Totalt ny har prövat det mest som dom flesta! Även "fett skrämd…"

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Totalt ny har prövat det mest som dom flesta! Även "fett skrämd…"

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #587
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Vägde mig nu och stod på 83 kilo till mina 174 cm. Försöker djungla mig fram till vad och hur jag ska äta. Vill gärna få fram mer om kan man ska man motionera och så?

  Jag har ww:at, shakeat, viktklubbat, svält you name it! Tror LCHF kan va nå för mig då jag är en riktig fettoman. Men som så många andra så är jag ”fettskrämd” av allt och alla, Googlar för fullt för att hitta info om kolesterol påverkan osv vid lchf. Har en liten gubbe på min axel som säger ”Bacon och grädde=Hjärt problem…”

  Men jag hittar inget info om jag ska äta bara frukost lunch och middag. Och hur jag ska äta för att få i mig den lilla mängd kolhydrater jag ska ha i mig. För jag antar att en bacon inriktad version inte tillför kolhydrater.
  Det är nalta svårt att förstå recepten hur dom ska kombineras för en bra effekt och ett bra välbefinnande. Funderar om jag ska köpa en bok om LCHF som stöd.

  #10082
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Absolut köp en lchf bok, jag har säkert 10 st nu 🙂

  #10098
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Jag har beställt Annica D:s första bok och en recepet bok. I morgon ska jag fara och fettfrossa i affärens mat hyllor.

  #10083
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Nackdelarna med kokböcker är att dom för en dyr peng tillhandahåller ett litet antal recept. Jag fördrar bloggrecept; där tillkommer nya recept hela tiden, dessutom med nya ingredienser som kanske inte fanns i butikerna när kokboken skrevs. Mitt senaste fynd är Birgitta Höglund´s Mat:
  http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

  #10097
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  ::) Angnetasch du verkar ju ha lite koll i alla fall.. Jag antecknar i huvudet. Nu ska jag koppla in motorvärmaren så bilen är redo för färd mot matinhandlingen.

  #10096
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  380531249.jpg

  Ha jag fixade att lägga in foton! Tjoho blir lite roligare att visa då.

  Jo korven är 73% kött prinskorv från Scan Deli, osten är Sture gräddost, Lohmanders beasås mmmm, ett ägg och en avocado som dock var hård så jag åt halva.

  Är det en okey mat tallrik middag eller lunch? Freestylat.

  Och en fråga fast det är min dagbok hur många av er äter frukost, lunch middag? Eller kör mni på sug/hunger?

  #10095
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  ;DHej alla glada LCHF s are! :-[Det vart dåligt men frukost pga väldigt lång morgon och så sånt händer men nu ska Mariachis laga lunch Västerbottensost hjärpar mmm känner redan hur gott det är tror till och med maken äter dom dock inte utan ???potatis” han får nog spunk om jag serverar blomkålsmos ja ja han vet inte vad han missar 😉

  #10094
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Brunch idag 7 bacon skivor och till det 2 ägg, 2 msk cremebonjour med gräslök, 2 msk grädde.
  Och 2 koppar kaffe med cirka 1,5 dl 3% mjölk max 1,5 dl. Grädde i kaffet det fixar jag bara inte!! 😮

  Middag blev en gryta på kyckling och annat gott http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=217.

  Dock har jag lite ”luft som vill upp” och lite lite huvudvärk men det kan bero på förkylning på g eventuellt vem vet? Har ju bara LCHF att i 2,5 dagar änn. ::)

  Jo glömde en sak jag höll på att sleva upp ris (maken ville ha det till maten) av bara farten! Men jag kom på mig och bytte tallrik!

  #10093
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  😮 Urk tyckte jag kom på en bra middag 150 gram julkorn med kolhydrat innehåll 3% och två ägg stekta i mycket med betoning på mycket smör!! men dra mig vad fettigt det vart! Jag förstår om man inte vill äta mycket tala om ”för mycket av det god” 😛

  #10092
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Och det ser ut som bröd och förhoppningsvis smakar det bröd. Cirka 1 kolis per bröd enligt receptet som jag googlade fram hetter nå typ ”variant på pobröd?” med resterna från potatis mjöl tror jag det var som ”mjöl”.

  Klickade inte ut det på plåt utan la det i en ugnsform, smörade ett papper och la pappret i en formen med måtten 17 cm x 25 cm och en höjd på 5 cm.

  Brödet är lite mörkare än vad bilden visar.
  380911768.jpg

  #10091
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  😮 ;D ;D ;D 😮

  Oj dra mig i backen det var som bröd! Hedd ei en hel del brödkrydda oj så gott men jag tog cirka 2 msk av mitt flingmussli och lalala jag är i ”bröd himmlen”.

  Och tro mig jag är bagar barn uppvuxen i ett bageri så då är det bra ”bröd” ;D

  #10090
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  ;D Invägning -3,1 kilo sen den 2/1-10

  Har varit lite magtrög i början och huvudvärk men det verkar bättra sig nu.
  Har däremot inte haft matlust som jag brukar tar nästan emot att äta! Konstigt för att vara mig jag är annars som en fågel unge ”feed me, feed me!”.

  Saknar dock taco bröd etc den som uppfinner ett kolhydrat fritt mjöl som verkligen smakar mjöl han/hon blir idolen! Eller majs tacomjöl!

  Tack och lov är jag en bacon person så det är mitt räddning yum yum!

  #10089
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  :- +o,5 kg sen sist. Jaja det är bara vänta och se. Tror dock låren har krymt lite. Undra om jag ska väga mig varannan vecka istället att en vecka är lite marginal att spela på.

  #10081
  Avatarimported_Richard
  Deltagare
  Quote:
  :- +o,5 kg sen sist. Jaja det är bara vänta och se. Tror dock låren har krymt lite. Undra om jag ska väga mig varannan vecka istället att en vecka är lite marginal att spela på.

  Tråkigt att höra men det är bara kämpa på! Vem vet, det kanske bara är vatten som lagrats? Risken med att väga sig för ofta är att man kan förlora motivationen och börja fuska mer, så jag tycker det låter som en bra idé med vägning varannan vecka. 🙂

  #10088
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Kabrak! Var bortbjuden på middag kycklingpasta hm vad göra? Artig och väluppfostrad som man är tog jag lite lite lite pasta typ 2 msk och resten kyckling. Allt väl inget sug eller så men dra mig baklänges vad tvär trött jag blev! Och grinig jag ljuger inte som rena rama pms:en!!
  Alltså jag hittar inte på men tala om en som vart irriterad och allmänt tvär!!!

  Stackars maken 😮 ja oj oj hoppas det inte har ställt till för mycket med det hela. Har laddat upp med bacon idag och desutom ska jag väga mig varannan vecka efter att ha dividerat med mig själv.

  Kanske att jag skulle röra lite på mig och så….

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.