tuggummi

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4301
  Avatarmajsan72
  Deltagare

  såg att i ett inlägg att någon tuggade v6 från apoteket men det är väl inte ok om man är lchf:are?? Finns det ngt substitut för tuggummi? Jag gillar att tugga det efter maten….

  #65894
  Avatarwar
  Deltagare

  Ur en LCHF- kost synpunkt så går det bra med sockerfritt tuggummi. Hur bra det är att tugga på något som lurar kroppen att det är föda på väg är en annan fråga. Det sker en viss debatt inom LCHF- området huruvida sötningsmedel ger insulinutsöndring eller inte. Insulinet skulle i så fall släppas ut genom signaler från hypotalamus, genom det man kallar för den cefaliska fasen. Aspartam är en av väldens mest undersökta mattillsats. Här finns det flera stora och seriösa studier som visar på att aspartamet inte ger någon insulinutsöndring. Acesulfam K verkar däremot kunna ge en viss insulinstegring, hos råttor åtminstone. Sorbitol och mannitol ingår ofta också i sockerfria tuggummi och kan ge en liten glukosstegring. Men dessa bryts ner oerhört sakta i tarmen (anledningen till deras laxerande effekt) och ger inga sockertoppar. Summan av det hela är att man inte behöver tänka så mycket på insulinutsläpp eller blodsockernivåer när man äter/dricker lightprodukter. Däremot så underhåller dessa ofta ett sötsug vilket kan göra det svårare att följa en LCHF- kost.

  #65892
  Avatarmagnetiskatankar
  Deltagare

  Men det är ju mycket kolhydrater i tuggummi!!!!!!!!!!!!!!!!! Även de sockerfria!!!!!!!!!!!!!!!

  #65893
  Avatar.lina
  Deltagare

  här är två länkar till en riktigt intressant blogg som tar upp detta ämnet med sötningsmedel, som ju finns i tuggummi 🙂
  denna tjejen är ju helskön <3 hon rekommenderar apotekets zinktabletter mot dålig andedräkt, som man t.ex får vid ketos.

  http://lchfklubben.se/healthandscience/lightprodukternas-paverkan-pa-ketosviktnedgang-3
  http://lchfklubben.se/healthandscience/varfor-man-inte-ska-ata-sotningsmedel-kort-version

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.