Tips och råd

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3923
  AvatarKayas
  Deltagare

  Hej,

  Jag är ny här i forumet, men tänkte att det kanske kan hjälpa. Jag har ätit LCHF sedan 27:e juni – alltså snart 2 månader och inte ett dyft har hänt med vikten. Jag är inte superinsatt i LCHF, men har en kollega som ätit i 3 år och gått ner massor. Han gillade det då han slapp räkna, hålla koll på points mm. Jag har 5 (i alla fall, gärna mer ;)) graviditetskilon att bli av med och tänkte att LCHF är en bra väg att gå. Jag mår bra när jag äter på detta sätt, då magen inte är så svullen och att jag verkligen får äta. Alltså inte svält. (gjort det också). Ibland har jag gått ner 1–> 11/2 kg, men sen har jag gått upp det igen. Tycker det är alldeles för dåligt resultat på 2 månader och förstår att det är något jag gör fel. Äter tills jag blir mätt, kanske 2-4 ggr/dag äter jag och är inte hungrig däremellan. Jag är 167 lång och väger 68. Mitt mål är minst 63, då jag vägde det innan graviditeten.

  Jag äter ägg till frukost eller fil och linfrö, kaffe dricker jag olika mycket dag för dag, vatten till mat och mellan mat. mat består av lite hemmagjorda röror, exempelvis kasslerröra med grädde och grönsaker och jag är INTE rädd för att grädda till maten. Eller en köttbit och sallad till. Inget godis eller kakor.

  När jag gjort detta ett tag, så väger jag mig och ser ingen förändring på vågen eller en liten, men sen nästa gång har jag gått upp. VAD GÖR JAG FÖR FEL, vad är det jag har missat med LCHF, ska jag avstå från mejerivaror eller något annat i starten??

  Finns det någon ”färdig” plan att börja följa, för att veta att jag kommer in rätt?

  Mycket tacksam för svar..

  #60997
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Börja med att mäta dig! Står måtten stilla?
  Och ta det lugnt med grädden, det är ändå en del kolhyderater där ;D

  #61000
  Avatarwar
  Deltagare

  Du har ju ingen extrem övervikt så jag anser att du ska räkna ut just hur mycket kalorier du behöver per dag och sen lägga dig under det. En stor man som jag behöver runt 3100-3300 kalorier per dag, du klarar dig antagligen på hälften.
  Så ta det lugnt med extra smör och grädde i maten

  #60998
  Avatarcatta
  Deltagare

  Jag tror att din kropp tycker att den är precis lagom, det är därför det inte händer nåt på vågen, det du isåfall också kan prova är väl att kanske styrketräna så du får mer fast kropp.

  #61002
  AvatarKayas
  Deltagare

  OK, var räknar jag ut hur mycket kalorier jag behöver/ dag? Antar att det är ett specifikt LCHF sätt att räkna ut? Ska dra ner på grädde framförallt i min mat. Men mina kilon måste ju av. Jag har ju levt ”som vanligt” innan graviditeten och vägt mindre än detta, alltså med godis och fika och kunnat väga mindre, så att jag skulle vara lagom stämmer inte helt heller. Träning – jo – det måste nog till!

  Tack så långt…

  #61001
  Avatarett steg i taget
  Deltagare

  Kolla här: http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=3993.0
  jag fick reda på att jag nog åt helt fel även om jag trodde jag gjorde LCHF 🙂

  #60999
  Avatarwar
  Deltagare

  Hittar inte länken nu, men via detta forum hittade jag en sida där man kunde räkna ut exakt vad man behöver i kalorier per dag baserat på längd och nuvarande vikt. Äten man under denna mängd så kommer man gå ner i vikt, äter man mer så står man antagligen kvar och stampar på samma vikt.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.