thailand o maten

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #494
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Wohooo, tillbaka igen på forumet.
  Hej alla gamla och nya lchf :are.

  Jag var i Thailand Hua Hin i 2 veckor och var lite orolig hur det kommer att gå med matsidan, och gissade jag ju rätt att svårt att hålla sig till lchf men jag gjorde det bästa av det .
  Det svåra me det var ju att man bodde på hotell och inte lagar sin mat själv, sen äter man på restauranger om man börjar ändra på ngt där annat än NO rice blir dt svårt. De kan dåligt engelska och då menar jag mycket dåligt! Visst väljer man ju maten men frukt åt jag nog lite och milkshake, mums. Frukost buffé var det ju och då hade man val att välja ja då tog jag ett par gånger stekt ägg o bacon men man orkar inte äta så fet mat där när det är 31-35c det blir bara för mycket. Men av allt ätande vad man får och inte får äta blev slutresultatet här hemma idag hade gått ner i vikt 0.5 kg…. kan man tänka sig . Men nu är jag här på rätta spåret igen och skall börja renovera min bostad och göra lite sittupps.

  Härligt att komma tilllbaka o chatta

  #9709
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Välkommen tillbaka o grattis till det förlorade halvkilot! 😀

  #9706
  Avatarcastru
  Deltagare

  Jag var i Litauen 1 vecka nyligen och där blev det mycket potatisrätter och öl. Hade varken gått upp eller ner, men nu är jag tillbaka på LCHF igen. Kul å se dig igen 🙂

  #9704
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Tack Linus och Agneta.

  Nu när man kommit hem så har man börjat åter igen med denna kost, tack o lov. 😉
  stekt Ägg har jag ätit och har inte alls så svårt med det som jag hade i början av denna kost= Maj-juni.
  Går bättre nu efter Thailand resan. I thailand åt jag kyckling med nötter i och ingen ris. Frukt blev det också där för man vill ha ngt fräsht och smoothie blev det med. Ingen bröd åt jag som tur…..

  #9712
  AvatarAndrea
  Deltagare

  Hej,

  Grattis till ditt halv kilo, bra jobbat 😀

  Kan du ge exempel på vad du åt och drack…förutom kyckling och nötter…hur mycket frukt vågade du dig på?
  Öl, eller annat i alkohol väg?
  Jag åker nästa vecka och är riktigt orolig för hur det kommer att gå…

  Nybörjar hälsningar
  Andrea

  #9703
  Avatarcathrine
  Deltagare

  öhhh, alkohol blev det typ vittvin + champagne o hotellets välkommen drink. drack vatten. Åt faktiskt bara typ kyclking med nötter ;D ;D. o frukost vad det fanns att ta.frukter åt jah med annars hade jag blivit utan mat när man inte har eget kök. Vad som helst man äter så lite ändå. Hoppas du har roligt, var åker du ?

  #9711
  AvatarAndrea
  Deltagare

  Vi åker till khao lak på fredag…ska bli så otroligt skönt.

  Min erfarenhet från Thailand att det inte finns vitt vin eller champange så långt ögat når 😉 Men, nu ska jag leta lite extra. Kyckling och nötter, omelett till frukost…tror inte jag svälter ihjäl ;D
  tack för tipset och ditt snabba svar!

  #9702
  Avatarcathrine
  Deltagare

  hahaha, det kommer du inte att göra, det är varmt o då brukar jag tex inte vara hungrig alls. vitt vin eller champagne kan man hitta bra där. tex före ni kommer till khao lak i bangkok eller då kan du köpa på restaurangerna där i khao lak

  #9708
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Cashewnötter med kokossmak!! Gudagott! Likaså alkoläsk med litchismak! Om man nu ska synda nån enstaka gång 😉

  #9710
  AvatarAndrea
  Deltagare

  Jag är två veckor in i LCHF världen, så jag ville inte fuska…än 😉
  Var mest orolig för all Singha som tidigare flödat under semestrarna i THailand samt alla god exotisk frukt som finns, framför allt till frukost.

  Jag vill hitta en balans där jag inte får dåligt samvete men samtidigt inte känner att jag är på en riktig hälsoresa om ni förstår ;D

  #9707
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ja floder av Singha hör ju inte direkt till en hälsoresa 😉
  Men eftersom resan säkert kostar en bra slant tycker jag du ska unna dig ett o annat, det är väl meningen att du ska ha trevliga minnen av semestern. När du kommer hem är du glad o pigg på att ta itu med LCHF på allvar.
  Ät av det som inte finns här hemma. Öl, ananas, drakfrukt o vattenmelon finns ju här också, men tveka inte att smaka obekanta delikatesser, det tillhör ju resandets glädje.

  #9700
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag befinner mig på Gran Canaria just nu och har valt att lägga LCHF åt sidan för tillfället. Det skulle bli jobbigt att behöva förklara för alla kypare varje dag att man vill byta ut vissa saker mot andra osv.

  Jag tar upp LCHF efter nyår igen! 🙂

  #9701
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Det är kanske bra och lättare att göra. Märkte själv att det var ju inte alls lätt när man var på resa och inte kunde laga maten själv. Ha det så bra Rickard på Gran Canaria 🙂

  #9705
  Avataratenga48
  Deltagare

  Hej alla!
  Jag måste bara fråga, törs man ”synda”? Jag menar inte att man inte skall unna sig god mat när man är på semester, utan jag tänker mera på hur kroppen klarar av att gå tillbaka till ”det förra livet”. Jag märker ju att om jag nån gång får i mig t ex för mycket nötter, eller ett bröd jag bakade som innehöll jättelite mjöl, då fick jag så hiskeligt ont i magen. Det är det jag är rädd för, att man ska bli dålig. Hur upplevde ni det när ni var i Thailand? Likadant med frukt, det vill man ju också prova på och äta, hur funkade det för er? Tacksam för svar.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.