Sukrin eller inte???

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1180
  Aggnes
  Deltagare

  Jag har inhandlat en påse Sukrin. Läser att sötningsmedlet innehåller Erythritol som är en sockeralkohol, polyol som förekommer naturligt i ett flertal frukter. (melon, grapefrukt m fl). Ett snällt substitut för riktigt socker. Används ofta i sockerfritt tuggummi.

  ”Erythritol has not been found to affect blood sugar or insulin levels and has a zero glycemic index.”

  ”High digestive tolerance – Erythritol is rapidly absorbed and eliminated from the body within 24 hours. Laxative side effects, sometimes associated with excessive polyol consumption, are unlikely when consuming foods containing erythritol.”

  Jag läser vidare på LCHF- butikens hemsida att Sukrin räknas som kolhydrat men uppför sig inte som en sådan. Man ska, enl. den som skriver, därför inte räkna med Sukrin när man räknar sina LCHF-kolhydrater.

  Är det någon av er kunniga LCHF-are som kan förklara för mig hur detta fungerar – om det gör det. Jag har ju gått och blivit skeptisk till det mesta, men om det stämmer kan man kanske unna sig någon liten dos Sukrin då och då? 😛

  Tacksam för svar… 🙂

  #15881
  toru
  Deltagare

  Det enda konstgjorda socker jag får i mig är någon burk Cola Zero per vecka. Annars håller jag mig borta från sötningsmedel (naturliga och onaturliga). Inte ”av princip”, utan av den anledingen att jag aldrig är speciellt sugen på söta saker…

  Det råder lite delade meningar om huruvida det är ”bra” eller ej med sukrin. Om man kämpar med ett sockerberoende är det nog kanske bättre att låta bli då användandet kanske kan leda till ”återfall” i riktigt socker om suget blir för stort…

  #15882
  Smaldrommare
  Deltagare

  För mig känns det inte bra med sötningsmedel. Framför allt triggar det ju sockersuget som jag nu är i princip helt av med, men jag får dessutom en äcklig eftersmak i munnen… Sen hörde jag en föreläsare som förklarade hur sötningsmedel påverkar kroppen, och det lät inte bra… Nu kommer jag inte precis ihåg hur det var, men något med att sötningsmedlet lurar kroppen att producera insulin som egentligen inte behövs. Men det får ni ta med en nypa salt, eftersom jag är osäker på om jag minns rätt.
  Personligen skulle jag hellre ta något litet, litet med äkta socker om jag inte kunde motstå, än att använda kemiska sötningmedel, men givetvis måste man prova och känna efter vad man själv trivs med och mår bra av!

  #15883
  elinos
  Deltagare

  Jag hade kunnat tänka mig att använga det om jag skulle baka, men jag har faktiskt hållt mig borta från det så jag veti nte hur det skulle påverka mig, men jag vågar inte riktigt testa eftersom jag är rädd att trigga igång socker suget och fuska och det vill jag verkligen inte 🙂

  #15884
  Tritina
  Deltagare

  Jag måste hålla med. Hur kan det vara bra att äta sötningsmedel? skit samma om det är naturligt eller ej. Lurar det kroppen att tro att den fått socker så kommer den ju att släppa ut insulin och vad händer då om man inte har nå socker i kroppen?

  Jaaa just det ja, hunger, sockersug, trötthet, insulinkänning. Kort sagt allt det som vi LCHF-are vill komma ifrån

  Nån som kan påstå något annat, med vetenskaplig täckning.

  Såg en hel bakbok för lchf-are på bokhandeln i går. Allt fullkomligen dröp av det där konstgjoirda sockret. Hur tänkte dom nu?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.