Tanten tittade på min tallrik och sa du borde testa nutrilett måltidsersättare..

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Tanten tittade på min tallrik och sa du borde testa nutrilett måltidsersättare..

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 51 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2856
  AvatarDoaDoa
  Deltagare

  Jag har börjat på ett nytt jobb jag älskar nyligen, så det känns inte som att man vill göra sig ovän med kollegorna med häftiga diskussioner om lchf det första man gör.

  En tant på jobbet tittade på mig och min tallrik ( är rätt stor, 130 kg, nämn inte det för mig bara – total denial här, och ja jag får kalla henne tant då jag är rätt ung 😉 ) i vilket fall som helst så tittade hon på min tallrik och sa du borde testa nutrilett måltidsersättare – jag gör det 2 dagar i veckan – känner ingen hunger alls (då mena hon att det var det enda hon åt i två dagar i veckan)
  Svarade henne ja det kanske vore en bra ide för att slippa diskutera nåt hon inte kommer att förstå.
  Ja va fan säger man – blev lite less den dagen men tänkte till lite när jag kom hem. Det hon hade sett var en köttbit med blomkål o bea. Det stack nog i ögat – så då får man överlista dem.
  Jag gjorde en tacosgratäng på lchf-vis. Det gömmer lite mer på nåt vis om ni fattar vad jag menar. Sen skippade jag kaffet på jobbet som är maskinkaffe. Brygger en termos på morgonen – hela går åt under dagen och så har jag grädde med mig jag fört över i en liten flaska. (älskar kaffe ta inte ifrån mig det enda nöjet jag har kvar 😉 har slutat röka ) och vad jag har läst mig till är att öka på fettet när det går illa – jag har inte gått ner i vikt så mkt (men har gått ner en byxstorlek)och kroppen har ändrats en hel del – sambon ser mig dagligen och märker att jag har blivit mindre och fastare. 🙂

  Nu till det roliga – eftersom jag har struntat i maskinkaffe och nutrilett 😉 och kört på mitt egna har jag loosat 3 cm midja 2 cm arm o lår den här veckan. Tanten kan behålla sin nutrilett 😉 blä!
  Det ser jag som en seger

  #44521
  Avatar.lina
  Deltagare

  hehe ja sådana kommer det finnas överallt, det är bara att nicka och le om man känner på sig att dom inte
  går att resonera med – om inte annat kommer hon ju se på dej i längden att det funkar, eller hur!
  det är nog en rätt så tillfredsställande revansch ;D

  dessutom så snackar hon om en kortsiktig lösning och potentiell ätstörning, det vi sysslar med är ju att lägga om livsstilen 🙂

  grattis till tappet! och fortsätt rocka 8)

  #44507
  AvatarMikaelaJohansson
  Deltagare

  Grattis till de fina resultaten! Som .lina sa så är det bara att nicka å hålla med. Finns inte så mycket att göra åt saken om man inte känner för att diskutera det 😉 Dock tycker jag att det är lite roligt när folk säger till mig att jag inte ska ta mer bea, och ta lite fettsnål sås istället, då börjar jag direkt att argumentera för min sak 🙂 Tar dock inte illa vid mig när folk säger att jag ”är dum i huvudet” som äter så mycket fett, de vet ju inte bättre. Jag skulle säkerligen sagt samma sak för ett år sedan 😛

  #44490
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det är lite lustigt hur stor grej det blir av det. Ända sen jag fick fast jobb för snart ett år sen så har min mat varit diskuterad under lunchen säkert 50% av alla arbetsdagar. Det är helt sjult, men jag tycker om att prata om det så det stör inte mig 🙂

  #44493
  AvatarDaniel123
  Deltagare

  Usch vad jobbiga sådana människor är 😀

  Var med om en liknande grej för inte alls så länge sedan där jag vart nära på att få lämna en restaurang. Var inne på ett steakhouse där jag skulle äta middag med min kära mor. Menyn såg bra ut, och där serverades alla möjliga grillade styckdetaljer från alla möjliga djur. När servitrisen kommer och ska ta upp våra beställningar så säger jag att jag vill ha den stora entrecoten vilket hon antecknar. Då frågade hon vilka ”sides” jag ville ha och jag svarade att jag ville ha en skål med bea, samt den lilla oxfilén.

