Tigermalas dagbok

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #390
  Avatartigermala
  Deltagare

  Började i söndags 20 sept med LCHF idag blev det:

  Frukost: ägg, bacon och 1 st winerkorv
  Lunch: idag blev det bara en cappucino på mcdonald.
  Middag: köttfärsås soppa med cremfraische och ostplättar

  Ska laga ägg och baconmuffins idag , hoppas att de blir bra 😀

  /tigermala

  #8924
  AvatarRoy
  Deltagare

  Är cappuccino verkligen bra att dricka? Eller det kanske var kaffe-latte jag tänkte på ???

  Hursomhelst så är lchf-muffinsen skitgoda! 😉

  #8915
  Avatartigermala
  Deltagare

  Jag tror det är ok att dricka cappucino. 🙂

  Frukost: ägg och bacon
  Mellis: turkisk yoghurt
  Middag: kyckling med jordnötsås (recept i LCHF bok)

  #8914
  Avatartigermala
  Deltagare

  jag har avbrutit min LCHF kost. Kände att det inte är rätt för mig, vill kunna bestämma själv vad jag vill äta… 😉 Men önskar alla lycka till !

  /tigermala

  #8923
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag tror att alla vi som äter enligt lchf bestämmer själva vad vi vill äta också. 😛

  #8913
  Avatartigermala
  Deltagare
  Quote:
  Jag tror att alla vi som äter enligt lchf bestämmer själva vad vi vill äta också. 😛

  haha, ja det var inte så jag menade ;D. men jag menar att jag vill kunna äta bröd och dricka mjölk utan att få dåligt samvete om du förstår vad jag menar….

  #8922
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag förstår absolut! Jag syndar ibland (lite för ofta kanske) och fick dåligt samvete i början, men nu tänker jag att skit samma, att synda då och då gör inte så mycket. Jag syndar ju ändå betydligt färre gånger nu än jag gjorde tidigare och när jag väl syndar är det inte i den gigantiska mängd det kunde vara förr heller. Jag tänker att ju mer kolhydrater man tar bort från sin diet desto bättre, oavsett hur många kolhydrater man sen äter. Förstår du hur jag tänker?

  #8928
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Jag är nybörjare och har bara hållt på i 3 dagar men hoppar in lite på den här tråden eftersom just det som wantingmemories skrev är något som jag funderar på. Jag får en kännsla av att synda är mycket värre här än med andra metoder eftersom man ju syndar med kolhydrater eller socker i kombination med ett VÄLDIGT ökat fettintag.

  När jag försökte hålla tillbaka fett så kunde jag säga, lite fett är ju OK eftersom det fortfarande är såå mycket mindre än vad jag brukade äta. Men med LCHF föreställer jag mig att bara en liten kaka kommer att binda det halvkilot smör som jag stoppat i mig sista dygnet. Är det inte lite så?

  #8917
  AvatarMonica
  Deltagare

  Det är precis de funderingarna jag också har. Hur är det när man fuskar?

  #8921
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Som jag förstår det så beror det helt och hållet på hur mycket man fuskar. Säg att man är i ketos och man ska äta mindre än 20 g kh/dygn för att vara det, om man då normalt äter bara 5 g kh/dygn och en dag i veckan fuskar och äter kanske 50 g kh/dygn, då håller man sig ju ändå under gränsen totalt för att vara i ketos. Då borde fusket inte påverka mer än att viktnedgången (om man är i en sådan) går långsammare än den skulle gjort om man inte fuskade. Fuskar man däremot varje dag, då blir det kanske svårt att gå ner i vikt överhuvudtaget…

  Låter det vettigt?

  #8927
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Det låter vettigt…men..20g kolhydrater för att förbli i ketos måste ju ha en relation till fettmängd? Om jag äter dubbelt så mycket fett som innan för att vara i ketos? Jag har alltid varit stor ”fettmissbrukare” det kanske är ett ord som måste omvärderas nu. Men nu äter jag ännu mer fett och det känns som att det skulle bara sätta sig om jag blandade det med bara lite kolhydrat. Vad jag alltså egentligen undrar över är alltså på vilket sätt fettmängden inverkar. Ju mer fett ju mer förbrännt fett, men i hop med en liten söt kaka..svänger det då och sätter sig direkt?

  #8919
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag tror egentligen inte att fettmängden spelar någon roll… det är ju när kroppen inte får tillräckligt med kolhydrater (alltså lc-delen i lchf) som den istället börjar ta energi från kroppens fettlager. Man kan då öka fettintaget utan att det ökade kaloriintaget som detta innebär leder till viktökning. Skulle man bortse från hf-delen och fortsätta äta fettsnålt samtidigt som man avstår från kolhydrater skulle man antagligen också hamna i ketos, men man skulle vara mer hungrig och antagligen bli mer benägen att fuska.

  #8926
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Oj, då måste jag läsa på igen. Jag var helt övertygad om att man skulle försöka äta mer fett.

  Jag hörde folk berätta hur de kämpade med att pressa i sig ostrullar med smör, vilket ju för nästan alla gör ostrullen äcklig. Eller att steka bacon med smör, vilket ju inte alls behövs utan även det gör bacon lite väl fett. Jag har även läst analyser av folks diet där svaret har blivit…”ditt matval är bra men kanske lite för lite fett”. Eller folk som sagt att de lagt av för att de tycker att det är äckligt med allt fett. Ska man verkligen inte försöka äta mer fett än man vill i början på sin LCHF?

  #8920
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Alltså, det där med fettintag är ju väldigt individuellt. En del behöver kanske inte äta så mycket fett (en del kanske inte ens klarar av att äta över en viss mängd), och egentligen handlar det inte om att man måste proppa i sig en massa fett (tror jag). Däremot är det viktigt att öka sitt fettintag för att man ska bli mätt och för att man ska få i sig tillräckligt med energi när man tar bort kolhydrater ur sin kost. Dessutom behöver kroppen fett för att må bra, alla celler i kroppen är till viss del bestående av fett till exempel. Men att enbart ett ökat fettintag skulle leda till viktnedgång tror jag knappast… men jag kan ju ha fel. 🙂

  #8925
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Enbart öka fettintag förstår jag inte skulle hjälpa men jag trodde att det skulle ökas i samband med att kolhydraterna tas bort. Jag har tagit bort alla kolhydrater för jag har väldigt litet behov av dem, men jag har även ökat på fettet i tron att det var bra. Då ska jag genast dra ner det till en bekväm nivå för igår kändes det rätt fett på ett äckligt vis. Jag kan fortfarande inte förstå varför man i så fall snackar om fett när det bara handlar om att mätta sig med det. Jag har nog inte begripit själva sammansättningen av det hela.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.