Tips på något gott att tugga på?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #53
  AvatarNoFruit
  Deltagare

  Jag tillhör den där gruppen av människor som gärna vill ha något att tugga på när jag sitter och tittar på tv på kvällarna, speciellt på helgerna. Dessvärre har jag börjat föräta mig på en del saker som jag ofta har suttit och småätit på, exempelvis olika sorters ost och torkat renkött. Jag undviker nötter och choklad eftersom jag äter ganska strikt lchf, men det slinker ner lite då och då ändå.
  Fläsksvålar tycker jag inte om, grädde med bär och liknande får jag ta det lugnt med för jag går upp i vikt så fort jag äter det. Har ni några bra tips på något som är gott och gärna räcker i flera timmar?

  #6531
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag brukar ibland äta räkor när jag ser på TV. Ibland använder jag majonnäs som dipp. Tycker det är jättegott.

  #6533
  Avatarjozzan
  Deltagare

  Jag är nybörjare med lchf, men borde det inte fungera att typ dippa blomkål/ broccoli i någon riktigt fet sås?

  #6532
  AvatarIdean
  Deltagare

  Är det inte bättre att äta sej mätt ordentligt istället så slipper du sug
  sug kommer när du inte har kommit genom sockersuget Ät FETT

  #6537
  AvatarLizzuli
  Deltagare

  Rekommenderar små ostbitar, gräddost förstås som tilltugg. :-*

  #6538
  Avatargoldcamilla
  Deltagare

  Oliver är jättebra att äta, du kan göra ostchips också, jag kan inte receptet men jag har för mig att man blandade ost och ägg och hällde ut på en plåt i små högar och sedan in i ugnen. Men som andra har sagt här så är det bättre att man äter mer fett i de vanliga målen för det gör att jag inte blir sugen på något på kvällen i alla fall. Jag har själv ätit godis och choklad till TV:n men saknar inte det nu.

  #6539
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Drick något i stället för att småäta, oftast är man ju egentligen törstig när man tror att man är hungrig eller sugen.Det finns ju massor av gott smaksatt mineralvatten som du kan unna dig.Eller varför inte kaffe med vispgrädde? Koffeinfritt om du har svårt att somna av vanligt.
  Jag tror det är viktigt att sluta låta käkarna/saliven ha något att arbeta med hela tiden.Det hetsar bara upp matsmältningsapparaten.

  #6534
  Avatarhelen
  Deltagare

  Jag håller med några av föregående talare… det där med att småäta när man tittar på TV det hör ju till det ”gamla” livet.

  Suget har försvunnig fullständigt för min del och jag om nån vet vad godis till TV´n är…. BLÄ det är skönt att slippa alla äckliga chips godis och läsk.

  Nä, ät ordentlig mat och njut av TV´n eller sällskapet istället!!! 😉

  #6536
  Avatarb
  Deltagare

  När suget sätter in mumsar jag på murk choklad, nötter, ost eller ölkorv

  #6535
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Det är nog mera mentalt (att man gjort det till en vana) att man skall äta framför TVn? Än att man ”hör till den gruppens människor”. Det är ju därifrån alla dessa extra kg kommer ifrån som vi vill ha bort nu.
  Jag håller med SS Skaldeman som skrev i sin ena bok att 3 mål räcker för en människa: frukost, lunch och middag. Du kan göra en tapasaktig middag och titta på tv samtidigt till att börja med?
  Försök att få bort den vanan, du klarar det bra utan att sitta och snaska på extra saker+ du går fortare ner i vikt 😉 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.