  Då bröt helvetet loss där inne. Hon kunde bara inte acceptera att jag varken åt en grönsallad, potatis, pommes, gratäng eller något annat, trots att jag lugnt och sansat försökt att förklara att jag inte äter kolhydrater. Trots att jag vid ett par tilfällen sa att vi självklart betalar för bägge kötten och inte ansåg att byta ut potatisen mot en oxfilé så fortsatte hon att gnabba.

  Det slutade med att jag surade ihop totalt och sket i maten och tog ett glas vitt istället.

  Inskränkta idioter gör man bäst i att inte argumentera emot, och bara göra allt i sin makt för att undvika 🙂

  #44538
  AvatarBettan
  Deltagare

  Jag är 40 år och har hållit på med Viktväktarna större delen av mitt vuxna liv. Första gången jag vägde in mig på Vv var jag 20 år. Vägde ca 58 kg till mina 162 cm. Tyckte att jag var tjock och konsulenten på Vv protesterade inte! SJUKT!!
  Idag väger jag ca 103 kg. Men för en vecka sedan idag så lever jag LCHF. Kom i kontakt med idén på riktigt för två år sedan, men behövde dom här 2 åren för att verkligen övertyga mig själv om att ge det en chans.
  Och jag kan säga att som jag mår efter en vecka så finns det inget annat alternativ. Underbart!! 😀 Halleluja!! ;D
  Har vid två tillfällen den här veckan varit och handlat, och kommit på mig själv när jag går från affären att jag inte har brytt mig om vare sig bröd, godis eller glass. Har passerat cashewnötterna i lösvikt utan att ens reagera. Har tidigare tvingat mig att vara utan allt sött, men nu är det utan minsta lilla tvång. 🙂

  Det jag känner är jobbigt med att gå över till en ny ”diet” är att en del människor hela tiden ska ifrågasätta mitt sätt att äta.
  När jag äter viktväktarmat är det inget snack, men nu när jag äter LCHF, blir det ett himla liv.
  Och jag är ingen säljare, jag har väldigt svårt att ösa ur mig fakta för att folk ska förstå fördelarna.

  Så det enda jag säger när folk ifrågasätter är, testa en vecka och känn själv!

  #44503
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  … eller bara vänta tiden an och låt dom gapa av förvåning när man minskat ”på riktigt”… underbart när folk vill prova=))

  #44537
  AvatarBettan
  Deltagare
  Quote:
  … eller bara vänta tiden an och låt dom gapa av förvåning när man minskat ”på riktigt”… underbart när folk vill prova=))

  Hihi ja det tänker jag gör 😉
  Har en arbetskamrat som kläckte ur sig ”jaha ska du försöka nu igen” med ett sånt leende som man skulle vilja stoppa ner i halsen på henne.
  Undrar vad en sån människa tänker??

  #44506
  AvatarLinda
  Deltagare

  Idiotiskt sagt av din kollega!

  Men vänta bara får hon allt se!

  #44536
  AvatarBettan
  Deltagare

  Tyvärr så är det inte så mycket annat att räkna med från henne. 😉
  Men jag struntar i det och äter vidare 😉
  Vissa människor är plumpa i allt dom säger.
  Jag är glad att jag kommit så långt i livet att jag mest bara låter det rinna av mig 🙂

  #44502
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  hon kommer få det i halsen=))

  #44535
  AvatarBettan
  Deltagare

  Håller tummen för det 🙂

  Hur länge har du hållit på med lchf, Mctrollet?

  #44501
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  är inne på vecka 22, började i mitten av november, minskat 17 kilo och ca 20 cm i midja, ljuvligt!!

  #44534
  AvatarBettan
  Deltagare

  Häftigt!! Grattis!! 😀

  Får jag fråga hur mycket du vägde och hur lång du är?
  Vill ha nåt att jämföra med 🙂

  #44500
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Vägde 89kg och är 160 cm=)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 51 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.