Träning och LCHF

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4799
  AvatarLeddelen
  Deltagare

  Hej!

  Innan jag började med LCHF så sprang/gick jag 3 km på morgonen 4-5 gånger i veckan.

  När jag sedan började med LCHF så kände jag mig ganska orkeslös de första dagarna och då kom jag liksom av mig med träningen.

  Nu tänkte jag börja så smått igen men tycker det vore intressant att höra vad ni andra har för erfarenhet av träning och LCHF i kombination.

  Är det jobbigare att träna när man inte äter kolhydrater?

  #74013
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Jag är generellt mer piggare och ”jämnare” energimässigt varför jag tycker det är ganska enkelt att motionera och träna lite lagom. Att motion och träning sedan gör en än mer energisk och kraftfull är ju bara ett faktum. Och även om man bortser från de fysiska vinsterna så är lite rörelse och frisk luft verkligen balsam för själven.

  Jag tycker det funkar utmärkt att styrketräna på LCHF kost, i vissa övningar som jag är sämre på/svagare i, upplever jag dock att jag tar slut väldigt fort, både fysiskt och psykiskt.

  Dock medför träningen ihop med en stadig viktminskning ganska drastiska och imponerande resultat, vilket gör det än mer roligt att träna. Nu skulle säkert inte någon annan bli jätteimpad av min fysiska form men fan, själv är jag det! Helt klart! Det händer grejjor och det går fort!

  Jag upplever kosten som anabol, som rent muskelbyggande, ja faktiskt! Eller så intalar jag mig bara det för att det får mig att kämpa på än mer. Hur som haver så funkar det väldigt bra på det stora hela!

  Jag rekommenderar träning i någon form!

  #74014
  AvatarLeddelen
  Deltagare

  Tack för ditt svar!

  Ja, då ska jag väl våga mig på att börja träna lite igen 🙂

  Dessutom kanske det ger mig en skjuts att komma av min viktplatå.

  #74009
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag har skrivit svar säkert 5-6 gånger de senaste veckorna på i princip samma fråga. Sök runt lite här på brädan så hittar du nog lite inspiration och svar på det du söker.

  Men för att fatta mig kort. Du är lite tröttare i början, sedan släpper det. Var inte rädd för att träna men skynda långsamt är mitt råd till dig.

  #73990
  Avatarqwe
  Deltagare
  Quote:
  Är det jobbigare att träna när man inte äter kolhydrater?

  Jag har inte upplevt något sådant, men som du kan läsa här på forumet så har andra känt att det varit det.

  #74008
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag tycker det beror på vilken typ av träning man utövar. Kroppsbyggning och fitness på hög nivå anser jag behöver en del stäkelse för att maximera resultat. Det är ganska svårt att köra stenhård styrketräning, varvad med högrepsträning, med fokus på muskeltillväxt utan kolhydrater och insulin.

  #74020
  AvatarLinsLus
  Deltagare

  Lånar tråden!
  Gerr träning någon effekt på viktnedgången?
  Har käkat LCHF sedan september, uteslutit träningen och trivs jättebra. Igår fick jag då en rush genom kroppen – jag blev sugen på att träna. Jogga, raska promenader och styrketräning brukade jag träna förr samt gruppträningspass till och från (t.ex zumba och mrl).
  Det jag undrar är (från någon som vet eller har erfarenhet av); Ger träningen någon positiv effekt på viktnedgången och kroppen när man äter LCHF? Ökar det förbränningen och påskynda viktnedgången? Jag vill inte ge mig på träningen och veta att att jag slösar tid och att kroppen blir i sämre skick..

  #74007
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Du kommer att färbränna mer energi ju mer du rör på dig och naturligtvis kommer du att tappa mer i vikt om du fortsätter att ligga på samma energiintag. Träning som är korrekt utförd gör aldrig kroppen i sämre skick på något sätt. Träning bygger upp kroppen och ger den förutsättningar för ett långt och hälsosamt liv.

  #73998
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag läst här på forumet att en del som tränar faktiskt har gått upp i vikt till att börja med. Men det beror ju på att muskelmassan förmodligen ökar snabbare med denna kost. Det är alltså muskelvikt man lägger på sig, inte fettvikt 🙂
  Men det är nog olika för alla, vilket resultat man får i början.

  #73997
  Avatarulfons
  Deltagare

  Vid löpning upplevde jag att det gick trögare första månaden, första passet var en nära döden upplevelse, sen vände det. tyckte att återhämtningen efter ett långpass gick fortare.

  #74001
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag tror (nästan vet) att viktnedgång inte alls påverkas så mycket av motion än vad det sägs. Men det är bra att röra på sig och man mår bättre, men viktnedgång blir det nog inte av det….

  #73999
  Avataralfons
  Deltagare

  Håller med står still i vikt antingen jag motionerar eller inte. Men mår bättre och känner mig piggare när jag motionerat.

  #74006
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  ”motionera” kanske man inte går ner av. Men om ni ställer er på en crosstrainer 60 minuter om dagen och bränner av ett intensivt pass alá 1000 kcal så lovar jag att ni går ner i vikt.

  #74000
  AvatarMynlen
  Deltagare

  suck.
  Nej det gick jag inte.

  #74012
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Träning har så otroligt många fördelar att det egentligen är oväsentligt om den påverkar vikten. Ev vikt påverkan är bara positiv även om den är negativ! ::)
  Sitter på jobbet just nu med en hel del ångest och julstress på det. Ska strax bara släppa så mkt jag kan av det och dra till gymet. Fan va bra det ska bli!

  God Jul!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.