Tröttsam viktplatå

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3061
  AvatarJenka
  Deltagare

  Hej.

  Kört LCHF i fyra månader nu, fick andra barnet för sex månader sen. Gått ner 20 kilo (efter bebisen var född) och mår som en drottning. Har fyra kilo kvar till min målvikt men det är segt som tusan. Har stannat i viktnedgång känns det som. Hinner inte äta så mycket på dagarna pga småkillarna, äter två eller tre mål om dagen. Dricker kaffe med grädde till frukost, lunch ägg, majonäs, halv avocado, lite falukorv, middag köttfärsås med ett ägg och en halv tomat (så här ser en typisk ”matdag ut för mig. Rör mig mycket på dagarna när jag springer efter kidsen men tränar inte förövrigt just nu. Hur ska jag få bort dom sista fyra kilona som verkar sitta som berget. Minska portionerna eller röra på mig mer?

  #47483
  AvatarMynlen
  Deltagare

  nej. ha tålamod!

  #47481
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Ja, absolut tålamod:) går mycket trögare för mig nu med, börjar på månad 5 1/5 så vi ligger nog ganska lika. Många säger ju även att kroppen stannar när den är nöjd, även om du själv kanske inte alltid är det! har du ett rimligt mål, eller vad ligger du på för bmi nu om man får fråga?

  #47482
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag tycker också att du ska ha lite is i magen och se vad som händer. Däremot så brukar jag ju rekommendera folk att träna oavsett. Dels mår man ofta psykiskt bättre då man idrottar, och sedan formar träning kroppen på ett sätt man inte kan åstadkomma oavsett vad man äter. Sen tycker jag det är vanskligt att prata om ”sista fyra kilon”. Titta i spegeln istället, vikten säger inte allt, viktigare är kroppskompositionen.

  #47486
  AvatarJenka
  Deltagare

  Ok. Ska försöka att se tiden an (även om det inte är min starka sida) Är 157 cm och väger nu 58, vill gå ner till 54. Känner att jag är lite ”lönnfet” med sladder kring bukregionen och det är nog ofrånkomligen så att detta måste tränas bort (överskottshuden blir jag iofs inte av med). Fortsätter med LCHF o lägger till lite löpträning. Tack för svar.

  #47484
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag gick ner ca 7 kilo för 5 år sedan, hade 10 som mål men ingent mer hände. Men jag fortsatte att äta sunt och träna och idag är jag nere i min målvikt och mer vältränad än någonsin. Så även om det gick sakta så gick det, tänk om jag hade gett upp då när allt kändes trögt och hopplöst.

  Men även om det står stilla nu så tycker jag inte att du ska bli för fixerad på maten, drar du ner på portionerna finns risken att du blir hungrig och då ökar risken för att falla tillbaks till ett ätande som leder till viktuppgång istället. Sedan tycker jag att Marcus ger ett bra tips, träning formar om kroppen och ger bättre hållninng och muskler som gör att man ser smalare ut 🙂

  #47485
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Hej!
  Jag började med lchf för drygt 5 år sedan. Större delen av denna period har jag levt enligt lchf, men även haft långa perioder av återfall då jag levt i synd 😀

  Vad jag märkt under den här perioden är att mitt behov av mat successivt har minskat, men även att det blir svårare för varje gång av återfall att ta mig ner i vikt.

  Senaste 6 månaderna har jag gått upp 6 kilo…trots intensiv motion och styrketräning.

  För ungefär 3 veckor sedan så slutade jag med alla mjölkprodukter i experiment syfte. Efter det så har vågen börjat röra sig neråt i rask takt! – 3 kilo på två veckor. Just nu känns det som om mjölkprotein är ett avslutat kapitel för mig.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.