Svullen magen, för lite fett??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1038
  AvatarLenja
  Deltagare

  Har ätit enligt lchf i sex månader. Inte som bantningsmetod som de flesta utan för att min mage ofta svullnade efter måltid. Hade massor av teorier och provade en det ena en det andra innan min man läste om Björn Ferry och hur han blivit av med sina magproblem med hjälp av lchf. Jag har blivit fantastiskt mycket bättre med mina problem och min man som är diabetiker och som jag lurade med på tåget, hans hälsovinster är ju obetalbara!
  Nu och då, en till två gånger per vecka, händer det ändå att magen helt oförklarligt svullnar som en ballong trots att jag tycker att jag äter bra. Min man har en teori att om man får i sig för lite fett, alltså inte bara avsaknad av kolhydrater, så omvandlar kroppen protein till kolhydrater, är det möjligt?
  I går åt jag tex köttfärsbiffar (köttfärs, ägg, grädde och kryddor) stekta i mycket smör, en sås på färska champinjoner och grädde och några droppar soja och en grönsallad på vitkål, tomat, paprika och röd lök. Låter väl inte fel? Men jag åt inga mängder sås så det kanske blev för lite fett ändå? Någon som har någon annan teori?
  Tack för ett bra forum 🙂

  #14929
  AvatarKarla
  Deltagare

  I mitt fall skulle salladen ha fått min mage att svälla upp. Både rå vitkål, rå lök och rå paprika ger mig smärtsamma gaser. De tre tillsammans… vill inte ens tänka på det! 😮

  #14931
  AvatarVodo
  Deltagare

  lök och paprika får min mage att bråka…absolut värst är den rå.
  Däremot vitkål reagerar jag inte alls på.

  #14930
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Kanske inte ett svar på frågan men.. I veckan var jag till landet och syndade med ett par bastuöl och någon burk Coca-Cola efter en månads lchf – gisses vad magen blev stinn och ond. Skulle sätta på mig shortsen men det saknades en decimeter. :'( Dagen efter gick det bra igen dock.
  Det var inte värt det, learning by doing..

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.