Tips hur jag kan få lust att äta fett!Och hur olämligt är söt i lagom mängd?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Tips hur jag kan få lust att äta fett!Och hur olämligt är söt i lagom mängd?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4211
  Avatarmgirl
  Deltagare

  Hej alla,

  Ingen van Lchfare men har ätit kosten strikt i ca 5 veckor nu och inget händer…inte ett dugg !
  Jag har ca 10-15 kilo att gå ner inget socker beroende och ingen person som ätit särskild dåligt
  tidigare heller men såg min chans att gå ner utan att få problem med hungern som är min fiende nr 1.
  Äter jag för lite mår jag ila och blir ork lös fort.

  Nu i alla fall äter jag dom recept jag hittar på internet och i böcker jag köpt men har börjat må ila av allt fett, det känns till och med
  som det växer i munnen i bland :- och i med det blir det svårt att motiver sig själv att äta så jag har märkt att jag drar på att äta…har helt enkelt tappat mitt stora intresse för god mat!

  Behöver råd hur jag kan göra för att orka härda ut. Kan det vara så att dieten är inget som passar min kropp?
  Och sen undrar jag vad som kan bli fel om jag i mellan åt skulle ha ex honung på yoghurten? Äter man inget socker för att dra ner på sockersuget eller för att det blir fel på annat vis?

  tacksam för er tid och svar <3

  / mgirl

  #65032
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hej! Kan du beskriva lite närmare vad du äter under en vanlig dag? Du behöver ju inte vräka i dig fett tills du mår dåligt, det finns mycket fräsch lchf-mat som inte är så stabbig. Äter du mer än vad du behöver så går du heller inte ner i vikt förstås.

  Jag kan rekommendera Anna Halléns mat ”Lchf för kvinnor” som har mycket fokus på tex. fisk & skaldjur, kyckling, sallader, roliga tillbehör till maten… Bra lchf-mat kan vara tex. en bit stekt lax och sallad med fetaost i, det behöver inte vara gratänger med 5 dl grädde och 7 dl ost. 🙂

  Har du läst något om teorin bakom lchf? Kika gärna här:
  Lchf för nybörjare (scrolla ner lite på sidan)
  Inom lchf äts få kolhydrater bland annat eftersom kroppen i brist på snabb energi från maten i stället då förbränner det fett som finns lagrat på kroppen. Om du börjar äta kolhydrater i kombination med fet mat så börjar kroppen lagra i stället för att förbränna, och då kommer du gå upp i vikt. Jag tror därför att du ska undvika socker i möjligaste mån. 🙂

  #65034
  Avatarmgirl
  Deltagare

  Hej Lillnettan och alla andra som läser så klart (=

  Jag äter ganska sen frukost då mitt jobb är på kvällstid och kommer oftast inte i säng förens 00 /01 på natten.
  Men frukosten/brunch kan består av 1 avokado, en bit brieost , 1-2 ägg, te med grädde eller kokosfett i.
  Lunchen eller tidig middag kan vara vad som jag tillagat… kasslergratäng, kött med någon fett sås och lite gurka, köttfärs och bacongratäng , ja vad som som består av fett och kött typ. På kvällen vid 20 äter jag lite kvälls fika som består av lite ost, 2 bitar skinka och en kopp te med grädde.
  Om jag blir hungrig i mellan eller något blir försenat pågrund av jobbet så äter jag ett ägg eller lite nötter som max består av 8 g kolhydrater.
  Tycker den här dieten är jätte svår att tillämpa på så sätt att man inte vet 100 vad som är lagom att äta, jag äter till jag är mätt och så jag ska hålla mig under dagen utan att behöva äta något extra. Både jag och min sambo har märkt att vi börjar få huvudvärk och känner oss trött oftare. Kan det ha med LCHFen att göra?

  Kram/ Mgirl

  #65031
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Peta i dig fisk och mer grönsaker också hörru. 🙂 Bland annat gärna en kvarts paprika om dagen för c-vitamin. Och som sagt, investera gärna i ett par kokböcker – ofta finns det med ett par veckomenyer som man kan följa i början om man är osäker och behöver lite hjälp i början. 🙂

  Det är jättevanligt med omställningsbesvär. Att man blir seg och matt i kroppen, huvudvärk, kramper i vaderna, förstoppning/diarré, dålig andedräkt osv. Det brukar gå över efter ett tag när kroppen vänjer sig vid att inte få massa socker och sånt. Du ska se att ni mår bättre snart!

  #65033
  Avatarmgirl
  Deltagare

  Tack för svar, jag hoppas snart något händer så man har något som får en att vilja lite till (=
  Har i dag varit och köpt lite protein pulver … så det ska bli lättare på jobbet när man inte alltid
  kan välja så det blir för lite man äter.

  Mvh/ mgirl

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.