TKD = Targeted Ketogenic diet (kolhyderater + träning)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF TKD = Targeted Ketogenic diet (kolhyderater + träning)

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3961
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Hej!

  Är det någon här som kör TKD? Riktat ketos diet kan man säga att det är. Alltså att man äter kolhyderater 25-50 gram innan träning och efter träning + protein?

  Skulle vilja testa på en sådan men har svårt att hitta bra fakta om det. Så kör du en sådan…hör gärna av dig! 🙂

  Och vill inte vara otrevlig men ni andra som inte kan förstå varför man vill hålla på så osv behöver INTE skriva vad ni tycker då det faktiskt inte instreserad mig! 😀

  #61660
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag tänker inte fråga varför man vill göra så… Snarare veta mer om det… Vad innebär det i praktiken? Jag funderar i olika banor på var mitt motionerande ska ta vägen och just nu ligger Slow Burn närmast till hands. Men det är ju mera själva ”träningen” och inte mathållningen även om man uttalat är för logkolhydratskost. Så vad innebär alltså TKD? Någon bra länk med _bra_ info? Google i all ära, men tips är bättre…

  #61667
  AvatarFranke
  Deltagare

  Poängen med TKD är att orka mer när man tränar, det finns undersökningar som visar att man orkar köra hårdare träningspass med en kolhydratsdos innan.

  #61659
  Avatartoru
  Deltagare

  Aha, så man äter normalt lågkolhydratskost och sedan precis inför träningspasset äter man lite extra? Är det då bara vissa kolhydrater man ska äta eller kan man tycka i sig en Snickers? Antar att man ändå ska undvika rent socker? Eller spelar det ingen roll?

  Så kombinationen med detta och Slow Burn verkar kanske inte vara någon idé då slow burn ju i princip går ut på att man inte direkt ska bli svettig. 30 minuter per vecka är ju tanken där. Och för de 30 minutrarna kanske ett kolhydratsintag gör mer skada än nytta…

  #61669
  AvatarHampe92
  Deltagare

  http://www.halso.info/73.html

  Där beskriver dem lite om ”dieten”

  Jag tycker det verkar så naturligt, det finns ett bränsle ”kolhyderater” som är snabbt och ger bra med energi. Varför då inte använda det när man till exempel ska köra ett hårt styrkepass. Dessutom så ska jag ju inte gå ner i vikt, är ju redan riktigt smal och gör mycket kondtitionsträning 😛

  #61663
  Avatarqwe
  Deltagare

  Om du nu inte har viktproblem alls så är det väl bara att köra på?
  Själv kör jag koffeinpiller, fungerar för mig. =)

  #61666
  AvatarFranke
  Deltagare
  Quote:
  Aha, så man äter normalt lågkolhydratskost och sedan precis inför träningspasset äter man lite extra? Är det då bara vissa kolhydrater man ska äta eller kan man tycka i sig en Snickers? Antar att man ändå ska undvika rent socker? Eller spelar det ingen roll?

  Precis, idén är att man gör slut på alla kolhydrater under träningspasset. Fett verkar trotsallt inte ge den där explosiva energin man får från kolhydrater. Typen av kolhydrater man vill käka är den snabba typen, en del äter maltodextrin med GI 130. Logiken bakom detta är att man vill få energin under träningspasset, inte efteråt. Själv skulle jag sikta på kolhydrater med högt GI i en naturlig form, då raffinerat socker som finns i tex. en snickers är väldigt dåligt för kroppen. En banan tex. innehåller ca 20g kolhydrater och kan vara lagom inför ett kort till medellång träningspass. Jag brukade mixa en banan tillsammans med lite vispgrädde, blir otroligt gott :).

  #61668
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Innehåller inte banan fruktos? Guud…jag är så dåligt på detta med olika socker arter….Men iaf. Fruktos ska man unvika om man vill göra TKD då det har nånting med levern att göra, nånting med att det stör ketosen mera.

  [email]http://www.halso.info/73.html[/email]

  Där står det om det iaf 🙂

  Jag har svårt att verkligen hitta någon bra kolhyderatskälla som skulle passa så inför ett träningpass. Efter träningpasset skulle ju kanske en grov macka med massa kalkonskinka/kyckling – liknande pålägg passa, eller?

  #61665
  AvatarFranke
  Deltagare

  enligt http://anabolicminds.com/forum/weight-loss/46389-targeted-ketogenic-diet.html spelar typen av kolhydrater ingen större roll, de uppmuntrar experimentering. Enkla former verkar vara en gemensam faktor iaf, så man inte får ont i magen av träningen. Inga mackor eller pastaberg med andra ord.

  #61662
  Avatarqwe
  Deltagare

  Vad talar ni om för träning egentligen?
  Det är väl inte vanlig styrketräning?

  edit: Ahh.. stod om det där i länken ja.

  Lite för hightech för mig just nu. Kör på K.I.S.S. =)

  #61664
  AvatarFranke
  Deltagare

  Handlar väl om mer eller mindre vanlig tung styrketräning. Kör man bara lättare saker som jogging och promenader så klarar man ju sig utmärkt på fett endast.

  #61661
  Avatarqwe
  Deltagare

  Klarar mig utmärkt på endast fett+proteiner på tung styrketräning också.
  Har testat några ggr att dra i mig socker innan. Upplever ingen skillnad. (Inte så vetenskapligt kanske, men man kör ju på det som känns bäst och man får bäst resultat på.)
  Koffein däremot, det känner jag något av. Mer fokuserad, orkar ta i mera. Men så kanske det inte är så konstigt att jag får effekt då jag inte är en kaffedrickare.

  Men visst, om man känner att man får något effekt av sockret så kan det ju vara en bra grej att köra på.
  Jag får som sagt ingen effekt av det o tur är väl det tycker jag.

  #61670
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Jag kör kaffe+NO Xplode+Pyruvate innan träning och det ger mig en riktig kick som jag är nöjd med.
  När det gäller kolhydrater så är jag inte speciellt religiös. Jag skulle kunna tänka mig att trycka i mig det innan träning
  om det ökade min träningskapacitet. Kommer säkert göra ett experiment med det framöver.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.