Tips på viktnedgång

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3652
  AvatarFit
  Deltagare

  Nu har jag kört med lchf i 1 månad.
  I början vägde jag mellan 82-83 kg och nu väger jag mellan 73-74 kg.
  Jag vill ner till 60 kg.

  Hur ser ni på motion och hur brukar ni motionera?Jag joggar 1-2 timmar varje dag,men märker att då blir man ju hungrigare och vill äta mera. Simma gör jag ibland med och kör lite abslider/magtränare och crunches hemma.
  Har ni några tips som man kan ta till för att gå ner ytterligare? Har läst man ska minska på mejerierna.

  #55787
  Avatarpischla
  Deltagare

  Grattis till en bra start! Du har alltså gått ned nästan 10 kilo på en månad och vill gå ner snabbare? 😮 Tycker det redan låter som ett framgångsrecept!
  Mejerier, förutom ost och smör, brukar ställa till det lite för mig, men det är nog individuellt hur pass känslig man är.

  #55784
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  håller med 10 kg på en månad är grymt, du ska nog inte gå ner fortare=))

  #55788
  AvatarAggis
  Deltagare

  Hej!!

  Grattis till din viktnedgång. Jag har inte varit inne här på länge och har inte ätit lchf på ett tag men ska börja igen för magens skull. Jag tycker att du ska fortsätta jogga för motion är ju alltid bra och kroppen blir finare om man tränar 🙂 Du ska se att de sista kilona lossnar så småningom…Lycka till.

  #55785
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Grattis, med sådan viktnedgång på en månad, snälla kan DU ge mig tips? Hur gjorde DU? 🙂

  #55783
  AvatarAnonym
  Gäst

  Åh vilken underbar start!

  Min inställning är att motion är jätteviktigt för alla människor ur kardiovaskulär synvinkel.. finns inget ont att säga om det mer än att man kan bli träningsfreak och/eller träningsanorektiker
  men det visar sig med tiden

  Vad jag förstått tränar olika människor av olika anledningar och olika perioder av sitt liv, somliga vill bara vara snygga medan andra vill tävla och så finns det dom som bara vill må lite bra (jag) och inte att förglömma de som av medicinska skäl verkligen har behov påbörja ett liv med fysisk aktivitet

  Jag hade under många år en gyllene regel som höll min vikt stabil och det var att inte äta efter sista målet vid 18-19-tiden… på mig funkade det utmärkt då
  alltså ingen mat kvälls- och nattetid
  Det finns säkert flera här som inte håller med om detta, på mig och min metabolism ger det iaf sabbt resultat och jag personligen mår mkt bättre av att ej äta nattetid och definitivt sätta gränser över dygnet

  Är man jättehungrig efter ett motionspass kan man väl äta lkeso med gurka… som exempel?
  Eller ett myckt berömt tips jag fick av en kompis som introducerade mig in till lchf ; ägg med majonnäs där du lätt och ledigt kan ta både två och tre ägg och mätt blir man och dt ska vara rejält med majonnäs då

  #55790
  AvatarFit
  Deltagare

  Tack tack:)

  En dag för mig kan se ut på följande vis(jag vet att det låter lite i födointag men jag orkar verkligen inte mera mat och står mig på maten bra)

  Frukost:scramble eggs och bacon och gurka.
  Lunch:Vatten i mängder och ett ägg.
  Middag:Kyckling med gurka och lite sallad eller fetaost etc.

  Utöver detta äter jag inget godis eller annat skräp. Endast RIKTIG mat,för det är jag värd;)
  Jag joggar cirka 1-2 timmar varje dag också.

  När jag väger 60 kg ska jag skämma bort mig själv med piercing i naveln och en utlandsresa=)

  #55782
  AvatarAnonym
  Gäst

  Kära fit… då förstår jag varför du går ner i sådan ilfart hehehe… du äter som en liten mus.. piiip 😉

  Men att du ska skämma bort dig gör du absolut rätt i!

  Får jag undra hur lång du är?

  #55789
  AvatarFit
  Deltagare

  haha jo,men jag försöker verkligen trycka i mig maten så mkt jag bara kan.

  Jag är cirka 168 cm,hur mycket bör man väga då på ett ungefär?

  #55781
  AvatarAnonym
  Gäst

  Ojsan det där var en lagom klurig fråga som nog bror på vad man har för benstomme, hur mkt man tränar beroende på att muskler väger mer än fett och sådär..

  Jag kör den barnsliga varianten att är jag 1,64 kan jag väga 64 kg
  Är man 1.70 kan man väga 70 kg osv
  Sedan kan man modifiera denna mätning med x antal kilon upp/ner

  Alltså enbart som ytterst grovhuggen mätning då, ligger ingen vetenskaplig relevans i detta, dock har jag märkt att det på en höft brukar stämma

  Jag som är 1,64 kan självklart också väga 58 kg.. inte fel 😉 men då är jag väldigt slank (vilket jag egentligen vill!!!) hehe… dream on..
  Likaväl kan jag väga 70 kg utan att va överfet höll jag på att säga.. kanske bara rätt lagom egentligen

  M.a.o är du 1,68 så är 60 kg lite i underkant, ta inte illa upp snälla men du kan lätt och ledigt väga 66 kg och fortf vara smal och verkligen ok ja t.o.m 72 funkar med din längd tror jag – fast det stämmer kanske ändå inte det här.. somliga har breda höftpartier och lår.. vilket gör att de kanske tvunget känner att de bara vill ner ner och ännu mer ändå.. ? Vad tror du??

  En annan är kanske bystig och känner kanske av den anledningen att det behövs lite mer nedgång för att man ska uppleva det där ”lätta” tja ibland handlar så mycket om utseendet… i själva verket är det väl hälsan och rörelsefriheten som avgör?

  Kan också bero på ev. förebilder eller föreställningar och ngt man inte får glömma är åldern….. när jag var yngre än jag är n så var jag betydligt mer principfast..
  fast ett bra tips är förstås BMI; jag är inte så värst uppdaterad i den tabellen efter flera års passivitet på den fronten även om jag använder den i mitt jobb dagligen.. (har inte ens tid att sitta och studera den.. men googla! :D)

  #55786
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Vilken superstart du har fått, grattis!

  Jag skulle väl tycka att du äter rätt lite, så blir du hungrig av att träna så ät! Tror att du mår bättre av att träna och äta än att sitta i soffan och hålla igen på maten. Låt det hellre ta ngr veckor extra (vilket inte alls är säkert med den farten du tappar kilon) och må bra under tiden.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.