Sukrin

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #240
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Sukrin är något nytt för mig; ett sötningsmedel bestående av en sockeralkohol.

  Så här skriver Viktvägvisaren.se om det: ”Sukrin är försäljningsnamnet på sockeralkoholen Erythritol, den snällaste av alla sockeralkoholerna. Det är populärt som sötningsmedel i USA och Japan eftersom det inte påverkar blodsockret alls, har noll kalorier, noll i GI och tål upphettning. Det blev godkänt i EU 2006. Erythritol finns naturligt i alger och svampar. Sukrin rekommenderas för lågkolhydratare”

  Men dyrt! Såg ett ställe på nätet som tog 84:- för en påse på 500 g + 77:- i frakt 😮

  #7844

  Frågan är om det är så dyrt, man kanske bara behöver ta ytterst lite av det. Någon som vet?
  Stevia är också ett naturligt sötningsmedel som kan vara intressant.

  #7846
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Ja precis, detta brukar vara lätt att man jämför sötningsmelen med socker som man använder många % mindre än vad man behöver använda de flesta socker, Eller?

  #7848
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Men om nu sukrin vore många % sötare än socker, kan man då ha en hel dl i din hallonglass cathrine? Det var där jag läste ordet sukrin första gången o blev nyfiken. Jag letade vidare o upptäcker att visst kan man ha 1 dl sukrin i glassen;sukrin är mindre sött än socker. Oväntat! 😮

  Wikipedia o westonaprice anger att sukrin bara har 60-80% av sackarosens sötma.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Erytritol
  http://westonaprice.org/modernfood/sugarfree_blues.html

  Då blir det ÄNNU dyrare. Undrar om jag räknar rätt men jag får det till 109:-för 500 g om man ska komma upp i sockrets klass. Ungefär som om 1 kg socker skulle kosta 218:- (+ frakten för 77:-)
  Är det värt dom pengarna?

  #7843

  Det var verkligen oväntat. Personligen så tycker jag inte att det är värt pengarna då jag aldrig använder sötningsmedel. Men det är ju upp till var och en.

  #7845
  Avatarcathrine
  Deltagare

  :-[ :-X jag har bytt ut sukrinet ut i Hallonglassen (som är bättre)mot stevia eller ngt annnat vad den personen som bakar har eller vill lägga i.
  Var lite trött när jag svarade…..och svarade mycket dåligt :-[ själv har jag hermesetas i flytande hemma (som är oöppnad)

  #7847
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Någonstans läste jag om någon som försökt göra maränger av äggvitor o sukrin. De hade inte blivit goda men bagerskan tyckte att hon hade ju bara slösat bort 2 äggvitor. Nån hundralapp i sukrin räknade hon tydligen inte ;D

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.