total förvirring!!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #323
  Anna72
  Deltagare

  Hej,

  Jag har läst en hel del om LCHF på sistone, och har även läst alla Dr Atkins böcker (även om det nog vore rättvisare att kalla hans metod en sorts GI-metod eftersom han trappar upp kolhydratintaget successivt).

  Jag behöver gå ner rätt mycket i vikt, ca 25 kg. Jag fick fel på sköldkörteln för ca 10 år sedan och gick i samband med det upp 20 kg. Idag medicinerar jag och mår bra, men det är svårare att gå ned i vikt än tidigare och framför allt märker jag att jag har mycket svårare att bryta ned kolhydrater. Jag läste någon gång att personer med för låg ämnesomsättning har svårare att bryta ned socker, och det verkar stämma i mitt fall. Det vore intressant att veta om det finns fler här som har samma erfarenhet?

  Jag har mer och mer kommit att luta åt LCHF, inte minst därför att jag prövat Viktväktarna och Viktklubb men inte känner att jag får äta mig mätt där. När jag följer deras program blir jag besatt av mat och det slutar alltid med att jag trillar tillbaka i mina dåliga vanor och går upp ännu mer i vikt. Jag känner nu att jag inte orkar gå ned i vikt med dessa metoder igen, vara hungrig hela tiden och förmodligen inte klara av att hålla den nya vikten. För varje gång blir det svårare att gå ned i vikt igen. Jag inser nu att jag aldrig kommer att klara av att göra dessa metoder till en livsstil.

  LCHF verkar fantastiskt på många sätt, och metoden får fler och fler anhängare inkl dietister och läkare. Jag har precis hittat en dietist som heter Anna Hallén och som förordar LCHF. Att läsa hennes blogg är rena vitamininjektionen och gjorde mig sugen på att pröva själv…

  Men nu har Annika Dahlqvist fått kritkik av utländska forskare som hävdar att hennes kostråd är farliga…det är svårt att veta vad man skall tro! Sedan finns det GI-experterna, med Paulún och Lauritzson i spetsen, som står någonstans mitt emellan – mer fett än Viktväktarna, men mindre än LCHF. För varje expert som säger en sak kommer någon annan och hävdar motsatsen. Hur skall man som vanlig dödlig kunna sålla bland kostråden och välja ”rätt”???

  #8339
  ema
  Deltagare

  Pröva LCHF ett tag och se om du trivs. Det skadar inte, tvärtom tror jag det kommer hjälpa dig. 🙂

  #8337
  cathrine
  Deltagare

  hej

  Välkommen hit 🙂 Jag gick upp +20 kg på grund av samma orsak som du ,suck skall gå ner -10 kg ännu. Men har gåttner med detta -6 kg. ge inte upp

  #8338
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Hur skall man som vanlig dödlig kunna sålla bland kostråden och välja ”rätt”

  Det är jättesvårt. Som du säger så håller forskarna bara på att slå varann i huvudet med de ”rättaste” forskningsresultaten. Du har inte en chans att bedöma riktigheten i deras studier o anhängare av olika viktminskningsprogram hejar ju såklart fram sina favoriter.
  Det enda man kan göra är att välja den mat som ingår i dieten o bedöma om det är något man kan stå ut med under en lång tid (är man mycket överviktig måste man ju hålla på en lång tid) Vissa personer kan inte tänka sig att leva utan att äta sallader o frukter, då är ju Viktväktarna något för dom o.s.v
  I ditt fall är det mättnadskänslan som spökar. Då verkar det ju troligt att du skulle trivas med LCHF,då slipper du vara varken vrålhungrig eller småsugen.
  Är du orolig för hur kroppen reagerar på din nya diet; försök gå på hälsokontroller o kolla dina värden typ kolesterolvärde, blodtryck o blodsocker. Vem vet, du kanske blir positivt överraskad 😉

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.