Sukrin

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #240
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Sukrin är något nytt för mig; ett sötningsmedel bestående av en sockeralkohol.

  Så här skriver Viktvägvisaren.se om det: ”Sukrin är försäljningsnamnet på sockeralkoholen Erythritol, den snällaste av alla sockeralkoholerna. Det är populärt som sötningsmedel i USA och Japan eftersom det inte påverkar blodsockret alls, har noll kalorier, noll i GI och tål upphettning. Det blev godkänt i EU 2006. Erythritol finns naturligt i alger och svampar. Sukrin rekommenderas för lågkolhydratare”

  Men dyrt! Såg ett ställe på nätet som tog 84:- för en påse på 500 g + 77:- i frakt 😮

  #7844
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Frågan är om det är så dyrt, man kanske bara behöver ta ytterst lite av det. Någon som vet?
  Stevia är också ett naturligt sötningsmedel som kan vara intressant.

  #7846
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Ja precis, detta brukar vara lätt att man jämför sötningsmelen med socker som man använder många % mindre än vad man behöver använda de flesta socker, Eller?

  #7848
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Men om nu sukrin vore många % sötare än socker, kan man då ha en hel dl i din hallonglass cathrine? Det var där jag läste ordet sukrin första gången o blev nyfiken. Jag letade vidare o upptäcker att visst kan man ha 1 dl sukrin i glassen;sukrin är mindre sött än socker. Oväntat! 😮

  Wikipedia o westonaprice anger att sukrin bara har 60-80% av sackarosens sötma.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Erytritol
  http://westonaprice.org/modernfood/sugarfree_blues.html

  Då blir det ÄNNU dyrare. Undrar om jag räknar rätt men jag får det till 109:-för 500 g om man ska komma upp i sockrets klass. Ungefär som om 1 kg socker skulle kosta 218:- (+ frakten för 77:-)
  Är det värt dom pengarna?

  #7843
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Det var verkligen oväntat. Personligen så tycker jag inte att det är värt pengarna då jag aldrig använder sötningsmedel. Men det är ju upp till var och en.

  #7845
  Avatarcathrine
  Deltagare

  :-[ :-X jag har bytt ut sukrinet ut i Hallonglassen (som är bättre)mot stevia eller ngt annnat vad den personen som bakar har eller vill lägga i.
  Var lite trött när jag svarade…..och svarade mycket dåligt :-[ själv har jag hermesetas i flytande hemma (som är oöppnad)

  #7847
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Någonstans läste jag om någon som försökt göra maränger av äggvitor o sukrin. De hade inte blivit goda men bagerskan tyckte att hon hade ju bara slösat bort 2 äggvitor. Nån hundralapp i sukrin räknade hon tydligen inte ;D

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.