Svårt att komma in i Ketos igen.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3741
  AvatarAnderss
  Deltagare

  Hej,

  Hoppar från Nybörjare nu då jag kört i 7 veckor.

  Gick ner 5kg de första 4, sen lite semester och en del vin, dock kollade jag med stickor och det såg bra ut.

  Men nu vette tusan vad som skett, gör allt jag kan för att hålla min under 25 per dag, men får inget på stickorna. Vet att dessa stickor slutar visa efter några veckor, men jag misstänker att jag hoppat ur.. tuggar en del tuggummi och det har fungerat fint, men slutat nu ett par dagar för att se om jag kan komma tillbaka. Häromkvällen blev det lila och jag somnade gott, men nu är det negativt på stickorna igen..

  När jag går i trapporna så känner jag att det ”känns” i benen tidigare än vanligt, det är förhoppningsvis ett tecken på Ketos.. Kände av det första gången jag gick in i Ketos.

  Ni som hoppat ur, hur lång tid har det tagit att gå tillbaka? Kan ni känna andra tecken på att ni är i Ketos när inte stickorna visar det? Kom gärna med tips, börjar fundera på om jag ska käka mer fett än jag gör.

  En smörklick med ägg och bacon är frullen, sen ägg, rökt lax, majo, en skinkbit och lite ost till lunch.

  En köttbit med en klick majo till middag.

  Kom med tips!!

  #57413
  AvatarMynlen
  Deltagare

  du är i ketos. Stickorna visar bara överskott av ketoner, men när kroppen kommit igång så hanterar den ketonerna litet bättre och blir det mindre överskott. Du går på fettförbränning och stickorna är ganska bortkastade pengar.

  #57419
  AvatarAnderss
  Deltagare

  Hoppas ju verkligen det… men om jag äter mer fett, borde det inte bli utslag då? Alltså att det bildas mer ketoner?

  Är orolig för att jag hoppat ur.. vet att många sågar stickorna.. men det är en positiv signal när de ger utslag, nu vette tusan, när stickorna är negativa så ser tror jag plötsligt att man är på väg upp viktmässigt igen..

  Får köra strikt ett par dagar till och se om det sker något, annars är det nog som du säger att jag är i ketos..

  #57412
  AvatarMynlen
  Deltagare
  #57421
  Avataroeuf
  Deltagare

  Klart att du är i ketos, med den kosten. Tuggummi gör varken till eller från för det. Som mynlen säger har din kropp lärt sig att bara producera så många ketonkroppar som går åt, och alltså måste inte dessa längre utsöndras via urinen (eller utandningsluften). Om du äter ännu mer fett än vad kroppen kan använda som bränsle, så kommer detta att lagras in i fettväven, inte omvandlas till ketonkroppar.

  #57418
  AvatarAnderss
  Deltagare

  Och då blir man fet…?

  Jag förstår att man inte ska äta för mycket fett, men vad jag läst så måste man äta en hel del för att ”hålla brasan brinnande” som Skalderman skrev..

  #57409
  AvatarFranke
  Deltagare

  FÖR MYCKET fett ska man inte äta. Man ska äta så man blir mätt och belåten och inte behöver äta kolhydrater.

  #57417
  AvatarAnderss
  Deltagare

  Där av problemet… eftersom man inte ska äta för mycket protein också…

  #57420
  Avataroeuf
  Deltagare

  Jag tror att du grubblar för mycket på det här. Dina resultat är ju bra, så fortsätt som du redan gör. Kanske lägga till lite grönsaker bara, finfina antioxidanter, vitaminer och mineraler.

  #57411
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jag vet inte om någon annan upplever samma, men desto fler gånger jag varit i och ur ketos, ju lättare är det att komma i (liksom byxorna).

  #57416
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Enligt sten sture skaldeman är det så att kroppen lättare kommer in i ketos när man redan har varit där förut. Vilket jag tror kan stämma. Eller min kropp verkar ha det så då jag kommer in i ketos med mycket mindre övergångsbesvär nu 🙂

  #57410
  AvatarGohper
  Deltagare

  Även om jag stoppar i mig kolhydrater så att jag fyller glykogendepåerna så tar det aldrig mer än 12 timmar innan smaken finns i munnen.

  #57415
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag började i måndags med strikt lchf och kom i ketos på onsdag kväll enligt såna där stickor. Då hade jag mest levt på ägg, bacon, smör, lite majjo, fakir-biffar, liiite ost och skinka, svart kaffe, mycket vatten. Men jag har märkt att varje gång jag testar med stickorna så på morgonen är jag i bara ”lite” ketos, och fram mot kvällen kan jag vara på det högsta. Är det normalt och ”okey”?

  #57414
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag menade tisdagkväll var jag i ketos ;P

  #57408
  AvatarFranke
  Deltagare

  Använd inte stickor, de är värdelösa. Har du lågt kolhydratintag så är du i ketos inom ett par dagar. Punkt. Stickorna funkar inte över huvudtaget när man varit i ketos ett tag.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.