*suck* Jag har fått "ägg-äckel", vad äter man dåtill frukost ist?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3515
  nada
  Deltagare

  Hej..

  Ja, nu har jag ätit enligt LCHF i snart en vecka, det är inte mycket men jag har redan börjat må illa av att äta ägg. Det är inte gott längre och jag tror nästan jag håller på att klökas av det. Så illa är det och det går i omgångar. Just nu gör bara lukten av ägg mig illamående :O

  Så vad tusan kan man äta till frukost då? Jag vill ju helst nolla så mycket som möjligt på allt vad mejeriprodukter heter, förutom smör då alltså. Smör och ost äter jag fortfarande, men som sagt har jag dragit in på alla andra mejeriprodukter då. Så vad kan jag äta? Någon som har något tips som inte innehåller några ägg och helst inte några mejeriprodukter heller?

  Jag hade ju kunnat steka korv men där är ju ganska mycket kolhydrater i det! En grillkorv är de 5g/100g och det är ganska mycket om man vill hålla sig lågt på Kh. Räkor har jag hemma men det kan jag ju inte sitta och äta bara det?! Det måste ju fortfarande tillkomma smör, eller fett av något slag och räkor är ju ganska fettsnåla om man säger så. Egentligen tycker jag inte om kött överhuvudtaget, om det inte är hela fettfria bitar typ som kotletter och fileer och sådär, men det funkar ju inte att äta till frukost var dag 😛 shit, vad ska jag göra haha…

  #53956
  Saris
  Deltagare

  kotletter, fisk, kött av annat slag, baka psylliumbröd med tjockt lager smör på, bacon, osv

  #53954
  mctrollet
  Deltagare

  räkröra tonfiskröra kycklingröra… majonäsbaserade=))

  #53951
  Lillnettan
  Deltagare

  Göl har tzatzikigrillare med 1 gram kh/100g. 🙂 Över lag är deras korvar rätt kh-fattiga tycker jag. Kolla i din ICA-butik.

  #53953
  Anettan
  Deltagare

  Usch ja.. Ägg. HAr inte ätit det på 6 månader minst fram till i helgen då åt jag faktiskt ett kokt ägg så där lagom kokt inte rinnigt men inte fast. Och jag bet av det direkt… Helt ok faktiskt.. 😉 Men bara tanken på omelett kan få mig att kräkas fortfarande…

  *Men efter 1-2 v med lchf kunde jag inte med det bara…

  #53961
  nada
  Deltagare

  Hej Hej och tack för svar allihop!

  Ska försöka testa lite olika grejor nu då till frukost 🙂
  Och de där tsatzikigrillarna ska jag testa om jag hittar dom. Tack 🙂

  #53950
  Franke
  Deltagare

  Skippa frukost annars och ät en lite tidigare och en lite rejälare lunch. Annars kan man ju blanda lite lättare saker, typ käka lite ost och oliver elle rnågot, bara för att hålla sig till lunch, det måste ju inte vara någon monsterportion i stil med bacon & äggröra

  #53962
  malinh
  Deltagare

  Mini Västerbottenostpaj är min lösning!
  Jag använde aluminiumformar för mazariner, dom går ej att värma i micron men antar att stabilar ”pappers”-formar också skulle funka.

  2½ dl grädde
  300 gram riven västerbottenost
  3 ägg
  ev. salt och peppar

  Blanda ihop och sen in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Bäst att passa dom väldigt noga, ibland går det ruskigt fort.
  In i frysen med dom när dom har svalnat och sen bara att ta fram och värma på morgonen!

  #53959
  Luktarten
  Deltagare

  Jag brukar köpa skinka och rostbiff i delikatessen. Dessa rullar jag och har en klick smör i.
  Annars ostrullar med smör. Kan även rekommendera att du bakar något LCHF-bröd.

  #53958
  Flami
  Deltagare

  Jag är också sådär snuskigt trött på ägg.
  Jag är ingen vidare frukostmänniska och har aldrig varit, vad jag tar när jag varit uppe en stund är en kopp kaffe med grädde och kanske en korv direkt från förpackningen. Har jag rester från gårdagens middag kan jag ta en sked eller två. Lustigt nog håller jag mig många timmar på detta och äter inte förrän jag lagar mat till barnen runt 3-4.

  Hoppas du hittar en balans som passar dig.

  #53960
  Missy
  Deltagare

  jag hade med en period då jag var sjukt trött på ägg, köpte då tynn färdigskivad kassler som jag hade en klick sås på sen ost. Så blev det en liten macka. Det var sjukt gott, sen gick det ju hur snabbt som helst att fixa på morningen. Mett blev man med. Nu är jag dock tillbaka till äggen ;P Går i vågor.

  #53955
  Helahelena
  Deltagare

  Hej det är samma för mej, men jag dricker äggmjölkslatte till frukost, smakar inte ägg alls men mättar som 2 ägg iallfall ju!

  #53952
  Vodo
  Deltagare

  man äter mat till frukost : ) kan vara vad som helst som faller inom LCHF!

  #53957
  VeronicaS
  Deltagare

  Nu dricker jag frukost, te med kokoslja och en skvätt grädde. Jag kan inte äta ”vanlig” mat till frukost, så en period hade jag Pones med smör och mycket härlig ost på.

  #53963
  acke
  Deltagare

  vad är äggmjölkslatte??

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.