Tar gärna imot alla tips jag kan få!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Tar gärna imot alla tips jag kan få!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #447
  AvatarHaaana
  Deltagare

  Hej!
  Jag har ätit lchf några veckor nu, den 18 sep. vägde jag 82.5 kg, veckan efter 80.2, en vecka senare 82 – då hade jag dock haft ett ”återfall” då jag var hos mina föräldrar över en helg och äppelkaka åts med god aptit men nu senaste tre veckorna står det still på vågen och det är rätt tröttsamt, 81.5 senaste tre (eller om det är två) veckorna. Jag har som mål att komma ner till 75 kg och framförallt minst en storlek mindre i byxor – jag har läst massor om att man framförallt ska kolla måtten men det händer inget, magen känns snarare pösigare sen jag började – magen har aldrig varit nått problem utan snarare lår och rumpa…nu känns det dock som att mina ”bilringar” har blitt värre och min motivation är inte på topp…

  Just nu äter jag; frukost – ägg och bacon eller ägg och majonäs. Kaffe med lite grädde

  Lunch; sallad med vitkål, lite lök, majonäs och skinka + ägg. Eller en korv och beasås eller turksik yogurt och keso.

  Mellis; ägg och majonäs eller ”vitkålssalladen” -se ovan.

  Middag; köttbiffar, fisk eller kyckling (ofta tillagat i matlagningsgrädde) med sallad (grönt salladshuvud) eller broccoli eller blomkål eller vitkål.

  Kvällen; har alltid ätit nått på kvällen och det är en jätte svår vana att bryta! – Lchf bröd med smör och ost. Eller några ost skivor med smör på. eller ev en blandning med turkisk yougurt och keso. Till det brukar jag dricka te – kan det vara en ”bov”?

  När mitt sug är stort vispar jag grädde och äter (det låter verkligen jätte vidrigt men jag har ett så extremt sug efter nått – förut åt jag massor av frukt)och så äter jag lite mandlar eller nötter med så lågt koldydratsvärde som möjligt…

  Kan mina matvanor vara en ledtråd till varför det känns som det gör?

  Jag behöver lite uppmuntran så att jag inte ger upp =)

  #9361
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Hej Haaana
  Har du någon aning om hur många gram kolhydrater du får i dig på en dag? Även kalorier kanske du ska titta på, du äter rätt mycket.

  #9363
  AvatarHaaana
  Deltagare

  hmm jag tycker inte att jag äter så mycket men det kanske jag gör?

  Enligt min uppfattning ligger jag under under 20 g kolhydrater/dag så som jag uppfattar att man ska ligga, eller har jag missuppfattat nått där. Äter bara saker som innehåller färre än 5g/100g…sen är det iof en liten prövning hur mycket 100 g av saker och ting är men tror att jag är rätt ute där….

  #9362
  AvatarRoy
  Deltagare

  prova att räkna ihop allt istället. när jag gjorde det så visade det sig att min uppskattning var rejält felaktig. 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.