utan att tänka mig för minskar på fettet och kalorierna igen, minskar viktminskningen. Och så håller jag på… 😉

  #41734
  MIXA
  Deltagare

  Välkommen, hoppas du får bra resultat på 20 gram kolhydrater per dag! Om inte är det bara att gå ner i antalet! 😉 Testa några veckor! 🙂

  #41749
  MrsMama
  Deltagare

  Håller med dig Aily, man är ju programmerad att undvika fett. Så det här är en rejäl omställning. Jag har lite svårt att äta rent smör, men ska försöka ”smöra ner allt” som Nillan sa 😀

  Förresten det där med grädde i kaffet – Är det bara att köra på med det i koppen (dricker kanske 2-3 koppar om dagen)? Blir en liten skvätt, men jag vet inte hur man ska räkna där. Kanske inte är så noga…? Läste nånstans om kokosfett. Är det vanligt kokosfett eller vad…? Låter liiite läskigt att ha det i kaffet….

  Ja va bra Alfons – tänkte att jag kanske var ute o cyklade. Men då är min testperiod med kolhydratmängden inte så fel då.

  Ska leta på sidan efter inspiration – dagböcker och vikter – så man blir peppad. @Mynlan -jag håller ett öga på dig, så håller du ett öga på mig – så klarar vi det här, eller hur??
  Jag måste se till att väga mig oxå – så jag vet var jag börjar. Får nog bli imorrn bitti!

  Blir jätteimponerad o sporrad av er alla! Kan ni, så kan jag!

  #41740
  Mynlen
  Deltagare

  cocosfettet ska inte vara den i silvriga paketen, den är härdat. Men kokosfett från hälsokosten, cocosa heter det hos er tror jag (jag bor i holland, litet annat utbud ibland) och det finns utan smak. Jag tyckte i början också att det lät vidrigt men det smakar ingenting. NU tycker jag det är godare med cocosfett än utan, även om det inte smakar något, så ger den en liten len känsla.

  Samma med äggmjölk (2 ägg, 50 gr smör, 2-3 dl kokande vatten, kör med stavmixer och häll sen på kokande vattnet, kan smaksättas på olika sätt och går även bra att ha i kaffet) jag tänkte först ”huuu vad äckligt” men nu dricker jag en ”äggmjölkslatte”. jag tycker inte om kaffe men däremot latte macchiato (dvs liiitet kaffe, mycket mjölk och socker) så jag testade nyss med äggmjölk. LITET sötningsmedel hade jag i för att inte chockera mig för hårt i början. Och det var, om inte så härligt gräddigt som en latte, GOTT!. Detta kan jag tänka mig att dricka som frukost.

  #41745
  .lina
  Deltagare

  edit: oops Mynlen svarade samtidigt 😉 aja, låter mitt stå ändå! hehe

  ersätt grädden med äggmjölk, det låter kaske äckligt men jag lovar att du kommer bli positivt överraskad 🙂
  då får du ut mest valuta, då den är helt kolhydratsfri. jag gör på två ägg, 50g smör och 3dl kokande vatten
  som jag sen mixar i en såndär shaker som gym-människor gör proteindrinkar i, så kan jag bara skaka om den
  innan jag ska ha en skvätt i kaffet 🙂 jag tycker det är mycket godare än grädde, för den blir liksom lite latte-fluffig.

  apropå kokosoljan, den smakar inget om man väljer rätt märke, denna är helt smak- och doftfri (det finns en
  som har kokosdoft om du föredrar), och jag tar nog en eller två matskedar i mitt kaffe utan att det påverkar
  kaffe-upplevelsen. det sälter ju till en olja så man får röra om. det är 100% fett, och ekologiskt 🙂

  A4874-1.jpg

  #41736
  Stefan_Vas
  Deltagare

  Det jobbiga med ägmjölk är när man ska börja göra den.. blir så förbenat dyr, behöver ju köpa en matvåg för 200+kr eller nåt 😀

  #41739
  Mynlen
  Deltagare

  Jag kan köpa matvåg mycket billigare, men jag tror frakten skulle bli dyrare än hela prylen :))

  Men varför matvåg? Har ni inga ”50 gr streck” på smörpaketet? Eller 100 gr streck? bara att dela den så är det klart. jag använder matvågen MYCKET sällan, oftast till om jag vill veta hur många frimärken jag ska ha till ett visst brev 🙂

  #41735
  Stefan_Vas
  Deltagare
  Quote:
  Jag kan köpa matvåg mycket billigare, men jag tror frakten skulle bli dyrare än hela prylen :))

  Men varför matvåg? Har ni inga ”50 gr streck” på smörpaketet? Eller 100 gr streck? bara att dela den så är det klart. jag använder matvågen MYCKET sällan, oftast till om jag vill veta hur många frimärken jag ska ha till ett visst brev 🙂

  Jag har en tuppenware-låda för smör, så omslaget försvinner fortare än min vikt 😀

  #41738
  Mynlen
  Deltagare

  hahahaha… sätt strecken på innan du slänger paketet. Men om du kollar upp hur stor bit ca 50 gram är så kanske du vet till nästa gång. Det är väl inte SÅ viktigt att det är precis 50 gram. 55 eller 45 eller 60 alt 40 är nog inte hela världen heller.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.