Tasnims dagbok

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #793
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Hej! Är ny här och ny i low carb-svängen med.. har kört i 2 veckor nu bara men jag ÄLSKAR det! ;D Jag provade förut för inte sa längesedan men tröttnade efter typ tre dagar, tror det bara var dalig planering och taskig motivation.
  Nu fungerar det alldeles utmärkt och efter att tröttheten och yrseln försvann sa känner jag mig toppen! Efter första veckan vägde jag mig och det visade -6 kilo! Eftersom jag har 18 kilo jag vill bli av med sa känns det ju super.
  Jag äter mig mätt, magen har blivit lugn och mina kramper i ben och fötter som torterat mig i ett par ar har jag sluppit nästan helt.
  Jag har fubbat 2 ggr dessa 2 veckor men jag har kunnat kontrollera mig, mest för att jag började ma illa och fick jobbigt med magen direkt. Kramper fick jag med, haha. Nu vet jag hur min kropp reagerar med socker, iallafall! Det är en av alla bra saker med det här – man lär sig tyda sin kropp pa ett helt nytt sätt, helt otroligt. För att inte tala om att maten är god… hehe.
  Jag var mest inne pa GI fran början men nu känner jag ingen lust för kolhydrater alls, utan har ätit mest enligt LCHF känner jag. Och vill fortsätta sa här sa länge det känns sa bra! 🙂
  Om nan undrar varför jag inte har prickar över en del bokstäver sa beror det pa att jag befinner mig i Tunisien..
  /Tasnim

  #12554
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Viktnedgang efter första veckan: -6 kilo
  Idag, efter andra veckan: -2,5 kilo
  Alltsa 8,5 kilo pa 2 veckor… 😮
  Hittills känns det jättebra, jag mar bra och har inget sötsug, som var mitt största bekymmer…

  #12555
  Avatarmbka
  Deltagare

  Låter som en dröm! Grattis 😀

  // Marie

  #12553
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Tack Marie! ;D

  Idag vägde jag mig igen, och har minskat ytterligare 2 kilo denna vecka. Det känns helt underbart, mina vrister har blivit normala (var väldigt svullna förut) och kramperna i fötter och ben har nästan försvunnit helt! Nu kan jag ha mina fina skor jag fick ge upp för att jag inte kunde ga i dem mer än tio steg innan kramperna satte igang.. :-
  Jag har dock kommit till en punkt där jag känner att jag skulle behöva mer variation i maten, aptiten har blivit lite lidande.. men det är ju bara mitt eget fel, liksom. Jag far börja använda fantasin mer!
  /Tasnim

  #12552
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Bubblig i magen, lite svullen, tugg-sug… ??? Sa kan man sammanfatta senaste dagarna. Urk.
  Jag känner mig smalare och fatt höra det av andra ocksa att jag gatt ner, men med svullen kagge känner man sig liksom inte värst uppat. Har ingen aning om vad detta beror pa..

  #12551
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Efter ett tag av misslyckade försök att ga över till GI (sötsuget kom givetvis tillbaka..) sa är det LCHF som gäller. Det verkar vara den enda kosten som hjälper en att halla koll pa suget.. och som samtidigt smakar! ;D
  Jag har iallafall minskat 2 kilo till, konstigt nog.. hoppas det inte blir för tufft att ställa om sig igen.

  #12550
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Ljuva huvudvärk… 😮 Omställningsbesvär à la carte! Men det känns skönt att ha börjat med den smarriga och mättande maten igen, och sötsuget tynar bort snabbt.
  Lagom yrsel och känner mig allmännt klen. Sist höll det i sig i tre-fyra dagar tror jag, sa jag väntar mig att känna mig pa topp igen innan veckan är slut iallafall! ::)

  #12556
  Avatarmooe
  Deltagare

  Du verkar ha riktigt flyt med din viktnedgång 🙂 För mig går det väldigt trögt… Kan du inte berätta vad du äter en vanlig dag? 🙂

  #12549
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Till frukost kanske 2-3 ägg i form av omelett blandad med creme fraiche som jag steker i smör, eller sa gör jag äggröra med samma smet. Alternativt nagra ägg med majonnäs eller mosade med en dunderklick smör. När ekonomin tillater äter jag gärna korv eller liknande till.. Vissa dagar gör jag gärna oopsies. Kaffe latte till det, min stora last! ::)

  Lunch är lite vad som, jag tar det som jag lagar till resten av familjen och har i creme fraiche i sasen, gör blomkalsris eller zucchinipasta till och sallad. Liknande till middag. Mellanmalen kan bli allt fran ost till ägg eller nötter när jag har hemma. Salamiskiva med ost är ett trevligt mellis!

  Det blir väldans massa creme fraiche för mig, eftersom grädde inte finns här i Tunisien i osötad form. Man tager vad man haver, liksom…

  #12548
  AvatarTasnim
  Deltagare

  Det rullar vidare rätt bra och huvudvärken är borta och energin kommer tillbaks!
  Idag har jag ätit alldeles för lite, mosade ägg med smör till frulle + kaffe latte, sen en till latte till mellis, tomatsas med lite grönsaker och zucchinipasta till lunch, latte till mellis med 2 ostar, middag en äggwrap. Jag ligger typ 500 kcal under mitt dagsintag (har koll pa kalorierna för jag vill inte äta för lite!) och jag maste äta ngt mer ikväll… kylskap och skafferi ekar tomma.. 😛
  What to do?

  Sug har varit under kontroll idag iallafall, tycker jag. Jag har bara haft en nedrans massa nässelutslag!! Det har jag nästan dagligen annars med, men när jag byter kost, oh my… da blommar det ut sa jag ser besrövlig ut.. Hoppas det lugnar ner sig!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.