Träning?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4748
  AvatarFettisen
  Deltagare

  Hej alla!
  Jag är en ung tjej på 19 år och väger 110 kg/163 cm lång.
  Efter en massa misslyckade försök så vill jag ge det här en chans.
  Målet är att komma ner till 65 dvs ungefär 45 kg, frågan är om det är möjlig att komma ner så mycket på 6-7 månader? Finns det någon som lyckats med det?

  Och jag undrade också om man ska träna samtidigt? Eller går man ner naturlig?
  Det kanske ger bättre effekt om man tränar.

  Och jag fattar inte hur mycket jag ska äta. Hur räknar man ut att så här mycket man ska äta för att gå ner i vikt?
  Kan någon hjälpa mig igenom att skriva vad ni åt under de första veckorna för att komma ner rejält. Jag skulle verkligen uppskatta det! 🙂

  Med vänliga hälsningar
  Fettisen//

  #72578
  Avatarulfons
  Deltagare

  Träning är alldrig fel, men kör låg intensiv tränig. Ta raska promenader på en halvtimme omdan, då får du i gång förbränningen lite bättre. En del säger att man inte behöver motion för att gå ner med lchf, okey kanske inte det. Min åsikt är att kroppen är gjord för attt röra på sej, och mår bäst av det. En muskel som är tränad tar mer energi än en som inte är det, som en bil. Liten motor lite bensin, stor motor mer bensin. Ät till du mår bra, inte julbordsmätt. Kolla under tråden vad har ni ätit i dag får du många bra tips på mat.Lycka till i fortsättningen.

  #72574
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Min kropp måste röra på sig, annars klättrar jag på väggarna…… I o för sig är det ju oxå en form av motion. Jag har hund o hon måste ju ut emellanåt.

  Jag trivs bäst utomhus, cykling, kombinerade löparturer/promenader samt längdskidor. Ja, jag längtar efter snö…..

  #72576
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Hej!! Du behöver absolut inte träna för att gå ner i vikt… liten promenad (blir större av egen vilja med tiden) för allmänt välbefinnande är dock aldrig fel…

  Ät rena produkter… kött fisk fågel ägg och skaldjur med smör är en grund… ät när du är hungrig (tar ett tag innan man kommer i håg vad det är) tills du är mätt ( eller ohungrig helst). Stort lycka till!!

  #72580
  AvatarMynlen
  Deltagare

  45 kg i 6-7 månader avråder jag dig, tror inte heller det går så fort med LCHF. Men om du går ner så fort hinner din kropp inte med. jag har gått mer 22 kg på nio månader nu, ska ner ytterliggare 28 men det får ta den tid den behöver. skinnet följer med!

  lycka till!

  #72579
  AvatarSolile
  Deltagare

  Håller med de andra i lite av varje som de tagit upp. Att gå ner så mycket på den tiden är inte bra. Ja, om du nu inte bara gör det ändå förstås. Men det kommer nog ta längre tid än så. Som Mynlen skriver så ska ju skinnet hänga med oxå 😉

  Kolla de andra trådarna och läs gärna dagböckerna! Där skriver många vad de äter varje dag. Ät bara när du är hungrig (vet det kan va svårt i början), och tänk efter innan varje måltid: är jag hungrig eller bara sugen?
  Ät tills du känner dig nöjd och inte längre hungrig. Ät dig inte proppmätt! Fast det kan oxå vara svårt i början. När jag började, då kunde jag äta ett paket bacon och massa äggröra med ost i till frukost och blev ASMÄTT! Funkar inte i längden kan jag säga!

  Lycka till!

  #72573
  Avatarqwe
  Deltagare

  Mitt tips:
  En målvikt är bra och en tidsram visst… Men den där tidsramen är väldigt sekundär. Har du bara kommit ner lite så betyder det ju inte att du ska ge upp bara för att tiden du satte är nådd.

  Först kastar du bort allt bröd, ris, pasta, potatis.

  När du når din första platå så ser du över att du inte äter saker vars näringsinnehåll överstiger 5g kolh/100g vikt, dvs det som står på baksidan på alla varor.

  När du når platån efter detta så tar du bort ALLA mjölkprodukter.

  Träna gärna, men BARA träning du tycker är kul och mår bra av. Träningen ska vara själva ”treat”-en. Du kan inte trycka ett wienerbröd bara för att du tränat. Träna då hellre inte alls och håll koll på kosten istället.

  (Börjar du någongång lukta illa så sluta ät ost för att minimera vänbortfallet.) 😉

  #72575
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Varför ta bort alla mejeriprodukter??

  #72577
  Avatarulfons
  Deltagare

  mjölksocker och tillsatser kan jag tro.

  #72581
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Jag förstår att du vill gå ner fort! Det vill jag oxå! Men som övriga påpekat, så bör du inte ha för bråttom. Du kommer även om du tar det lugnt med LCHF, gå ner stadigt i vikt. Det kommer synas. Det kommer bli en stor förändring. Du kommer känna dig nöjd. Du kommer vilja fortsätta. Det kommer inte vara specielt jobbigt, eller tom inte jobbigt alls. Du kommer känna att du kommer nå dina mål. Det kommer inte längre vara jätteviktigt att gå ner till ett visst datum, eftersom du kommer veta att du kommer nå dina mål. Du kommer vara mer nöjd ”här och nu” med vissheten om att du gör bra för dig idag, och att du är på rätt väg!

  Träning är inte nödvändigt för viktminskning med LCHF. MEN tränar du regelbundet kommer du må ÄNNU BÄTTRE. Du kommer få ÄNNU MER ENERGI, känna dig så SKÖN och NÖJD. Dessutom så kommer du, även av en mindre mängd träning uppleva ganska dramatiska resultat. När du börjar använda förslappade muskler igen, så känner du dig mer fitt, ”uppstramad”, spänstig. Detta ihop med en stadig viktminskning upplever jag som mycket positivt och som en rent DRAMATISK effekt. Rena steroid-grejjen detta med LCHF och träning! 8) Faktiskt!

  Börja med kravlös träning. Nöjj dig med att tex gå till gymet o nästan bara titta på maskinerna..säg 2-3 ggr i veckan. Gör övningar nästan utan vikt. Gör dem långsamt och korrekt. Be om instruktion. Ta det lungt. Satsa på kontinuitet, regelbundenhet, krossa din egenvilja. Öka belastningen succesivt. Du är grym! Kör på! Lycka till! 🙂

  #72582
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Ett tips är att ändra inställning till sig själv 🙂
  Att kallas fettis, kanske inte är så motiverande och det känns litegrand som att du borde tänka vackra saker om dig själv. Visst är feta människor lika vackra som smala, men själva namnet fettis kanske kan förknippas med hån. 😉
  Förlåt-förlåt, hoppas jag inte sårade dig på något sätt.. (ger dig en stor kram).. det var inte min mening. Men du är vackrare än namnet du valde 🙂
  Det var bara en tanke 🙂 Du är så mycket mer värd!!!!… än det namnet du gav dig själv. Fettis, som namn, kanske inte har ett så positivt klang. =)
  …men jag kan ha helt fel och ber så mycket om förlåtelse om jag trampar någon på tårna.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.