SweetChili-sås

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1434
  AvatarMamita
  Deltagare

  Funderar på att ha en skvätt sweetchilisås i en gryta ikväll, men jag antar att det är en del kolydrater i. På min flaska står det bara på kinesiska, undrar om det är nån som vet? Jag ska bara ha en skvätt, men det beror ju på kolhydraterna förstås.

  #20287
  AvatarFranke
  Deltagare

  Vanlig chilisås har ca 17g kh/100g, kan tänka mig att sweet chili ligger på uppemot 50g eller mer, men det är bara min gissning.

  #20290
  AvatarMamita
  Deltagare

  Tack. Nu har jag googlat på det och där står det 37 kh/100g. Men så ringde en väninna till mej och hon hade en exakt likadan flaska som jag fast större, och där satt också en lapp där det stod 22 kh/100g. Nu ska jag bara ha en matsked, men jag avstår nog ändå då. Den grytan blir imorron, idag blev det en annan gryta. Det finns så mycket gott man kan laga med LCHF! Fantasin bara flödar här.

  Mamita

  #20291
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ja massor!! om jag antar att du ska laga gryta till fler än en person… 10-15gr… blir inte mycket… 😉

  #20286
  AvatarFranke
  Deltagare

  Varför inte helt enkelt använda vanlig chilisås istället? Söt mat går ju lite emot vad lchf står för, och sweet chili lär ju helt enkelt vara chilisås med tillsatt socker.

  #20285
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag skulle också avstå Sweet chili även om den blandas ut. Om det inte är så mycket i en gryta så funkar det nog utan också.

  #20289
  AvatarMamita
  Deltagare

  SweetChilisås är inte alls samma sak som chilisås. Chilisås är ju baserat på tomat och chili, medan sweetchilisås är simmigt genomskinlig och har en mer sötsurstark smak, men jag är rädd att det kan vara en del stärkelse som gör den simmig. Och så är det väl socker i också, enligt namnet. Däremot ingen tomat. Den är rätt vanlig som tillbehör till kinamat.

  Nä söt mat är ju inte vad LCHF står för, men här var jag mer ute efter en touch av det sötsura. Fast nu var det nån som sa att man kan ta en skvätt balsamvinäger också, ska kolla hur det ligger till kh-mässigt.

  Mamita

  #20284
  Avatartoru
  Deltagare

  Precis, Sweet Chili är nog både söt och full med stärkelse (majsena eller liknande?). Balsamico är ganska söt men man använder ju ganska lite så om man inte överdoserar till tex en salladsdressing så kan det funka. Att marinera kött och ta för mycket är nog inte klockrent.

  #20288
  AvatarAnettan
  Deltagare

  JAg hade hoppat Sweet chilin… Men tusan vad gott med mini vårrullar till 😉

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.