Tar gärna emot tips!!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1156
  AvatarTess
  Deltagare

  Hej hej,

  LCHF går fint för mej men som mååånga säger, vågen står still. Centimetrarna försvinner både här och där men hade velat få med mig vågen också. Vet att vågen ljuger bla bla, men behöver gå ner i vikt me! Har gått ner några kilon men nu har jag gått upp ett kilo och vågen har stått helt still denna vecka. Undrar lite nu. Jag har börjat dricka lite kaffe för att kunna ha i grädde så jag får upp min fettkvot, (dvs 25%kaffe resten grädde), är ingen kaffedrickare annars, kan detta ha inverkan på mitt viktstopp?? Annars äter jag väldigt bra, kan tänka mig att jag äter lite för mkt mejeriprodukter (C.F och grädde), och kanske lite för mycke grönsaker. Men det passar mig, jag måste kunna äta någorlunda normalt. Men ni kanske kan tipsa mig om vilka grönsaker som innehåller minst kolhydrater. Så jag kan äta med lite bättre samvete 🙂

  Trevlig helg!!

  #15748
  AvatarButirka
  Deltagare
  #15746
  AvatarKarla
  Deltagare

  Ta du en titt på gräddens kolhydrathalt och beräkna hur mycket du dricker per dag. Jag misstänker att du får i dig en hel del där.

  #15745
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Kaffet är det nog ingen fara med, det verkar ju vara rena hälsokosten om man ska tro senaste rön. Kaffe sänker blodsockernivån, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, Parkinson, mildrar astma osv och nu det senaste; kaffe sänker blodtrycket också.
  Som man kan läsa i artikeln är det kaffetypen Robusta som användes i studien. Robusta används i pulverkaffe, bra att veta om man vill vara på den säkra sidan.
  http://lottabrinck.wordpress.com/2010/08/31/kaffe-sanker-blodtrycket/

  #15749
  AvatarTess
  Deltagare

  Tack tack alla!! Butirka, exakt vad jag sökte, TACK!!

  #15747
  AvatarButirka
  Deltagare

  Det finns mycket som anses vara ”hälsokost”. Även frukt och grönsaker anses ju kunna förebygga högt blodtryck, cancer, fetma, hjärt och kärlsjukdomar m.m.
  Likaså kaffe som sagt. Synd bara att Arabica är godare än Robusta 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.