Ung och dum

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4925
  AvatarTin
  Deltagare

  Hej!
  Jag har nu bestämt mig för att ge lchf ett seriöst försök. Men jag behöver hjälp!
  Hur skulle ni lägga upp första veckan? Vad ska jag tänka på? 🙂

  #75839
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag läste på massor innan så jag var helt förberedd innan jag startade. Ingredienserna (basvarorna) jag behövde fanns hemma. Googla:” LCHF på tre minuter”. En liten pamflett som finns på nätet, den startade jag med. Har tyvärr inte datorn där jag sparade den. Det är mitt tips! Här på forumet finns massor med recept så du kan få i hop menyer.. Lycka till! LCHF har gett mig ett nytt liv.

  #75841
  AvatarPersko
  Deltagare

  Hej och välkommen hit. Här får du all stöttning du behöver.
  Börja med att handla hem skåpen fulla. Det finns trådar med bra inköpslistor, det är bara att söka lite.
  Sen skulle jag rekommendera att vara så strikt som möjligt i början. Då blir du snabbt av med sockersuget. Kämpa dig igenom första veckan och ge inte upp då du kan få huvudvärk och känna dig seg mot slutet av den.
  Lycka till ;D

  #75837
  Avataralfons
  Deltagare

  Läs Anna Hallens blogg hon har jätte mycke bra grejer.

  #75842
  AvatarTin
  Deltagare

  Oj! Vilka snabba svar, toppen, tack:)!
  Jag tror det största problemet kommer bli att äta mycket fett, känns som att man är programmerad till att undvika sånt, men sen är det ju skillnad på fett och fett iofs:)

  Känner man någon skillnad av att enbart ta bort pasta, potatis, ris å bröd tror ni? Nu ska jag inte bara göra så, men en liten fundering:)

  #75838
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Det var mitt största problem i början! Äta fett, jag var van vid att äta max 10 procent fett på min hårdost, fullkornspasta sen länge.. Har viktväktat och lärt mig att fett är dödligt farligt.. Ja, så var det. Har nu nästan haft LCHF som livsstil sedan ett år tillbaka och lärt om. I början var det jobbigt, jag kände mig röksugen efter varje lunch (slutade för 10 år sen) har nu lärt mig att kolhydratsug känns likadant som röksug för mig. Ska då också meddela att jag hade väldigt lätt att sluta röka och inte ett återfall, därför var det så konstigt! Hade många övergångsbesvär och länge men viktminskningen och de andra positiva sakerna kom fram ganska direkt.
  Du kommer känna skillnad både positiva och övergångsbesvär. Googla det så vet du vad det handlar om så du är mer förberedd.

  #75840
  AvatarPersko
  Deltagare

  Du måste komma in i tänket att fettet ska ersätta kolhydraterna. Om du tar bort kh och äter för lite fett blir du trött och får ont i huvudet, det gäller i alla fall mig.
  Det tar ett tag att lära sig äta fett, men det är bara att fokusera.
  Bacon, majonäs, grädde, smör och bearnaisesås samt kokosfett är basen som ger dig tillräckligt med fett. Använder du detta i din matlagning så löser det sig ska du se.
  Vi brukar säga att det är jättesynd om oss som måste ha dessa saker i vår matlagning ;D

  #75835
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Om du ”bara” tar bort bröd, pasta etc. ur din kost och samtidigt äter rätt så mycket fett så är risken att kroppen fortfarande får i sig ganska mycket kolhydrater – och kolhydrater + fett = fettlagring. 🙂 Det är rätt så individuellt hur mycket kolhydrater man kan äta och samtidigt gå ner i vikt, men man brukar generellt rekommendera upp till 20 gram per dag. 🙂 Du får prova dig fram lite tills du får koll på hur just du fungerar. 🙂

  #75836
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag hade oxå svårt att äta fett i början, var fettskrämd, som så många andra, men man lär sig.
  Jag gjorde felet att plocka bort pastan/riset etc, men inte tllsätta fett. Vad händer? Jo, man blir trött o orkeslös.

  Här på forumet får man svar på det mesta. Ingen fråga är för dum att ställas.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.