Under 5 kolisar men ofta socker?!?!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #749
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Är det okey att köpa en korv som har 5 kolisar eller mindre men innehåller socker eller druvsocker? Tycker att vara och varannan vara innehåller socker eller druvsocker. I alla fall min hackade pizza skinka insåg jag innehåll druvsocker.

  #12180
  AvatarBigDog
  Deltagare

  Är inte socker=kolhydrater?

  #12176
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Socker är en typ av kolhydrater o att korven innehåller socker spelar väl ingen roll bara kolhydratinnehållet är under 5 g/100 g korv. Jag förstår inte problemet ???

  #12179
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Ja jag tänkte i den formen att kolhydrater kan det väll innehålla likt grönsaker innehåller kolhydrater men i dom är det inte tillsatt i form av vanligt socker.
  Förstår ni mitt tänk nu?

  #12175
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det vi kallar ”socker” är sackaros som består av fruktos o glukos=”druvsocker”
  Fruktos, glukos o sackaros finns i frukt, bär o grönsaker. Tittar man på lök t.ex så innehåller den 1.5 g fruktos o 1.6 g glukos per 100 g Grönsaker innehåller alltså rätt mycket sockerarter i olika former, jag är inte säker på vad det är för några du menar.
  Att korven innehåller socker har väl ofta med smaken att göra; sockret framhäver smaken. Men vill man inte ha kolhydrater i sin mat bör man ju kunna köpa kolhydratlåga korvar, helt klart. Lidl´s korvar innehåller ofta inte mer än 1 g kolhydrater/100 g, dom gillar jag 😀

  #12178
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Ja och vi som bor o kallaste byarna i norr har inte ens Willys 🙁

  #12177
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Storshopping av korv på Storheden… 🙂
  Eller så får du göra björnkorv, det finns ju många sådana här i skogen.. och nu så är det ju snart lodjursjakt… 😉
  Nä men jag tror jag förstår hur du tänker, att det inte är ”naturligt” socker när man stoppar det i korven, till skillnad från i tex frukt och grönsaker.. Tyvärr vet jag inte hur man löser problemet annat än att 1) gilla läget eller 2) inte äta korv… tråkiga alternativ, jag vet.. men men..

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.