Tappar håret, samband med kosten?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #110
  Avatarfrida
  Deltagare

  Har ätit LCHF sedan januari. Har gått ner i en lagom takt och minskat 14 kg, har en ganska stor övervikt och bör gå ner iaf lika mycket till.

  Har sedan 4-6 veckor börjat tappa hår i enorma mängder. Brukar ”fälla” en gång om året, men aldrig tidigare så här mycket ??? Måste tömma hårborsten efter varje gång jag borstar håret, rensa avloppet efter dusch mm.

  Kan detta har samband med kosten? Någon som varit med om något liknande?

  Annars mår jag fysiskt bättre än vad jag gjort på länge, känner mig mentalt stark med och har inte utsatts för någon större stress den senaste tiden.

  #6817
  AvatarWilma
  Deltagare

  Oj, det låter inte alls roligt. 🙁 Äter du kanske för lite kalcium och kalk?
  Kalcium får man i sig via tex, mjölk, fil, yoghurt, ost, grönkål, persilja, vitlök, baljväxter, fisk (speciellt abborre,lutfisk, sardin), skaldjur.

  #6825
  AvatarKurvis
  Deltagare

  Hej!

  B-vitamin!! B-vitamin är vattenlösligt och behöver därför tillföras varje dag. Detta finns tex i fläsk kött, baljväxter och vissa mjöl sorter…..kan tänka mig att med tanke på att man som lchf:are utesluter många födoämnen där B-vitaminet finns blir det lätt brist på detta (egen konklusion) Men eftersom håravfall verkligen inte är skoj, så råder jag dig att köpa B-vitamin tillskott….

  XXX Kurvis

  #6820
  Avatarfrida
  Deltagare

  Hej
  Tack för era svar!
  Äter en i mitt tycke rätt stor mäng mejerier (ost, creme fraiche, keso, grädde och enstaka fall fil). Äter mycket vitlök och grönsaker, men är ingen fantast av fisk. Äter fisk max en gång i månaden, då lax eller tonfiskfilé (oftast mer sällan). Allergisk mot skaldjur.

  Äter multivitamintillskott och fiskolja dagligen. Där bör väl B vitamin finnas? Ska kolla. Hur mkt B vitamin ska man äta?
  Äter fläskkött ca 2-3 gånger i veckan.

  Äter inte mjöl eller baljväxter.

  #6819
  Avatarfrida
  Deltagare

  Har nu kollat min multivitamin och den innehåller B1, B2, B6 och B12, alla i 100% av rekomenderat dagligt intag.
  Men kanske behöver vi som äter LCHF mer b-vitamin än ”standard”? Ändå, om jag får i mig 100% av RDI genom tablett och även lite via kosten så borde jag väl vara på det gröna där?

  #6821
  Avatarmazen
  Deltagare

  Tänk på att RDI är ett miniummått

  #6822
  Avatarmazen
  Deltagare

  Här är en bra länk, även ODI (optimala intaget) finns med
  http://www.halsosidorna.se/Vitaminer.htm

  #6824
  Avatarhelen
  Deltagare

  Hejsan!!

  Jag äter speciellt tillskott för håret eftersom håret blev förstört efter amning. Pillrena fungerade utmärkt innan jag bytte till LCHF, men nu tappar jag håret precis som du. Och i samma utsträckning som när jag ammade. Det kan bara betyda en sak: Vitaminbrist. Och kanske måste man ÖKA dosen när man äter som vi??

  #6823
  AvatarLipotarian
  Deltagare

  Jag har hört att det beror på någon slags chock i hårroten. Men det ska tydligen bli bra igen senare, när det vant sig vid den nya näringsbalansen.

  Några långvariga LCHF-are säger att deras hår blivit bättre än innan det började falla av. Så oroa er inte! 🙂

  #6818
  Avatarfrida
  Deltagare

  Tack för alla svar!

  Får hoppas att det blir bättre sen. Tycker att det blivit lite bättre nu. Tappar fortfarande mycket hår, men inte i lika vansinniga mängder som förr. Hoppas det kommer tillbaks, för mitt hår har blivit rätt tunnt :-

  Ska kanske äta två multivitamin om dagen ett tag för att testa?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.