Tappar motivationen hela tiden!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3485
  Avatarxstina89
  Deltagare

  Ja,som rubriken lyder så tappar jag min motivation så fort det börjar bli jobbigt. Efter kanske en vecka med lchf, sen börjar det krypa i kroppen och jag saknar det ”gamla” kosten där man fick äta godis 2 ggr i veckan och vanlig husmanskost.
  Jag vill och skulle verkligen behöva gå ner 10-15 kg och är helt inne på lchf,men när jag väl har börjat med lchf, några dar håller de,sen är jag tillbaka i gamla vanor igen:( Nån som har tips hur man ska göra för att motivera sig själv?

  Vill verkligen börja med lchf igen men vet hur det brukar sluta..:/

  #53671
  Avataralfons
  Deltagare

  Husmanskost kan du äta och ät stora portioner och mycket fett nu i början så att du håller dig mätt

  #53673
  Avatardowninvikt
  Deltagare

  Det äR svårt att bryta något man har gjort nästan hela sitt liv. Jag var en typisk ''jag börjar på måndag igen'' men känner att jag nu är igång! Det som var viktigt för mig va att intala mig själv att jag verkligen behövde detta. Istället för att koncentrera mig på allt jag missade i mat väg så tänkte jag på alla kläder jag inte kunde köpa, inte bada på sommaren (utan att skämmas), dåligt självförtroende mm. Då blev jag nästan förbannad på mig själv och sa: Jag bestämmer över min hjärna inte tvärtom. Det är bara jag som kan ta mig ur skiten och in i matchen igen!

  Men börja med småsteg, testa att ha som mål och gå ner 5kg först. Sen bara fortsätta neråt 🙂

  Du kanske kan ha dig en ''ätar dag'' i veckan fast skippa godiset och är husman bara.

  Gör en lista på varför du vill gå ner i vikt. Sen gör du en lista på varför du vill äta godis och ''vanlig'' mat.

  Hoppas du kommer in i matchen….gräset är definitivt grönare på denna sidan ;D LYCKA TILL!

  #53670
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  väldigt mycket grönare=)). Överdriv fettet ett tag så försvinner sötsuget!! Hade ngn sagt det till mej innan jag började hade jag aldrig trott dom, men PROVA!! 😉

  #53672
  Avatarjanus.libertas
  Deltagare

  Jag hade länge samma problem som du, men jag löste det genom ett psykologiskt trick.

  Föreställ dig att du gått ned hela din vikt, att du känner dig självsäker med ditt utseende och med dina matvanor. Från och med nu ska detta vara den självbild du ska ha av dig själv även om du är i början på din ”resa”. Tänk på att genom att äta LCHF-mat så kommer du tids nog att hamna där. Det är inte en temporär lösning utan en förändrad livsstil som du valt eftersom du mår bättre av att följa den.

  Föreställ dig nu alternativet, att vara överviktig, må dåligt, ha dåligt självförtroende och självömkan. Det räcker med en enda godis för att du ska få alla dessa känslor.

  När du inte ätit kolhydrater på en vecka försvinner för övrigt sockersuget och allt blir mycket lättare! Lycka till!

  #104433
  AvatarDeggni
  Deltagare

  Motivation kommer från att ha något att sträva efter, men det handlar inte bara om att gå ner i vikt, det handlar om att ta hand om sig själv i allmänhet, hud, hår och så vidare.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.