Svårt att tappa dom där sista kilona

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Svårt att tappa dom där sista kilona

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #401
  Avatarsnarman
  Deltagare

  Hej,
  Har ätit enligt LCHF sedan början av Juni och mår superbra.
  Har aldrig varit överviktig utan snarare lite mullig, i dagsläget väger jag 63 kilo till mina 165cm. Har gått ner ca 2,5 kg vilket jag gjorde precis i början. Nu händer ingenting och jag vill absolut gå ner till strax under 60 kg. Måste jag börja med någon svält-diet för att lyckas?
  Jag är 35 år, tränar varierande ganska tuff kondition och styrketräning 4-5 dgr per vecka och ändå vill min kropp inte släppa dom där sista kilona. Vad gör jag för fel?
  Såhär kan en dag se ut för mig:
  Frukost: 3 ägg och en skvätt grädde och 3 skivor bacon. Vatten, te
  Lunch: Korv stroganoff med cremefraiche sås, blomkål och sallad
  Middag: Pannbiff m gräddsås sallad
  Kanske några bitar choklad slinker ner och lite vin ett par dagar i veckan. Om jag blir hungrig mellan målen vilket sällan händer kan jag ta ett finncrisp med mycket smör och ost.
  Äter ALDRIG kakor, läsk, bröd eller så.
  Vad gör jag för fel?

  #8967
  Avatarcastru
  Deltagare

  Du verkar sköta dig ordentligt. Jag är själv i samma sits fast jag ”fuskar” ibland med light-produkter. Tror det har gjort att det går trögt för min del. Hoppas någon har något tips.

  #8961
  AvatarAngelica83
  Deltagare

  prova att ta bort grädde,ost och creme fresh i 1-2 veckor och kolla om du går ner mer då. ibland kan mejeriprodukterna göra så man inte går ner.

  #8965
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Jag sitter i samma klister som du. har gått ner 6kg och har pendlat mellan 62-63 kg nu i 4 veckor. De 6kg gick ner i början men har börjat att ta olika motion med i bilden så det skall börja ta ner kg på mig. #-4 gånger i veckan har jag börjat , simma 3 gånger + 50 st situps varje dag som jag gör vid sängdags eller påmorgonen. Ibörjan kan man ta 20 st.

  #8962
  Avatarhelen
  Deltagare

  Kanske prova med att skippa vinet i två veckor??

  #8974
  Avatarsnarman
  Deltagare

  Tack för era svar.
  Vill helst inte skippa vinet 😉 så jag testar att minska ner på mejerivarorna och kollar vad som händer. Några tips hur man får i sig tillräckligt med fett utan grädde, creme fraiche etc?

  Sandra

  #8966
  Avatarcastru
  Deltagare

  Grädde och creme fraiche bör du inte skippa helt, de tillhör de ”bättre” mejeriprodukterna. Det du bör skippa är mjölk, fil, youghurt och alla andra med lågt fettinnehåll.

  #8964
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej

  Du kan nog skippa mejeriprodukterna allt utom smör, koksfett o olivoljan= och då kallas det för att fakira. Kommer från Sten Sture Skaldeman… 😀 Då brukar de sista kg lossa.

  #8970
  Avatarriksen
  Deltagare

  Vi svullnar i kroppen dagen efter vi druckit vin.Det är ju vätska men tråkigt att ställa sig på vågen sönd..och gått upp två kg bara för man delat en flaska vin.Det där är nog olika för alla men för oss funkar vin dåligt.Även om man vet att vätskan är borta framåt ons tors så är det ju snart lörd. igen.

  #8971
  Avatarriksen
  Deltagare

  *skrattar* Nu tyckte göbben jag var lite väl försiktig. ok då fre. kommer före lördag så det blir en flaska var i veckan.

  #8972
  AvatarPaulina
  Deltagare

  Måste bara fråga om de där med fakir, alltså LCHF om jag har förstått rätt innebär ju otroligt mycket grädde, creme fraische? och mjölkprodukter, kollar man på forummet på recept så är de flesta med yoghurt, grädde, ost mm. Vad ska man då äta om inte de? avocado och olivolja??? jag menar i Annika Dalqvist bok om viktminskningen så står det ju att man kan även minska ner proteinet för att gå ner i vikt och som det nämns här mjölkprodukterna. Men vad ska man då äta???????
  tacksam för svar!
  // Paulina :-

  #8963
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Fakir är utan mjölkprodukter i maten

  #8969
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ska du vara riktigt duktig när du äter LCHF ska du äta lite grann av vardera ekologisk vispgrädde, ekologisk creme fraiche och någon rejält fet ost. Se upp med magrare mejeriprodukter (dom innehåller rätt mycket kolhydrater) o undvik recept med för mycket mejeriprodukter.
  Det är bara du själv som vet hur mycket kolhydrater du stoppar i dig, du kan inte ta andras recept utan att beräkna hur mycket kolhydrater dom innehåller.
  Vad du annars kan äta är nöt- o griskött i de flesta former, kyckling, fet fisk, smör o lite kolhydratlåga grönsaker.
  Det ursprungliga ”fakir” var rena köttfärsbiffar med smör, det har utvidgats av vissa till att innehålla grädde o lite av varje. Fråga riksen vad hon tycker om att äta Fakir ;D

  #8973
  Avatarsnarman
  Deltagare

  Nu har det börjat lossna lite igen, det har bara visat sig lite på vågen än sålänge men det känns och syns.
  Jag har dragit ner på sallad och grönsaker och ökat på fettet markant. Det känns ju inte så himla hälsosamt direkt men det känns som det funkar. Har också dragit ner lite på vinet.

  Synpunkter på detta? Kan det verkligen vara nyttigt att äta så mycket fett?

  #8975
  AvatarLissu
  Deltagare

  Ja det undrar jag också om det kan vara nyttigt med så mycket fett!?
  Min vikt står också still. Har bara gått ner 11/2-2 kg. vill få bort 5kg till.
  Har ätit lchf i ca 10v.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.