Svårt att gå ner ju närmare man kommer idealvikten?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Svårt att gå ner ju närmare man kommer idealvikten?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3909
  poeta
  Deltagare

  Hej!

  Jag har nu tappat cirka 35 kilo på LCHF, från 106-72 kilo… Utan att träna.

  Jag har nu kört igång med en period av träning och LCHF och vill tappa cirka 5 kilo i fett och sen är jag nöjd.

  Men det känns som att det tar längre tid att gå ner idag än vad de gjorde tidigare.. Kan det bero på att man inte längre har så mycket övervikt, utan bara några få kilon egentligen? Vad tror ni? Går det långsammare ju närmare man kommer sin idealvikt?

  Med vänlig hälsning

  #60732
  Vodo
  Deltagare

  för att man kommer närmare gränsen för kaloribalans och kaloriöverskott. För att gå ned de sista kilona kan det vara nödvändigt att skära ned på kaloriintaget.
  Ju mindre man väger desto mindre energi går åt att driva kroppen. Den mängd mat man åt i början kan göra att man helt enkelt stannar vikt eller går upp nu när man väger mindre.

  #60734
  MsHisingen
  Deltagare

  Vilken viktnedgång! Vad roligt.

  Förlåt att jag lämnar ämnet, men undrar hur lång tid det har tagit och hur strikt du har varit?

  #60737
  poeta
  Deltagare

  Tack för svar! Men om man tränar 5 dagar i veckan… Då bör man kunna äta en frukost på ett halv-ett helt paket bacon, ost och några oliver samt en middag på bra med kött och en fet sås till?

  Hmm.. Det känns som att det går lite långsamt nu och att jag inte går ner i vikt… Är rädd att skära ner för mycket på maten nu när jag bygger lite muskler genom träning…

  Fler idéer och förslag mottas gärna!

  Tusen tack! Jag e mycket glad:) GIck ner 20 kilo på 3 och en halv månad… utan träning. Men jag var väldigt strikt.

  Sen pausade jag.. Har nu gått ner 15 kilo igen, fast har växlat mellan lchf och vanligt så det har tagit över ett halv år.. Har kört på LCHF med några undantag och gått ner 5 kilo sen Maj…

  Jag har 5 cm i midjemått kvar, är nöjd när jag har strax under 90 cm i midjemått..

  Kör hårt du och lycka till! Det funkar!! Jag tror att man ska vara strikt ett tag, iallafall 1-2 månader, beroende på hur mycket man vill gå ner, då får kroppen chans att verkligen ställa om till ny kost, utan uppbrott.. 🙂

  #60733
  Gohper
  Deltagare

  Tänk på att muskler väger mer än fett, så vågen säger troligen inte hela sanningen.

  Det maximala uttaget av energi från kroppsfettet är ca 70 kCal per kg kroppsfett och dygn.
  Detta gör att ju mindre kroppsfett man har desto mindre energi kan tas därifrån, vilket innebär att det kan inte minska med samma hastighet.
  Finns inte energi från maten och det inte går att hämta ut mer energi från kroppsfettet så tas energin främst från musklerna och muskelmassan minskar.

  Dessutom så i och med viktminskningen så minskar kroppens behov av energi som Vodo skriver.

  #60738
  ts-rex
  Deltagare

  Precis som Gopher säger, muskler väger mer än fett.

  Minns när jag började träna på Gym första gången. Huvudmålet var då att tappa vikt och bygga upp muskler kring min dåliga rygg (träning i alla former sparar på naprapatutgifter!). Så klart fick man blodad tand och bränsle till ”fåfängan” också (med detta sagt, ingen värdering i hur folk ser ut, om man vill bodybuilda etc) så började träna riktigt hårt och med inlevelse varmed man fick någon liten ärta på armen och annorstädes.

  Var lite konfunderad ett tag när jag inte nådde ”idealvikten” trots att såg ut som borde vara där. Det lilla jag lagt på mig i muskler gjorde större utslag än jag kunde tro.

  Överlag har det sedan alltid varit så när kommit igång, igen (varför göra uppehåll…?), med träning/motion att jag först tappar kilon raskt för att det sedan avtar i takt. Därför är det intressantare att kolla måttet runt magen.

  Iofs brukar jag kolla vikten i början, inte minst är det ju inspirerande se kg-na minska (även om det i början också är mycket vatten som försvinner tillsammans glykogenlagret). Eftersom kroppen ju bränner fett över hela kroppen syns det sedan först ex i ansiktet (på mig gör det helt klart det) och när de ”tunna” ytorna bränt sitt kommer det synas mer på magen och då blir det intressant med måttbandet.

  Beröm dig själv Poeta för de kilon du tappat, använd det som energi mot slutmålet. Kurvorna har en tendens att plana ut så se tillbaka och se den utförslöpa som du raskt lämnat bakom dig!

  Lycka till! 😀

  #60736
  poeta
  Deltagare

  tac k så mycket för era svar!

  Alltså.. Så Tar det lite tid, nu när jag tränar särskilt.. Har liksom inte minskat i mått kring midjan (har bara tränat en vecka…såhär) men jag är lite ivrig efter resultat… hursomhelst kan det inte öka min fettvikt att jag tränar också? Det måst e ju ge sig till slut och bli så att jag tappar lite fett även om jag inte är särskilt överviktig, jag vill bli smal, och då har jag en liten bit kvar…

  tack för all hjälp!

  #60735
  snutteplommon
  Deltagare

  Lycka till

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.