tröttare efter maten av mat som innehåller kolhydrater?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF tröttare efter maten av mat som innehåller kolhydrater?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3352
  AvatarGerre
  Deltagare

  blir man tröttare av en måltid som består av mycket kolhydrater än lchf-kost? jag åt nyss en liten bit pizza + socker-cola (dumt men så gjorde jag).
  jag märkte snabbt att jag blev så otroligt seg och trött även fast mängden mat var väldigt liten. det här brukar aldrig hända när jag äter bra lchf-mat.
  kan tröttheten efter maten ha något att göra med kolhydrater, insulin eller så? jag brukar aldrig bli trött mitt på dagen i vanliga fall…

  #52283
  Avatarpischla
  Deltagare

  Precis så blev jag efter kolhydratrik mat tidigare. Nu har jag inget behov av att lägga mig och jäsa längre. Jag antar att det berodde på att jag åt betydligt mer då för att känna mig mätt och att kroppen inte orkade göra så mycket mer än ta hand om skräpet.

  #52281
  AvatarMynlen
  Deltagare

  äter man kh höjer sig blodsockret. Efter en stund rasar den ner och det är då man blir trött. LCHF kost höjer inte blodsockret så mycket, självklart går den litet upp men den rasar inte lika mycket sen.

  #52282
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag blir också extremt trött efter maten när jag äter kolhydrater och då framför allt snabba kolhydrater.
  Sen jag började med LCHF kan jag utan problem sitta på tråkiga möten hela eftermiddagen utan att behöva kämpa för att hålla mig vaken 🙂

  #52279
  AvatarGerre
  Deltagare

  tack för alla svar! jag ville verkligen gå och lägga mig i sängen och jäsa! det är ju helt sjukt vad ineffektiv jag blir på jobbet av att äta kolhydrater, man sitter och glor som en säck potatis och gör absolut ingenting haha.
  det är ytterligare en anledning att inte äta kolhydrater!

  #52278
  AvatarGerre
  Deltagare

  och nu är jag hungrig igen. >:(

  #52284
  AvatarAggis
  Deltagare

  Ja jag känner också igen det. Häromdagen fick jag för mig att jag skulle äta ”vanlig” frukost för jag tyckte att träningen gick dåligt så jag kokade fiberhavregrynsgröt och till detta äpplemos, en smörgås på vanligt bröd, juice och ett ägg. Total paltkoma!! och jag fick sååååå ont i magen och mådde fan hela dagen. Nu är jag tillbaka på lchf kost fast jag äter ganska mycket grönsaker men mår prima :-*

  Och grädde i kaffet är såååå gott!!

  #52280
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Nu blir jag aldrig trött efter maten! Dessutom kräver min kropp mindre sömn totalt sett nu, piggare på kvällarna och morgnarna. Förut sov jag bort halva helgen, nu vaknar jag en vanlig lördag/söndag mellan 5,30 och 7,30. Nu behöver jag ca 6 timmars sömn istället för 8-12 timmar, fasen vad kolhydraterna har stulit av mitt liv!

  #52277
  AvatarAnonym
  Gäst

  Det här tycker jag är lite intressant. LCHF-mat ger betydligt mindre paltkoma, en väldigt positiv effekt för lunch på jobbet. (Fast jag äter inte lunch särskilt ofta längre heller iofs).

  Googlade lite på det.

  Att man blir trött av blodsockerdipp köper jag inte, paltkoman kommer i stort sett omedelbart efter att man ätit maten.

  En förklaring är blodansamling kring magen för att smälta maten. Tror inte på den.

  En annan är att kroppen blir trött som effekt av blodsockret skjuter i höjden, innan insulinet kommer ikapp. Nja.

  Läste också att serotonin-nivån går upp, välmåendet, som också har en del i kroppens sova-funktion. Kanske.

  Är det någon som kan referera till en trovärdig medicinsk förklaring?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.