Svullen mage

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5155
  AvatarJennyawilson
  Deltagare

  Hej!

  Jag började äta LCHF i december 2010, alltså för lite mer än ett år sen. Jag gick upp 17 kilo innan jag fick diagnos Hypotyreos. Jag har lyckats gå ner från 79 till 65,5, så det är bara de tre sista envisa kilona kvar!
  Däremot har jag lite problem med svullen mage fortfarande. Ganska fort fick jag bort 10 cm runt magen, men i över ett halvår har det stått still. Jag har mellan 94 och 96 cm runt magen i höjd med naveln. Ser alltid lite smågravid ut. Jag har testats för både gluten- och laktosintolerans, men de var negativa, däremot har jag läst att de ofta visar fel.

  Jag börjar varje dag med turkisk yoghurt och hallon, och ett litet glas laktosfri Pucko chokladdryck (8,3% kolhydrater). Ibland äter jag en Activia hallon (utan tillsatt socker, något på 6% kolhydrater). På kvällen äter jag någon sorts kött med sallad och sås.

  Vad kan min uppblåsta mage bero på? Kan det vara så att jag får i mig för mycket laktos? Jag är förstoppad på grund av mediciner (som jag håller på att sluta med), kan förstoppningen ha med att göra att jag alltid är svullen? Någon som har någon idé?

  Tack på förhand!

  #79617
  Avatarulfons
  Deltagare

  Prova at hoppa yougert och pucko ett tag. Käka om du kan . ägg och majonäs eller baka lembas som macka med ost och skinka. Jga gillar att ta en ost och baconomeltt när jag äter frukost. Försök att prova först och främst att inte äta mejerivaror typ, mjölk yougert, fil och liknande om du kanske är laktosintollerant. Jag har int druckit mjölk på nästan 20 år, och lever än då.

  #79619
  AvatarJennyawilson
  Deltagare

  Yoghurt och Pucko kan jag absolut vara utan, mjölk dricker jag inte. Men turkisk yoghurt med hallon i är min nya favorit. Finns det något laktosfritt alternativ? Ska prova baka lite pannkakor och omeletter osv och se om något faller mig i smaken!

  #79616
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  prova smetana och hallon… står i hyllan för laktosfritt… från valio!! =)

  #79618
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Förstoppning torde ge en svullen mage. Jag får väl fortsätta att tjata om ljusa Psylliumfrön.. 😉

  #79620
  AvatarJennyawilson
  Deltagare

  Ska absolut prova Smetana, och laktosfri grädde tänkte jag!

  #79621
  AvatarJennyawilson
  Deltagare

  Psylliumfrön har jag provat, funkade några dagar sen blev det totalstopp igen. Det enda som hjälpt min förstoppning är att äta två kiwi om dagen!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.