Träning och LCHF

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4425
  Avatar35an
  Deltagare

  Tja.

  Nu på detta. Ätit ca 3 veckor och gick ner ca 2kg. Men sen finns ju frestelser så i 2 helger nu har jag slarvat och gått upp dem kg riktigt surt meen det är bara o bita ihop o köra på. Dessvärre kommer det var 2 helger till då massa kul händer och man kan inte bara titta på medan familj o vänner slänger i sig det ena efter det andra på kalas o roliga tillställningar. Så jag kör på veckorna o sen får jag fuska lite å helgen men som tur är det bara 2 såna helger till o sen får det bli striktare.

  Min sak är den att jag tränar mkt och ofta. Mera styrketräning o promenader än löpning. Känner inte av det här om att varat trött o det brinner i musklerna utan tvärtom. Mkt ork o pump i musklerna. så det är bra.
  Är inte överviktigt, ligger i min ideal vikt ca 78 kg och är 180 cm
  Men jag vill få fram magrutor och minska på underhuds fettet 🙂 Tränar jag så vill jag att det ska synas oxå haha.
  Riktig strand raggare hahaha.

  Men jag vill dumpa underhuds fett och få fram musklerna. Träningen o promenader sköter jag bra. Äter natruliga tillskott (Fitline, som alla borde prova enligt mig 😉 ) som har lite kollisar i sig men inte så mkt.

  Annars mår jag toppen av LCHF, magen är bra o toa besöken är inte så ofta som förut 😉 o socker suget är stabiliserat men vissa dagar är sämre än andra.
  Det har nog med mina vitaminer o göra oxå.

  Bör man tänka på något och kan man deffa på LCHF?
  Vill bli större i muskler få minder underhuds fett.

  Skriv gärna hur ni gör eller gjort om ni varit eller är i samma sits som jag.

  NIklas

  #67138
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Nej du kommer inte behöva tänka på nånting när det kommer till lchf och träning. Ät ordentligen och eftersom du redan verkar erfaren inom träning så förstår du antagligen redan att det är bra om du får i dig mycket med protein. Men fettet ska ju klart vara den största energi-källan. Underhudsfettet på mig försvinner, sakta men säkert och jag vet redan att det tar ett riktigt bra tag att få bort det. Kroppen vill ju igentligen inte gå ner på en sådan låg fett procent men det är bara att fortsätta 🙂

  #67140
  AvatarDucati848
  Deltagare

  Det är nog bara till att fortsätta träna och äta rätt! Jag har på någon månad minskat vissa mått med 4 cm bla runt överarmarna så nu syns ”myggabetten” mer 😉 är man då som du, nere i normal fett% så tar det lite längre tid med finslipet 8)
  Kombinera styrketräningen med någon form utav kondition om du inte redan gör det.
  Kickboxning och stryrketräningen var den rätta kombinationen för mig!

  #67141
  Avatar35an
  Deltagare

  Ok så jag behöver bara äta enligt reglerna och träna. Men hur funkar det om man fuskar 🙂 eller jag förstår innebörden med fusk men vad händer egentligen då jag blandar fett med socker eller bröd? bildas då fett snabbare? går man upp fortare?

  MÅste nu efter helgen bli bättre och inte låtas falla i frestelse och stå emot bättre men en dag kanske kanske man kan ta lite godis eller tårta, man ska leva oxå 🙂

  Någon som kan tipsa om hur jag ska få in konditionen och snabbare förbränning. Vill helst inte löpa då styrketräning o löpning inte riktigt går ihop.
  Ut o gå tycker jag e skönt men vill växla med något mera.

  #67137
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Nej fett bildas inte snabbare, och man går inte upp fortare men man kan ju stanna av i vikten, bromsa den osv då det blir mycket insulin och antagligen hoppar du ur ketosen men den kan man ju snabbt komma in igen.
  Självklart kan man unna sig ibland! 🙂

  Kör själv löpning. Men korta 30-45 minuters löparpass, gärna riktigt hårda med intervaller! bränner mycket energi o är inte alls ”muskelnedbrytande” som långdistanslöpning o liknande.
  Ut o gå känner jag är mest för välmåendet 😛

  #67139
  AvatarDucati848
  Deltagare

  Jag är ingen löparmänniska heller men på gym finns ju andra maskiner för konditionen. Stepmaskin, rodd osv.
  Förstör det mycket om man en gång i veckan äter 200 gram lösgodis om man tränar 6 dagar i veckan???

  #67136
  AvatarSaris
  Deltagare

  Själva träningen inverkar inte på viktnedgången på samma sätt som kostomläggningen gör, så godiset påverkar snarare om du är i ketos eller inte. Tar ju ett tag för kroppen att hinna ställa om sig från att dra energi från kolhydrater eller fett.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.