Sukrin?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1032
  AvatarMaya
  Deltagare

  Nybörjare som jag fortfarande är efter 3 veckor så har jag en fråga ang sukrin…

  Läste om det på LCHF butikens hemsida, där står det att den inte tas upp som energi (kolhydrat) av kroppen, men det är en sockeralkohol, vilket jag har sett inlägg om i forumet där de erfarna inom LCHF skriver att vi inte ska äta det…. Då sitter man här med ett stooort frågetecken i pannan…;-)

  Hoppas att någon känner sig manad att reda ut begreppen för mig…

  #14841
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Sockeralkoholer i sig är väl inte ”farligt” varken för hälsan eller vikten. I alla fall inte den sockeralkohol (erytritol) som Sukrin är tillverkat av. Det är den sockeralkohol som ger minst kolhydrater.
  (Vi förbränner de olika sockeralkoholerna lite olika, en del ger mer kolhydrater än andra. Helt kolhydratfria tror jag ingen är,det är nog önsketänkande)
  Nackdelen med Sukrin är väl priset. Eftersom det bara är 70% så sött som vanligt socker behöver man använda en hel del mer o då blir det dyrt. Skickar man efter Sukrin kostar det 172:-/kg + frakt på 99:- Alltså 271:-/kg !!

  #14848
  AvatarMaya
  Deltagare

  Tack snälla för en mycket bra förklaring 🙂 Men hoppsan, det var VÄLDIGT dyrt!!

  #14845
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Måste fråga, varför ”behöver” man det?

  #14842
  AvatarKarla
  Deltagare

  Man behöver det inte alls. ;D 8)

  #14840
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ett lite elakt svar på om Sukrin behövs är att en del tycker det. De kan inte gå in helhjärtat för LCHF utan måste ha kvar kopior på sina ”gamla” kolhydratstinna rätter. Ser du på receptsidorna så är BRÖD o DESSERT-trådarna de som innehåller flest recept.
  Om man börjat äta LCHF för att bli av med sitt sockersug är det ju rätt onödigt att trigga det med sötningsmedel. Det är ju att leka med elden 😮

  #14844
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Intressanta svar 😉

  Helt OT men jag måste ju viska: Jag har inget sötsug alls..

  #14839
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Helt OT men jag måste ju viska: Jag har inget sötsug alls..

  Det är det jag säger, livet är inte rättvist :'(

  #14847
  AvatarMaya
  Deltagare

  Detta är intressant…

  Jag ställde en fråga för att många recept på forumet innehåller sukrin och att även LCHF shopen på nätet säljer sukrin som LCHF livsmedel. Jag fick en mycket bra förklaring på min fråga och kände mig nöjd med det svaret.

  Jag har inte haft något sockerbehov själv, men förstår om andra kan ha det och om de då kan stilla sitt behov och fortsätta med LCHF så är väl det alldeles fantastiskt för dem.

  Detta är väl ett forum där man ska kunna få råd o tips av varandra och inte klanka ner på varandra?

  För vissa (inkl. mig själv) har omställningen varit enkel, men den kanske inte är det för alla och då hoppas jag att jag kan ge dem råd och stöd med den lilla erfarenheten jag har inom området än så länge och förväntar mig nog det från de andra här på forumet också.

  För oss som det är enkelt för är väl bara att gratulera, men man får inte glömma att även peppa dem som kanske vill ha lite sukrin eller något annat för att vänja sig av med sitt beroende…. Alla funkar vi olika.

  #14838
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Men man vänjer sig ju inte av med sitt sockerberoende genom att äta sött typ Sukrin, i stället underhåller man ju det bara. Ju längre vi plågas av sötsuget o inte vågar äta socker tjänar en massa livsmedelstillverkare/försäljare av udda produkter (typ Sukrin) massor med pengar på oss. Så länge nätet vimlar av recept med Sukrin lever dom gott på oss. Tycker du det är ok? Det är dom vi är snälla mot, inte dom som försöker ta sig ur sockerträsket.

  Frågan är ju vad du vill ha för svar på dina frågor på ett LCHF-forum; korrekta eller snälla?

  #14843
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Nej nej, inte klanka! ???

  Tycker att Agneta sätter pricken över i:et i inlägget ovan och instämmer helt.

  #14846
  AvatarMaya
  Deltagare

  Jag tycker att jag fick ett korrekt svar från första början ifrån dig och var, som jag skrev tidigare, tacksam för det svaret.

  Men vad jag menar är att för vissa kan det ta lite tid att vänja sig av med allt på en gång och de kanske behöver en sockerersättning någon gång ibland och man kanske inte ska döma dem för det?

  Och du frågar om jag vill ha korrekta eller snälla svar, det första var väl korrekt utgår jag ifrån, och inte var det otrevligt eller dömande mot någon.

  Ska vi nybörjare inte kunna få ställa frågor på forumet, som verkar självklara i de mer erfarnas ögon, utan att bli idiotförklarade?

  Jag ber om ursäkt om jag har irriterat er med mina frågor, men jag vet inte allt ännu och det är säkert flera med mig som verkligen behöver råd från er med mer erfarenhet, men då behöver ju inte ni svara om det känns besvärligt på något sätt. Förhoppningsvis finns det fler erfarna på forumet som kan tänka sig att hjälpa till på ett hövligt sätt.

  #14837
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag tycker att jag fick ett korrekt svar från första början ifrån dig och var, som jag skrev tidigare, tacksam för det svaret

  Det var ju bra. Men att tråden sen tog en annan vändning o andra frågor togs upp behöver ju inte du ta åt dig för. Även om du startade tråden är ju inte alla svar riktade till dig.

  Quote:
  Ska vi nybörjare inte kunna få ställa frågor på forumet, som verkar självklara i de mer erfarnas ögon, utan att bli idiotförklarade?

  Jag förstår inte varför du klagar, du var ju nöjd med svaret du fick. Det borde vara Receptomaten som skulle klaga; det var svaret på hans fråga du retar dig så våldsamt på.

  Quote:
  Jag ber om ursäkt om jag har irriterat er med mina frågor

  Jag ber om ursäkt om jag har irriterat dig med mina svar 😉

  #14835
  Avataratenga48
  Deltagare

  Tack för bra svar på bra frågor. Jag håller med alla, det är ju bra om sötsuget försvinner, men ibland är det bra att ha recept på t ex något ”fikabröd” som man kan bjuda ALLA på. Nu till min fråga: om det i ett recept står att det skall ingå sukrin, kan man byta ut det mot sötningsmedel, typ Hermesetas strö, och ta samma mängd?

  #14836
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Se upp med att använda samma mängder på olika sötningsmedel! Dom är inte alltid överförbara. Använd helst ett recept som är gjort för just det sötningsmedel du tänker använda.
  Just Hermesetas strö går att baka med men det innehåller kolhydrater; det är ”fluffet” som gör att det blir lika volumiöst som socker som innehåller dessa kolhydrater.Flytande Hermesetas innehåller inga kolhydrater:
  http://www.hermesetas.se/data/se/produkter/naeringsvaerden.php

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.